Cabinet de colon hidroterapie si nutritie
+40 (768) 970-031
Suna pentru programare
Str. Alexandru Moruzzi Voievod, Nr. 4A
Sector 3, București

Clinica Remedium

Acasa / Cabinet de colon hidroterapie si nutritie

Detoxifiere profundă prin hidrocolonterapie

Se spune din ce în ce mai des că cea mai adecvată terapie este terapia la nivel celular: acea terapie care va trata celula, va putea actiona la nivelul mai multor sisteme celulare din componenţa organismului uman: celulele pielii (tratând afecţiuni precum eczeme, psoriazis, acnee); celulele musculare (tratând afecţiuni ca stările depresive, nevrozele, anxietatea); celulele periostului (tratând afecţiuni ca poliartritele, lupus eritematos, gută cronică, stări gutoase); celulele din componenţa mucus-urilor (tratând afecţiuni ale sistemului imunitar, febra fânului, astmă, colite, alergii, balonări).

Detoxifiere profundă prin hidrocolonterapieBuna funcţionare a intestinelor are drept consecinţă o bună desfăşurare a proceselor caracteristice întregului proces imunologic al organismului, de aceea putem afirma că un corp sănătos se datorează în primul rând unor intestine sănătoase. Sesiunea de hidrocolonterapie reprezintă un proces natural de detoxifiere a colonului, de curăţire a intestinelor, iar rezultatul său imediat este reprezentat de eliminarea oricărui simptom direct sau indirect, legat de proasta funcţionare a intestinelor.

Procedura de hidrocolonterapie este simplă şi eficientă, putând fi tolerată de toată lumea, problemele fiind rezolvate definitiv. De mare succes, această terapie este utilizată datorită avantajelor sale şi efectelor deosebit de benefice asupra sănătăţii omului, asupra efectelor de detoxifiere a colonului, implicit asupra întregului organism.

Ce se poate vindeca prin intermediul sesiunii de hidrocolonterapie?

1. Patologia intestinală

Constipaţia – pentru această afecţiune, procedura de detoxifiere prin hidrocolonterapie este esenţială;

Diareea – această afecţiune poate fi eliminată prin îndepărtarea din colon a cauzelor (reziduuri, alte materii toxice);

Gazele – prin hidrocolonterapie se elimină gazele şi cauzele formării lor (reziduuri acumulate);

Diverticulita – se formează pe lângă straturile mucoasei, fără implicarea muşchilor; prin hidrocolonterapie se reaşează unele părţi ale mucoasei, incorect plasate;

Colita – în multe cazuri are loc, prin detoxifiere cu hidrocolonterapie, o îmbunătăţire chimică spectaculoasă, cu o inedită scădere a frecvenţei simptomelor chimice şi o revitalizare a organismului;

Colita spastică – durerile cronice sau ascuţite care îşi au originea în intestinul gros răspund foarte bine la acest tratament;

Colostomia – după o rezecţie intestinală (neopastie), segmentul rectal nu mai face parte din sistemul de evacuare, dar alte funcţii rămân aici; desprinderea mucoasei si a secreţiilor creşte riscul unor condiţii patogene (acumulare de reziduuri care nu pot fi eliminate întotdeauna, prurit rectal); aşadar curăţarea acestor yone poate uşura foarte mult pacientul.

2. Patologia organelor asociate

Vezica urinară – tratamentul este eficient în cazul afecţiunilor vezicii, incontinenţă sau alte efecţiuni similare;

Prostata – descreşte presiunea asupra prostatei şi implicit asupra uretrei; rezultă de aici îmbunătăţirea funcţiilor prostatei;

Sistemul genital feminin – elimină dismenoreea şi alte disfuncţii menstruale;

Rinichi-uretră – ajută la menţinerea unei activităţi normale ale richilor; în unele cazuri de insuficienţă renală s-a realizat o îmbunătăţire a funcţiei renale;

Ficat-veziculă – valoarea terapeutică a sesiunii de hidrocolonterapie pentru hepatopatii cronice sau severe este stabilită atât prin efectele asupra presiunii intra-abdominale cât şi a celor de detoxifiere;

Coloana vertebrală – uşurează presiunea asupra abdomenului, efectul resimţindu-se la nivelul coloanei vertebrale;

Sistemul muscular şi cel osos – are efect asupra muşchilor şi ligamentelor din zona lombară, uşurând neplăcerile cauzate de lombosciatică; terapia are efect în cazul unor afecţiuni din zona cervicală şi dorsală (acestea având originea în zona lombară); tot la nivel vertebral, se poate constata, în urma terapiei o ameliorare a sănătăţii în cazurile de artroză degenerativă.

3. Efecte asupra sistemului circulator

Insuficienţă venoasă – varicele pot fi minimalizate prin procedura de hidrocolonterapie;

Edemul membrelor inferioare – ameliorează inflamaţiile, răceala şi culoarea cianotică a picioarelor;

Celulita – prin intermediul sesiunii de detoxifiere prin hidrocolonterapie se permite o reabsorbţie mai mare a ţesutului cutanat; prin efectul benefic asupra pieliise va observa un efect benefic asupra condiţiei celulitei;

Hemoroizi – prin colonhidroterapie se obţine ameliorarea afecţiunii;

4. Efecte asupra tubului digestiv – se vor îmbunătăţii digestia înceată şi dificilă, aerofagia şi meteorismul abdominal;

5. Efecte asupra organelor din cutia toracică

Inima – ameliorarea simptomatologiei cardiace datorată presiunii intraabdominale;

Plămânii – eliminarea toxinelor, îmbunătăţirea funcţiilor de ventilaţie şi de schimb.

