Ionic Detox
Acasa / Ionic Detox
Cel puţin o şedinţă pe lună te întinereşte, dă vigoare, sănătate şi frumuseţe
Procedura este plăcută, simplă şi relaxantă, dar mai ales, este individualizată, în funcţie de afecţiunile, dorinţele sau necesităţile tale.
Detoxifierea se poate face si fara diagnosticare.
Detoxifierea se realizează prin osmoză.
Osmoza este un proces de difuziune a uneia sau mai multor substanţe (dintr-o soluţie) printr-o membrană permeabilă sau semipermeabilă. În cazul nostru soluţia este sângele, limfa şi alte fluide corporale, iar membrana permeabilă este pielea picioarelor.
Procedura durează 30 de minute timp în care vei sta cu picioarele într-o cădiţă cu apă caldă iar aparatul ionizeaza apa din cadiţă cu microcurenţi prin electrozii de inox. Prin corpul tau nu trece nici un curent şi nu creează nici un fel de senzaţie. Toxinele din organism se aduna în cadiţă prin fenomenul de osmoza şi vor colora apa în mod diferit în funcţie de setarea aparatului sau de afecţiunile tale.
Procedura permite eliminarea toxinelor din organele şi sistemele principale ale corpului, astfel ficatul, rinichii, colonul, sistemul circulator şi cel limfatic îmbunătăţindu-şi considerabil funcţionarea. Efectele pozitive ale tratamentului sunt: întinerirea ţesuturilor, învigorarea, energizarea, îmbunătăţirea circulaţiei şi a funcţionării celulelor organismului. Procedura nu are efecte negative şi este recomandată oricărei persoane. Persoanele sanătoase pot face minim o sedinţă pe luna de eliminare a toxinelor, pentru a avea o sanătate de invidiat.
Cu siguranţă te-ai întrebat care sunt cauzele simptomelor: dureri de cap, ameţeli, somnolenţă, apatie, oboseală, diminuarea energiei, gânduri sumbre, iritabilitate, hipertensiune, digestie proastă sau alte probleme digestive, senzaţia de balonare, depuneri pe limbă sau miros neplăcut în gură, pe care le-ai avut sau le-ai întâlnit la cei din jurul tau.
Factorii din mediul ambiant care este supraîncărcat cu substanţe toxice, precum: pesticidele, îngrăşămintele, produsele petrolifere, ce pătrund în organism prin aerul inspirat, prin alimentele sau lichidele consumate. De altfel, chiar şi corpul nostru produce deşeuri metabolice toxice care trebuie eliminate pentru a ne menţine sănătatea şi vitalitatea.
1. Alimentaţia incorectă sau simpla hrănire necorespunzătoare a corpului, precum şi bolile sau alţi factori încetinesc procesul de depuraţie al organismului, iar toxinele se acumulează. Un corp sănătos însă, elimină în mod natural toxinele prin plămâni, piele, rinichi şi intestinul gros (colon). Otrăvirea sa cu toxine este obstacolul de temut în calea longevităţii.
Care este soluţia?
Cura periodică de detoxifiere
În timpurile în care trăim nu putem evita inhalarea substanţelor toxice pentru organism. Corpul nostru, într-o anumită măsură, le poate neutraliza şi chiar elimina. Dar, odată cu trecerea anilor, randamentul acestui mecanism de depurare scade semnificativ, apărând primele semne ale bolilor. Aşadar, este deosebit de important să ne sprijinim organismul în procesul de eliminare a toxinelor.
Băile electrolitice reprezintă una din metodele de detoxifiere a organismului, eficient, rapid şi profund. Eliminarea toxinelor se produce prin ionizarea băii de picioare, apa interacţionând cu lichidele corporale. În timpul celor 30 de minute, cât durează o şedinţă, apa se va colora în diferite nuanţe în funcţie de substanţele eliminate prin electroliză. Astfel, circulaţia sangvină este stimulată, întregul corp se va reechilibra şi relaxa. În plus, va fi susţinut şi îmbunătăţit procesul de regenerare a organismului, efecte ce se vor observa într-un timp foarte scurt. Şedinţele regulate de electroliză vă vor spori starea de bine, de sănătate, vă vor ajuta în reglarea greutăţii, sprijinind procesele de echilibrare proprii organsimului dvs.
Procedeul electrolizei
Prin băile electrolitice ale picioarelor are loc scăderea acidităţii, eliminarea şi detoxifiera organsimului, tehnică folosită de foarte mult timp în îngrijirea corporală şi în practica terapeutică. Procedeul şi-a dovedit eficienţa remarcabilă, deoarece glandele sudoripare de la nivelul tălpilor permit o eliminare foarte bună a substanţelor toxice. Din acest motiv, picioarele au fost denumite şi „rinichii ajutători” ai organismului, prin această parte terminală, eliminarea este nu doar foarte intensă, dar ajută la detoxifierea celor mai implicate organe în acest proces, şi anume: ficatul şi rinichii.
Sistemul de electroliză folosit acţionează asupra substanţelor dizolvate în lichidele interne ale corpului. Acesta sprijină mecanismul natural de detoxifiere celulară, neforţându-l, corpul fiind cel care va regla, de fapt, eliminarea. Toxinele se vor desprinde şi neutraliza în mod susţinut. Resturile eliminate din organsim, precum şi particulele componente ale apei vor fi oxidate, culoarea băii modificându-se vizibil.
Studiile de laborator au demonstrat că băile electrolitice ajută la eliminarea unei cantităţi importante de acid uric prin pielea plantară (de la nivelul tălpilor), fără a adăuga vreo substanţă chimică, electroliza fiind una din puţinele modalităţi de eliminare a acidului uric atât de nociv pentru organsim.
