Cabinet de colon hidroterapie si nutritie
+40 (768) 970-031
Suna pentru programare
Str. Alexandru Moruzzi Voievod, Nr. 4A
Sector 3, București

Clinica Remedium

Acasa / Cabinet de colon hidroterapie si nutritie

Curatire prin hidrocolonterapie

Detoxifiere prin hidrocolonoterapie însoţită de terapii complementare

În ultimile decenii, omul modern a înţeles mai mult ca niciodată că terapiile convenţionale promovate de şcolile clasice de medicină, nu îi sunt suficiente pentru a elimina o serie de probleme vitale, pentru a-şi păstra echilibrul fiziologic şi spiritual. Omul zilelor noastre trăieşte într-un ritm de viaţă trepidant şi deseori se află în imposibilitatea de a se mai regăsi.

De asemenea, principiile unei alimentaţii echilibrate şi non-invazive, au fost preluate de multe şcoli tradiţionale de vindecare: nu sunt puţini cei care au realizat miracolul vindecării prin intermediul remediilor pe care Natura ni le-a pus la dispoziţie.

Alimentele sunt remedii universale deoarece poartă cu ele, pe lângă forţa naturii, un tumult de sentimente umane.

Ceea ce poate fi surprinzător pentru o mentalitate conservatoare şi care nu acceptă aceste deschideri este faptul că mijloacele de vindecare şi de armonizare a fiinţei nu trebuie căutate, decât în rare cazuri, foarte departe. Remediile naturale de vindecare se află cel mai adesea în imediata noastră apropiere – şi uneori – chiar în lăuntrul propriei noastre fiinţe.

Procesul de detoxifiere cuprinde o desfăşurare fizică prin:

  • hidrocolonoterapie – (reprezintă un proces natural de detoxifiere a colonului, de curăţire a intestinelor, iar rezultatul său imediat este reprezentat de eliminarea oricărui simptom direct sau indirect, legat de proasta funcţionare a intestinelor);
  • curăţirea ficatului – (are rol de filtru al organismului: purifică şi elimină toxinele acumulate din mâncare, băuturi sau medicamente, pe care le utilizăm în orice moment al zilei; are şi rol în producerea bilei, a factorilor de coagulare a sângelui şi a unor proteine, în distribuţia sângelui circulant în organism şi de depozitare a unor vitamine, minerale şi a glucozei);
  • detoxifierea rinichilor;
  • plămânilor, a căilor respiratori prin salinoterapie – (în timpuri străvechi sarea era denumită ”aur alb” datorită proprietăţilor sale curative şi a beneficiilor pe care aceasta le are asupra sănătăţii oamenilor; prin haloterapie se reduce frecvenţa acceselor de tuse, stimulează dezvoltarea florei normale din tractul respirator ce are rol de protecţie în cazul unor viitoare infecţii, are efect bactericid şi bacteriostatic asupra florei microbiene şi patogene din sistemul respirator);
  • sucoterapia – (calităţile nutritive ale fructelor şi legumelor concentrându-se sub forma de suc, face ca acesta să fie o sursă excelentă de aminoacizi şi proteine uşor de absorbit, carbohidraţi, care asigura energia de care avem nevoie şi acizi graşi esenţiali. Avantajul sucoterapiei este că poate fi utilizată cu succes în orice tip de alimentaţie, de la cel strict vegetarian până la cel omnivor. Sucurile proaspete nu au, practic, nicio contraindicaţie. Ele pot fi consumate în orice anotimp şi la orice vârstă atât de cei bolnavi – pe care îi vindecă, dar şi de persoanele sănătoase – cărora le întreţine starea de sănătate şi vitalitatea!);
  • naturopatia – (se bazează pe ideea că orice remediu se găseşte în natură; Hipocrate, fondatorul tuturor principiilor medicinei moderne, este în acelaşi timp tatăl naturopatiei, integrând în sistemul complex de restabilire şi păstrare a sănătăţii anumite cure, regimuri, diete, hidroterapie, exerciţii fizice şi alte tehnici terapeutice complementare. Naturopatia se înscrie în orizontul larg al disciplinelor holistice şi face apel la resurse multiple pentru a armoniza corpul cu mentalul şi pentru a păstra starea generală de sănătate şi echilibrul. Fundamentul naturopatiei nu este altul decât cel al dreptei măsuri: o alimentaţie sănătoasă, exerciţii fizice regulate, consumul de apă nepoluată, eliminarea factorilor de stres. Ea se bazează pe cinci mari concepte: forţa vitală, maladia ca fenomen natural, simptomul ca sistem de alarmă, natura în slujba organismului, trilogia sănătăţii).

