Cabinet de colon hidroterapie si nutritie
+40 (768) 970-031
Suna pentru programare
Str. Alexandru Moruzzi Voievod, Nr. 4A
Sector 3, București

Clinica Remedium

Acasa / Cabinet de colon hidroterapie si nutritie

Studiu de caz: alergiile şi procedura de hidrocolonoterapie

Alergia

Alergia este o recţie de hipersensibilitate a unui organism, iniţiată prin mecanisme imunologice. Alergia poate fi mediată prin anticorpi sau prin celulele sistemului imunitar.

Hipersensibilitatea

Hipersensibilitatea determină simptome sau semne obiective reproductibile, iniţiate prin expunere la un stimul bine definit, care este tolerat de subiecţii normali.

Alergenele

Alergenele sunt antigene ce produc reacţii alergice. Majoritatea alergenelor sunt proteine, frecvent cu lanţuri laterale glucidice, dar, în cazuri mai rare, sunt alergene glucidele pure,  substanţele chimice cu moleculă mică (izocianaţi, anhidride sau formaldehidă), precum şi unele metale (de exemplu crom şi nichel).

Atopia

Atopia reprezintă tendinţa personală şi sau familială, de obicei apărută în copilîrie sau adolescenţă, de a deveni sensibilizat şi de a sintetiza anticorpi de tip IgE, ca răspuns la o expunere la doze mici de alergene, de obicei proteine.

Termenii de atopie şi atopic sunt rezervaţi pentru a descrie predispoziţia genetică pentru sensibilizare mediată IgE la alergene prezente în mod obişnuit în mediul înconjurător, la care este expusă toată populaţia, dar care la majoritatea indivizilor, nu determină răspuns prelungit de anticorpi tip IgE (imunoglobina E).

Gell şi Coombs definesc 4 tipuri de reacţii de hipersensibilitate imunologică, în funcţie de elementele sistemului imunitar implicate în producerea lor:

  • Hipersensibilitate de tip I, anafilaxic;
  • Hipersensibilitate de tip II, citotoxic;
  • Hipersensibilitate de tip III, prin complexe imune solubile;
  • Hipersensibilitate de tip IV, întârziată, mediată celular prin limfocitele T.

Alergenele sunt conţinute şi/sau vehiculate de diverşi factori din mediul extern:

  • Factori fizici: căldura, frigul (crioalergene);
  • Factori chimici: substanţe chimice, substanţe folosite în industria alimentară, medicamente, produse cosmetice, veninuri de animale şi de insecte;
  • Factori biologici: bacterii, virusuri, paraziţi, toxine microbiene, insecte, polen, fructe (căpşune, zmeură, kiwi, ananas), praf, fulgi, păr şi scoame de aniame, heterologe şi vaccinuri.

Prin intermediul sesiunii de hidrocolonoterapie se poate obţine o ameliorare a tuturor acestor simptome, pentru că, în primul rând, intestinul este curăţat de toate toxinele.

Vindecându-se şi detoxifiindu-se prin procedura de hidrocolonoterapie inclusiv zonele reflexogene, se vindecă polipii, chisturile, problemele oculare, erupţiile de pe frunte (care sunt în 90% din cazuri provocate de o alergie). De asemenea, se vindecă sinuzita cronică şi sinuzita alergică, boli care sunt de fapt, în mare parte a cazurilor, reacţii la antibiotice.

Astăzi, chiar şi copiii foarte mici sunt afectaţi de alergii, unii dintre ei suferind de alergii foarte grave.

S-a demonstrat că tratamentul, individualizat pentru fiecare copil, este eficient chiar şi la vârste foarte mici, existând posibilitatea ca pacientul să scape de alergii odată pentru totdeauna.

Tratamentul ajutător cu echinaceea complex este deosebit de benefic, alături de procedura de hidrocolonoterapie, în tratamentul alergiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intrebari frecvente
Este sigură procedura de hidrocolonoterapie?

Apa este introdusă într-o presiune scăzută, astfel încât nu există nici un pericol de perforaţie intestinală. Sesiunea de hidrocolonoterapie, spre deosebire de consumul de laxative, nu dă dependență.

Care este pregătirea înainte de terapie?

Primul pas inainte de tratament este consultarea contraindicaţiilor. Dacă aveţi nelămuriri legate de acestea, vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi, fie telefonic (+40768 970 031), fie prin email (office@clinicaremedium.ro).

În momentul în care veţi ajunge la Clinica Remedium, veţi fi invitat să completaţi un chestionar medical necesar desfăşurării în condiţii optime a terapiei. Înainte cu o zi de tratament, se vor evita băuturile carbogazoase, fasolea, lintea, nucile, varza, brocoli şi conopida.

De asemenea, este indicat să evitaţi alcoolul cu 24 de ore înainte şi după terapie. În ziua tratamentului vă recomandăm să mâncaţi uşor, iar cu două ore înainte de terapie să nu mânacaţi nimic, dar puteţi bea apă sau ceai.

Cum decurge şedinţa de hidrocolonoterapie?