Prin scăderea acidităţii rezultă îmbunătăţirea analizelor sangvine, chiar şi după doar câteva şedinţe, celulele sangvine fiind descărcate de săruri, acestea fiind eliminate şi, astfel, se recâştigă flexibilitatea iniţială. Urmează apoi o cascadă de retragere a simptomelor datorate acidităţii crescute, cauza majoră a tuturor dereglărilor civilizaţiei actuale.
Pentru detoxifiera optimă a organismului este nevoie de existenţa unui echilibru între aportul, repartiţia şi activitatea ionilor. Alimentaţia, de exemplu, ar trebui să regleze introducerea fizică optimă a particulelor încărcate negativ pentru a menţine un echilibru neutru. În zilele noastre însă, nici fructele sau legumele proaspete nu respectă acest deziderat, deoarece sunt oxidate, încărcate fizic negativ, iar nevoile noastre nutritive nu sunt satisfăcute, fără a mai vorbi despre menţinerea sau reinstaurarea unui echilibru optim acido-bazic.
Baia electrolitică produce un surplus energetic sub forma de particule ionizate care pătrund prin membranele celulare ale tălpilor şi produc o creştere a acestora, acolo unde cantitatea lor era deficitară. Acest schimb de încărcătură electrică la nivel atomic va determina neutralizarea cantităţii de toxine şi radicali liberi ce va putea fi eliminată în exteriorul organismului.
Aceste toxine dereglează funcţionarea normală a organismului, determinând apariţia bolilor, a alergiilor sau a problemelor imunologice. În timpul curei de detoxifiere, curentul electric de mic voltaj aplicat va neutraliza surplusul de ioni pozitivi sau negativi, toxinele fiind eliminate prin osmoză: particulele se deplasează dintr-un mediu cu concentraţie mare – corpul uman, într-un mediu cu concentraţie mică – apa ionizată. Astfel, simptomele cauzate de prezenţa toxinelor, precum durerea, inflamaţia sau edemul, sunt diminuate semnificativ.
Efectuarea periodică a şedinţelor de detoxifiere (a colonului prin hidrocolonoterapie, a ficatului, completarea detoxifierii prin ionic detox foot) la fiecare schimbare de sezon sau cel puţin o dată la 6 luni, primăvara şi toamna, menţin organismul într-un echilibru.
Practicarea exerciţiilor fizice, a mersului activ ce stimulează sistemul cardiovascular şi procesele metabolice, intensifică funcţiile naturale de depuraţie a organsimului.
1. Cel puţin o dată pe săptămână consumul de „hrană vie”, adică de alimente nepreparate termic (mâncare fiartă, gătită, prăjită), ci doar alimente în stare naturală: fructe, legume, sucuri naturale, nuci, stafide, smochine, curmale, cereale integrale, apă, ceaiuri. Pentru cei cu voinţă puternică ce îşi doresc o detoxifiere profundă, consumul de „hrană vie” este recomandat pentru un timp de 5-7 zile.
Beneficii
- Consolidarea sistemului imunitar;
- Ajută la recuperare după leziuni şi/sau intervenţii chirurgicale;
- Calmeză durerea şi rigiditatea în caz de artrită;
- Îmbunătăţeşte somnul;
- Elimină metalele grele;
- Elimină cheagurile de sânge;
- Îmbunătăţeşte funcţia hepatică şi cea renală;
RECOMANDARI
- Nu se foloseşte la copiii sub 8 ani;
- Copiii de peste 8 ani pot folosi acest aparat numai sub supravegherea părinţilor, iar timpul folosirii să fie foarte scurt, max 15 minute;
- Persoanele între 15 - 50 de ani pot folosi aparatul zilnic în serii de 14 şedinţe. Urmează o pauză de trei săptămâni, apoi se poate relua o nouă serie de proceduri.
- Persoanele de peste 50 de ani ar trebui să folosească aparatul o dată la fiecare trei zile de 14 ori/serie. După aceea se face o pauză de 2-3 săptămâni, apoi se reia tratamentul.
- În timpul procedurii tensiunea arterială trebuie să fie la un nivel normal. Dacă urmaţi un tratament medicamentos, folosiţi aparatul înainte de administrarea medicamentelor.
- Dacă tensiunea arterială este scăzută, vă rugăm să mâncaţi ceva înainte de a face acest tratament. Acest dispozitiv poate determina scăderea glicemiei.
- Femeile însărcinate sau cele care alăptează nu au voie să folosească acest dispozitiv pentru că, deşi elimină toxinele din ţesut şi grăsime, blochează producerea de lapte necesar fătului sau bebeluşului.
- Acest dispozitiv poate fi folosit de către persoanele care suferă, urmează proceduri de dializă, iau insulină sau suferă de insuficienţă cardiacă. El ajută corpul să elimine toxinele care nu pot fi curăţate prin rinichi sau inimă. Nu va avea un impact în tratamentele medicale şi nu va scădea indexul insulinei (glicemic).
- Cei care au implanturi metalice în articulaţii sau schelet să nu utilizeze dispozitivul.
- Este necesar ca în timpul procedurii să beţi 500 ml de apă.
CONTRAINDICATII
Nu trebuie să folosească aparatul de detoxifiere următoarele persoane:
- Femeile însărcinate;
- Persoanele care au instalat un pacemaker;
- Persoanele care au suportat un transplant de organe, sau inserţii de plăci metalice sau articulaţii metalice;
- Oricine suferă de epilepsie;
- Persoanele care urmează un tratament cu radioterapie sau chimioterapie;
- Persoanele cu diabet de tip 1;
- Persoanele care au la picioare răni deschise sau rosături;
- Copii sub 8 ani;
- Dacă nu sunteţi siguri vă rugăm să consultaţi medicul de familie sau un specialist.