O desfăşurare mentalo-energetică prin:

  • aromoterapie – (când omul a învăţat să facă focul, a ars uneori plante aromatice, găsind că unele erau bune de mâncat ca hrană gătită şi că altele răspândeau un miros plăcut; au descoperit că fumul era bun de respirat, că putea să facă pe cineva să se simtă somnoros sau revigorat; multe cunoştinţe legate de aromoterapie ne-au rămas de la egipteni despre parfumerie, despre proprietăţile şi folosirea aromaticelor. Cele mai importante principii ale terapiei sunt: puterea vieţii, yin-yang, alimentaţie naturală. Tipuri de utilizare a romelor: inhalarea, ingestia şi penetrarea cutanată);
  • meloterapia – (activitatea artistică este astăzi o formă de tratament universal recunoscută, mai ales în ceea ce priveşte reabilitarea pacienţilor care au suferit traume afective. Sunetul nuzical poate fi considerat o formă specială de masaj, atingând în profunzime energiile vitale, stimulează şi susţine mecanismele propii de vindecare a organismului, facilitând procesul de vindecare şi de recuperare a organismului. Meloterapia îşi propune să descopere un limbaj special, care permite exprimarea unor emoţii, stări şi senzaţii care nu sunt transmisibile verbal);
  • masaj cranio-sacral – (este o metodă foarte blânda de evaluare şi îmbunătăţire a funcţionării sistemului fiziologic al corpului, numit sistem cranio-sacral, compus din membranele meningeale şi lichidul cefalorahidian care înconjoară şi protejează creierul şi măduva spinării);
  • masaj reflexogen – (reflexoterapia are darul de a induce o stare de relaxare, favorizând astfel procesele naturale de vindecare a organismului. De asemenea, ea poate fi folosită împreună cu alte metode de îngrijire a săntăţii si poate fi de folos oricui, de la sugari la bătrâni. Reflexoterapia ne ajută indiferent de stilul nostru de viaţă activ sau sedentar şi are capacitatea de a depăşi toate barierele emoţionale, fizice şi mentale. Această metodă terapeutică naturistă are rol profilactic, menţinând sănătatea celor care o întrebuinţează periodic, dar şi curativ, ducând la ameliorarea şi vindecarea multor afecţiuni, fără a fi nevoie de medicamente. De asemenea, poate fi folosită şi în scop diagnostic. Oricine poate apela la reflexoterapie dacă intenţionează să-şi ajute propriul corp să se menţină într-o stare de echilibru).

Toate aceste combinaţii de terapii complementare te reumplu de energie şi vitalitate, în capul listei aflându-se procedura de hidrocolonoterapie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intrebari frecvente
Este sigură procedura de hidrocolonoterapie?

Apa este introdusă într-o presiune scăzută, astfel încât nu există nici un pericol de perforaţie intestinală. Sesiunea de hidrocolonoterapie, spre deosebire de consumul de laxative, nu dă dependență.

Care este pregătirea înainte de terapie?

Primul pas inainte de tratament este consultarea contraindicaţiilor. Dacă aveţi nelămuriri legate de acestea, vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi, fie telefonic (+40768 970 031), fie prin email (office@clinicaremedium.ro).

În momentul în care veţi ajunge la Clinica Remedium, veţi fi invitat să completaţi un chestionar medical necesar desfăşurării în condiţii optime a terapiei. Înainte cu o zi de tratament, se vor evita băuturile carbogazoase, fasolea, lintea, nucile, varza, brocoli şi conopida.

De asemenea, este indicat să evitaţi alcoolul cu 24 de ore înainte şi după terapie. În ziua tratamentului vă recomandăm să mâncaţi uşor, iar cu două ore înainte de terapie să nu mânacaţi nimic, dar puteţi bea apă sau ceai.

Cum decurge şedinţa de hidrocolonoterapie?

Apa filtrată și încălzită este introdusă prin intermediul unui speculum în rect. Apa stimulează peristaltismul intestinal (contracţia de colon), astfel încât la nivelul colonului se va introduce mecanic doar apă, în timp ce resturile sunt eliminate în mod natural de către colon. Întregul tratament se desfăşoară în sistem închis, astfel încât nu se vor simţi mirosuri dezagreabile. De asemenea, pe toată durata procedurii veţi fi complet acoperit, în acest fel respectându-se în totalitate intimitatea dumneavoastră.

Poate fi dureroasă procedura de colonhidroterapie ?