Apa filtrată și încălzită este introdusă prin intermediul unui speculum în rect. Apa stimulează peristaltismul intestinal (contracţia de colon), astfel încât la nivelul colonului se va introduce mecanic doar apă, în timp ce resturile sunt eliminate în mod natural de către colon. Întregul tratament se desfăşoară în sistem închis, astfel încât nu se vor simţi mirosuri dezagreabile. De asemenea, pe toată durata procedurii veţi fi complet acoperit, în acest fel respectându-se în totalitate intimitatea dumneavoastră.

Poate fi dureroasă procedura de colonhidroterapie ?

Nu există niciun motiv pentru care să simţiţi durere. Se poate întampla ca în timpul sesiunii de colonhidroterapie, din cauza acumulării de gaze, sau atunci când colonul se contractă pentru a elimina deşeurile depuse pe pereţii lui, să apară o senzaţie de disconfort sau chiar crampe. De cele mai multe ori însă, terapia este confortabilă, nedureroasă, chiar placută.

Cum mă voi simți după sesiunea de hidrocolonoterapie?

Modul în care oamenii se simt după tratament variază enorm. Unii sunt gata să se joace, alţii ar dori să se odinească pentru restul zilei. Ca regulă generală, ar fi minunat ca să dedicaţi restul zilei relaxării, pentru a ajuta organismul în procesul de detoxifiere.

Dacă acest lucru nu este posibil, vă puteţi relua activităţile fără nicio problemă.Uneori tratamentul iniţiază eliberare emoţionala, (sentimentele noastre sunt depozitate adesea în intestin). Puteţi simți uneori o ușoară vulnerabilitate. În general, pacienții își reiau activitățile fără nici o problemă.

În prima zi ar trebui de asemenea să mâncaţi uşor (supe, salate, fructe) şi să evitaţi produsele de origine animală. Evitaţi produsele condimentate şi grăsimile cel puţin în primele două – trei zile. Consumul de alcool este interzis în primele 48 de ore de la tratament. Acest lucru este important, pentru a permite ficatului să lucreze în scopul înlăturării toxinelor şi nu pentru a metaboliza alcoolul!

Câte şedinţe de colonhidroterapie am nevoie?

Numărul de sesiuni de colonhidroterapie va depinde de individ, se iau în vedere gradul de stres și oboseală, alimentația pacientului și stilul său de viață, afecțiunile de care suferă pacientul (dacă există). În urma discuţiei preliminare, terapeutul poate stabili numărul de şedinţe necesare. În general, sunt recomandate la început 6 şedinţe efectuate consecutiv pentru a putea îndepărta cât mai mult din reziduurile stagnante. În funcţie de afecţiunile fiecăruia se pot extinde până la 10 şedinţe. Ulterior, când starea de sănătate a intestinului este ameliorată, se recomandă aproximativ 5-6 şedinţe de două ori pe an.

Devine intestinul gros leneş?

Nu, această terapie chiar este un exerciţiu pentru intestin. Stimularea, contracţia şi relaxarea va ajuta la tonusul şi remodelarea colonului pentru a facilita la eliminarea completă a resturilor nehrănitoare şi toxice.

Ce se întâmplă cu microflora de la nivelul colonului?

Se vor spăla unele bacterii bune, dar se vor spăla o mulţime de bacterii rele. Se recomandă probioticele sub formă de capsule dar şi iaurtul, laptele batut şi kefirul din ciupercă tibetană pentru repopularea bacteriilor bune mai ales pe un teren curat.

Sunt în perioada ciclului menstrual. Pot veni la procedura de hidrocolonoterapie?

Dacă aveţi dureri foarte puternice şi nu vă simțiți suficient de bine pentru a veni, este indicat să anulați procedeul. Dar dacă nu este aşa de rău, atunci acesta poate fi de fapt un moment foarte bun pentru colon.

Care este diferenţa dintre procedura de hidrocolonoterapie şi clismă?

Atât clisma cât şi sesiunea de colonhidroterapie presupun introducerea apei în colon via rectum. Principala diferenţă între cele două proceduri constă în faptul că, dacă în timpul clismei se curaţă doar partea inferioară a colonului (sigmoidul şi o parte din colonul descendent), în cadrul sesiunii de colonhidroterapie se curăţă întreg colonul.

De asemenea, procedura de hidrocolonoterapie presupune infuzii repetate de apă în colon, urmate de eliberări repetate, pe când clisma presupune o singură infuzie. Ca urmare, detoxifierea prin colonhidroterapie este mult mai profundă şi eficienta decât în cazul clismei. În timpul sesiunii de hidrocolonoterapie, reziduurile părăsesc colonul printr-un tub, astfel încât mirosurile dezagrabile sunt evitate. În timpul clismei, reziduurile sunt eliminate la toaleta, discomfortul fiind mărit.

Procedura de colonhidroterapie este efectuată de către personal calificat, cu ajutorul unui aparat specializat care urmăreşte permanent presiunea şi temperatura apei infuzate, pe când clisma nu necesită ajutor calificat, ci se autoadministrează cu ajutorul unui kit ce se găseşte în farmacii, iar presiunea şi temperatura apei sunt greu de controlat.