Cabinet de colon hidroterapie si nutritie
+40 (768) 970-031
Suna pentru programare
Str. Alexandru Moruzzi Voievod, Nr. 4A
Sector 3, București

Detoxifierea Ficatului

Acasa / Detoxifierea Ficatului

Explorând colonhidroterapia descoperim că la bază există un singur procedeu, însă diferă ,,rețeta,, cunoștințele, experiența! Pe lângă faptul că cel mai comun procedeu se realizează cu apă caldă și purificată, el se mai poate face și cu ceai, cafea sau rețeta proprie cabinetului infuzii cu plante revitalizante, cicatrizante, energizante, tămăduitoare.

Noi recomandăm pachetul de 6 ședințe, din care trei sunt cu apă caldă și purificată, iar celelalte trei sunt rețete speciale ale cabinetului dobândite în urma experienței în Spania într-un important centru de colonhidroterapie din Barcelona.

Detoxifierea ficatului – Cabinet Remedium, pe lângă detoxifierea colonului și implicit a întregului organism prin colonhidroterapie, încurajează detoxifierea ficatului, terapie ce vine în completarea procesului de detofifiere completă.

Ficatul are rol de filtru al organismului: purifică și elimină toxinele acumulate din mâncare, băuturi sau medicamente pe care le utilizăm în orice moment al zilei. De asemenea, ficatul mai are rol și în producerea bilei, a factorilor de coagulare a sangelui și a unor proteine, în distribuția sângelui circulant în organism și de depozitare a unor vitamine, minerale și a glucozei. În viața intrauterina, el are un rol extrem de important în producerea hematiilor (globulele roșii).

De obicei, bolile de ficat nu prezintă semne și simptome specifice, dar este bine să fie investigat orice indiciu care ne poate arăta acest lucru. Fiind un organ vital, orice semn de îmbolnavire trebuie să ne trimită la medic pentru efectuarea unei consultații și a unui set complet de analize.

Sănătatea ficatului poate fi păstrata ușor, prin adoptarea și respectarea unui stil de viață corect. Se va pune mare preț pe alimentele consumate, se vor alege cele de calitate, cât mai naturale, fără coloranți sau conservanți. Totodata, fructele și legumele vor fi spălate foarte bine înainte de consum. Sunt recomandate exercițiile fizice constante și reducerea consumului de alcool.

Detoxifierea ficatului și a vezicii biliare

Curățarea ficatului și a vezicii biliare de calculi biliari este una dintre cele mai importante și puternice strategii pe care o poți aplica în vederea îmbunătățirii sănătății. Detoxifierea ficatului necesită 6 zile de pregătire, urmate de 16 până la 20 de ore de curățare efectivă.

Pregătirea:

  • Bea 900 de ml de suc de mere timp de 6 zile. (Acidul malic din sucul de mere inmoaie calculii biliari și face ca trecerea lor prin canalele biliare să fie netedă și ușoară. Sucul de mere are un puternic efect de curățare);
  • Recomandări alimenatre: în timpul întregii săptămâni de pregătire și curățare, evită alimentele și băuturile reci, alimentele din surse animale, produsele lactate și produsele prajite.
  • Cele mai bune perioade pentru detoxifiere: partea finală și cea mai importantă a detoxifierii este bine să fie făcută la finalul săptămânii când ești mai relaxat și ai timp să te odihnești; încearcă să eviți detoxifierea într-o zi cu lună plină (atunci corpul tinde să păstreze mai multe lichide în creier și în țesuturi);
  • Dacă iei vreun fel de medicament: în timpul curei de detoxifiere evită să iei orice medicament, supliment, vitamine care nu sunt absolut necesare; este important să nu îi dai ficatului de lucru în plus.
  • Asigură-te că îți cureți colonul , prin colonhidroterapie, înainte și după ce îți detoxifici ficatul; acest procedeu ajută la eliminarea rapidă a calculilor biliari.
  • Ziua 6: bea toți cei 900 de ml de suc de mere de dimineață; dacă îți este foame consumă un mic dejun ușor – cereale fierbinți (ovăzul în special); la prânz consumă legume preparate la abur cu orez basmati; nu mânca și nu bea nimic după ora 13.30.

Detoxifierea propriu-zisă:

Seara ora 18.00 - adaugă 4 linguri de sare amară la un total de 680 ml de apă filtrată într-un recipient – aceasta reprezintă 4 porții a 170 ml. Bea prima porție acum de sare amară;

Ora 20.00 - bea a doua porție de sare amară;

Ora 21.45 - spală grapfrutul bine sau lămâile și portocalele; stoarce-le și îndepărtează pulpa, vei avea nevoie de trei sferturi de suc; toarnă sucul și jumătate de pahar de ulei de măsline, agită puternic până când soluția este apoasă.

Ora 22.00 - bea amestecul fără întrerupere. Întinde-te imediat! Stai perfect întins timp de 20 de minute și încearcă să nu vorbețti.

06.00 – 06.30 - bea cel de-al treilea pahar de sară amară, ar fi bine să faceți activități care vă mențin corpul în poziție verticală;

08.00 – 08.30 - bea cel de-al patrulea pahar de sare amară;

10.00 – 10.30 - poți bea un pahar de suc din fructe proaspăt stoarse; o jumătate de oră mai târziu poți mânca o jumătate de fruct proaspăt; o oră mai târziu poți mânca alimente normale dar ușoare.
Până seara sau a doua zi dimineața ar trebui să revii la normal. Continuă să iei mese ușoare în celelalte 2-3 zile.

Acest procedeu de detoxifiere trebuie făcut consecutiv între 8 până la 12 cure odată  la finele fiecărei luni până cand nu se mai elimină pietre. În cazul în care nu mai elimini pietre, mai repeți cura odată să fii sigur că ai ficatul complet detoxifiat.
Dacă suferiți de orice infecție sau răceală amânați cura.

După curățarea ficatului obligatoriu trebuie să faci ședințe de colonhidroterapie chiar din a doua zi după finalizarea curei de detoxifiere, 1-2 terapii de irigare a colonului pentru a îndepărta resturile din urma curei de detoxifiere a ficatului ajunse în colon.