Este o stare afectivă caracterizată printr-un sentiment de insecuritate, de tulburare, difuz. Tulburările de anxietate sunt foarte frecvente şi afectează 14% din populaţie. Acuzele pacienţilor sunt de natură fizică, ei nefiind conştienţi că la baza problemelor apărute stă anxietatea.
Nevrotismul se prezintă ca un efect general de adaptabilitate, surmenaj, epuizare fizică şi psihică fără vreun motiv obiectiv, rigiditate.
Anxietatea se caracterizează printr-o stare permanentă de tensiune psihică, iritabilitate, lipsă de încredere în propria persoană, incapacitatea sau rezerve în asumarea unui risc, tremur şi alte reacţii neurovegetative, diverse semne psihosomatice.
Anxietatea este deci ”o emoţie penibilă de aşteptare”, „o teamă fără obiect”, care se produce în aşteptarea unui eveniment, este o trăire subiectivă care poate fi supusă controlului voluntar prin dezvoltarea conştiinţei de sine.
Depresia clinică este o stare de mentală de tristeţe/amărăciune care persistă pe perioade îndelungate.
Se presupune că doar o parte din cei care suferă de depresie ajung să conştientizeze această afecţiune şi să se supună tratamentului corespunzător. Motivele sunt frica de stigmatizare socială, orgoliul personal şi ignoranţa.
Simptome:
Cine prezintă risc să facă depresie?
Au risc de a face depresie următoarele categorii de persoane:
Depresia face parte din cele mai frecvent tulburări psihice care afectează un segment tot mai mare al populaţiei la nivel mondial.
Prin procedura de hidrocolonoterapie, s-a observat o ameliorare a acestor condiţii cu până la 100%. De multe ori sunt necesare şi 40 şi 60 de şedinţe de hidrocolonoterapie în timp, deoarece sunt implicaţi deseori şi alţi factori, cum ar fi dependenţa de de droguri sau de anumite medicamente care otrăvesc organismul şi transmit starea toxică la nivelul creierului.
Trebuie urmat şi un tratament homeopat după sau în timpul sesiunilor de hidrocolonoterapie, pentru ca şocul să nu fie prea mare pentru organism.