Nu există niciun motiv pentru care să simţiţi durere. Se poate întampla ca în timpul sesiunii de colonhidroterapie, din cauza acumulării de gaze, sau atunci când colonul se contractă pentru a elimina deşeurile depuse pe pereţii lui, să apară o senzaţie de disconfort sau chiar crampe. De cele mai multe ori însă, terapia este confortabilă, nedureroasă, chiar placută.

Cum mă voi simți după sesiunea de hidrocolonoterapie?

Modul în care oamenii se simt după tratament variază enorm. Unii sunt gata să se joace, alţii ar dori să se odinească pentru restul zilei. Ca regulă generală, ar fi minunat ca să dedicaţi restul zilei relaxării, pentru a ajuta organismul în procesul de detoxifiere.

Dacă acest lucru nu este posibil, vă puteţi relua activităţile fără nicio problemă.Uneori tratamentul iniţiază eliberare emoţionala, (sentimentele noastre sunt depozitate adesea în intestin). Puteţi simți uneori o ușoară vulnerabilitate. În general, pacienții își reiau activitățile fără nici o problemă.

În prima zi ar trebui de asemenea să mâncaţi uşor (supe, salate, fructe) şi să evitaţi produsele de origine animală. Evitaţi produsele condimentate şi grăsimile cel puţin în primele două – trei zile. Consumul de alcool este interzis în primele 48 de ore de la tratament. Acest lucru este important, pentru a permite ficatului să lucreze în scopul înlăturării toxinelor şi nu pentru a metaboliza alcoolul!

Câte şedinţe de colonhidroterapie am nevoie?

Numărul de sesiuni de colonhidroterapie va depinde de individ, se iau în vedere gradul de stres și oboseală, alimentația pacientului și stilul său de viață, afecțiunile de care suferă pacientul (dacă există). În urma discuţiei preliminare, terapeutul poate stabili numărul de şedinţe necesare. În general, sunt recomandate la început 6 şedinţe efectuate consecutiv pentru a putea îndepărta cât mai mult din reziduurile stagnante. În funcţie de afecţiunile fiecăruia se pot extinde până la 10 şedinţe. Ulterior, când starea de sănătate a intestinului este ameliorată, se recomandă aproximativ 5-6 şedinţe de două ori pe an.

Devine intestinul gros leneş?

Nu, această terapie chiar este un exerciţiu pentru intestin. Stimularea, contracţia şi relaxarea va ajuta la tonusul şi remodelarea colonului pentru a facilita la eliminarea completă a resturilor nehrănitoare şi toxice.

Ce se întâmplă cu microflora de la nivelul colonului?

Se vor spăla unele bacterii bune, dar se vor spăla o mulţime de bacterii rele. Se recomandă probioticele sub formă de capsule dar şi iaurtul, laptele batut şi kefirul din ciupercă tibetană pentru repopularea bacteriilor bune mai ales pe un teren curat.

Sunt în perioada ciclului menstrual. Pot veni la procedura de hidrocolonoterapie?

Dacă aveţi dureri foarte puternice şi nu vă simțiți suficient de bine pentru a veni, este indicat să anulați procedeul. Dar dacă nu este aşa de rău, atunci acesta poate fi de fapt un moment foarte bun pentru colon.

Care este diferenţa dintre procedura de hidrocolonoterapie şi clismă?

Atât clisma cât şi sesiunea de colonhidroterapie presupun introducerea apei în colon via rectum. Principala diferenţă între cele două proceduri constă în faptul că, dacă în timpul clismei se curaţă doar partea inferioară a colonului (sigmoidul şi o parte din colonul descendent), în cadrul sesiunii de colonhidroterapie se curăţă întreg colonul.

De asemenea, procedura de hidrocolonoterapie presupune infuzii repetate de apă în colon, urmate de eliberări repetate, pe când clisma presupune o singură infuzie. Ca urmare, detoxifierea prin colonhidroterapie este mult mai profundă şi eficienta decât în cazul clismei. În timpul sesiunii de hidrocolonoterapie, reziduurile părăsesc colonul printr-un tub, astfel încât mirosurile dezagrabile sunt evitate. În timpul clismei, reziduurile sunt eliminate la toaleta, discomfortul fiind mărit.

Procedura de colonhidroterapie este efectuată de către personal calificat, cu ajutorul unui aparat specializat care urmăreşte permanent presiunea şi temperatura apei infuzate, pe când clisma nu necesită ajutor calificat, ci se autoadministrează cu ajutorul unui kit ce se găseşte în farmacii, iar presiunea şi temperatura apei sunt greu de controlat.