Cabinet de colon hidroterapie si nutritie
+40 (768) 970-031
Suna pentru programare
Str. Alexandru Moruzzi Voievod, Nr. 4A
Sector 3, București

Electrostimulare

Acasa / Electrostimulare

În urmă cu numai câţiva ani, procedura de electrostimulare era ultima inovatie în materie de terapie corporală şi trebuie să recunoaştem că promitea atât de multe beneficii cu zero efort, încât era greu să rezişti unui astfel de vis devenit realitate.

ElectrostimulareNu numai că beneficiile acestui tip de terapie prin electrostimulare – folosit inclusiv în pregătirea atleţilor, sportivilor de performanţă – şi-a câştigat şi păstrat adepţi de-a lungul timpului, însă, aşa cum era normal, aparatele de acest tip au cunoscut o îmbunătăţire considerabilă, aducând mai multe avantaje celor care practică acest tip de terapie.

Dincolo de beneficiile de natură cosmetică, procedura de electrostimulare are şi o mulţime de avantaje de ordin medical, printre care:

 • Relaxarea spasmelor musculare;
 • Re-educarea musculară;
 • Creşterea circulaţiei sangvine locale;
 • Utilizarea în recuperarea post-operatorie pentru a preveni tromboza venoasă;

Principiul pe baza caruia funcţionează procedura de electrostimulare este stimularea fibrelor nervoase musculare periferice prin intermediul unor impulsuri electrice scurte, transmise prin electrozii plasaţi la suprafaţa pielii şi dispuşi egal pe zona ce trebuie tratată pentru a maximiza rezultatele.

In cadrul terapiei prin electrostimulare impulsurile electrice permit stimularea unor tipuri diferite de fibre nervoase:

 • Nervii motori, pentru a impune un răspuns mecanic muscular – şi acesta este momentul în care se lucrează propriu-zis musculatura;
 • Anumite tipuri de fibre nervoase sensibile pentru a obţine un efect analgetic;

Principiul de funcţionare al terapiei prin electrostimulare este unul simplu şi reproduce fidel procesul care intervine în contracţia musculară naturală, comandată de creierul uman. Atunci când urmărim contractarea unui muşchi, creierul trimite o comandă sub formă de curenţi electrici care se deplasează cu mare viteză către fibrele nervoase. Odată ajunşi la destinaţie, curenţii electrici excită nervii motori care transmit la rândul lor informaţia către vecinătatea imediată a muşchilor şi declanşează contracţia musculară.
Prin intermediul procesului de electrostimulare, excitația nu mai pleacă de la creier, ci se produce direct către nervul motor prin intermediul impulsurilor electrice optime care garantează eficacitatea, securitatea şi confortul utilizării.
Mulțumită acestei proceduri de electrostimulare, muşchiul este incapabil să facă diferenţa între o contracţie voluntară, declanşată de creier, şi o contracţie electroindusă: rezultatele sunt aceleaşi, indiferent de originea ordinului.

Avantajele produse prin electrostimulare:

 • Posibilitatea de a întări musculatura şi de a o lucra intens, fară a depune şi efortul echivalent pentru astfel de rezultate, într-o sală de sport;
 • Toţi muşchii pot fi stimulaţi, iar spre deosebire de sala clasică, poţi încerca mai multe programe cu mai multe rezultate care te vor încânta: tonifiere, drenaj limfatic, calmarea unei zone dureroase, slabire;
 • Anumite probleme pot fi tratate fără tratament medical: picioare grele, lumbago, hipertensiune musculară sau lombară;
 • Procedura de electrostimulare poate ajuta anumite persoane care întâmpină greutăți în a-şi lucra musculatura;
 • Terapia de  electrostimulare poate avea un rol educativ în învăţarea senzaţiilor musculare;
 • Ameliorează anumite probleme articulare prin lucrarea muşchilor din zona respectivă, fară a solicita articulaţiile, aşa cum s-ar întâmpla în cazul unui exerciţiu fizic propriu-zis.

Procedura de electrostimulare favorizeaza si sesiunea de colonhidroterapie prin actiunea sa asupra muschilor abdominali, care la randul lor stimuleaza miscarile de peristaltism ale colonului. Astfel se recomanda in decursul a 6 terapii consecutive de colonhidroterapie ca 3 din acestea sa fie insotite de electrostimulare. Prin aceasta procesul de eliminare al resturilor nehranitoare se produce mai eficient.