6. Alte efecte benefice

Efecte asupra pielii – există o relaţie directă dintre tegument şi funcţionarea intestinului; în cazul apariţiei unor disfuncţionalităţi intestinale, procedura de hidrocolonterapie are ca efect eliberarea ţesuturilor şi contribuie la refacerea sistemului de hidratare a pielii, în special în următoarele situaţii:

a. Eczeme acute sau cronice;

b. Piele uscată, aspră sau exfoliată;

c. Riduri;

d. Vergeturi;

e. Psoriazis;

f. Prurit şi erupţii pruriginoase (cauzate în special de toxine intestinale);

g. Acnee (înainte de începe orice tratament).

7. Efectele asupra sistemului nervos

Starea mentală şi emoţională – prin detoxifiere se acţionează asupra următoarelor disfuncţionalităţi:

a. Anxietate;

b. Stări de panică;

c. Iritabilitate;

d. Stres;

e. Insomnie;

f. Depresie;

g. Apatie;

h. Cefalee – relaxarea regiunii lombare a coloanei vertebrale este transmisă regiunii cervicale fără dureri de cap (deoarece durerile de cap sunt cauzate de tensiunea musculară); eliminarea toxinelor înlătură cauza mai multor tipuri de migrene.

8. Efecte în zona O.R.L.

Vertij – dacă este datorat spondilozei cervicale, prin hidrocolonterapie are loc un efect maxim; când cauza este urechea internă, situaţia este doar îmbunătăţită;

Rinită şi sinuzită – efect remarcabil întrucât reacţionează la nivelul eliminării mucusului;

Otita – are efect de remisie în cazul otitelor.

9. Efecte în obezitate / apetit alimentar excesiv

Beneficiile sunt evidente mai ales în cazul unui stomac deranjat;

Pentru obezitate, tratamentul îmbunătăţeşte în primul rând tranzitul intestinal, iar pe de altă parte reduce volumul abdomenului, ameliorează circulaţia sângelui şi ajută pacientul obez să introducă schimbările necesare în dietă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intrebari frecvente
Este sigură procedura de hidrocolonoterapie?

Apa este introdusă într-o presiune scăzută, astfel încât nu există nici un pericol de perforaţie intestinală. Sesiunea de hidrocolonoterapie, spre deosebire de consumul de laxative, nu dă dependență.

Care este pregătirea înainte de terapie?

Primul pas inainte de tratament este consultarea contraindicaţiilor. Dacă aveţi nelămuriri legate de acestea, vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi, fie telefonic (+40768 970 031), fie prin email (office@clinicaremedium.ro).

În momentul în care veţi ajunge la Clinica Remedium, veţi fi invitat să completaţi un chestionar medical necesar desfăşurării în condiţii optime a terapiei. Înainte cu o zi de tratament, se vor evita băuturile carbogazoase, fasolea, lintea, nucile, varza, brocoli şi conopida.

De asemenea, este indicat să evitaţi alcoolul cu 24 de ore înainte şi după terapie. În ziua tratamentului vă recomandăm să mâncaţi uşor, iar cu două ore înainte de terapie să nu mânacaţi nimic, dar puteţi bea apă sau ceai.

Cum decurge şedinţa de hidrocolonoterapie?

Apa filtrată și încălzită este introdusă prin intermediul unui speculum în rect. Apa stimulează peristaltismul intestinal (contracţia de colon), astfel încât la nivelul colonului se va introduce mecanic doar apă, în timp ce resturile sunt eliminate în mod natural de către colon. Întregul tratament se desfăşoară în sistem închis, astfel încât nu se vor simţi mirosuri dezagreabile. De asemenea, pe toată durata procedurii veţi fi complet acoperit, în acest fel respectându-se în totalitate intimitatea dumneavoastră.

Poate fi dureroasă procedura de colonhidroterapie ?

Nu există niciun motiv pentru care să simţiţi durere. Se poate întampla ca în timpul sesiunii de colonhidroterapie, din cauza acumulării de gaze, sau atunci când colonul se contractă pentru a elimina deşeurile depuse pe pereţii lui, să apară o senzaţie de disconfort sau chiar crampe. De cele mai multe ori însă, terapia este confortabilă, nedureroasă, chiar placută.

Cum mă voi simți după sesiunea de hidrocolonoterapie?

Modul în care oamenii se simt după tratament variază enorm. Unii sunt gata să se joace, alţii ar dori să se odinească pentru restul zilei. Ca regulă generală, ar fi minunat ca să dedicaţi restul zilei relaxării, pentru a ajuta organismul în procesul de detoxifiere.

Dacă acest lucru nu este posibil, vă puteţi relua activităţile fără nicio problemă.Uneori tratamentul iniţiază eliberare emoţionala, (sentimentele noastre sunt depozitate adesea în intestin). Puteţi simți uneori o ușoară vulnerabilitate. În general, pacienții își reiau activitățile fără nici o problemă.

În prima zi ar trebui de asemenea să mâncaţi uşor (supe, salate, fructe) şi să evitaţi produsele de origine animală. Evitaţi produsele condimentate şi grăsimile cel puţin în primele două – trei zile. Consumul de alcool este interzis în primele 48 de ore de la tratament. Acest lucru este important, pentru a permite ficatului să lucreze în scopul înlăturării toxinelor şi nu pentru a metaboliza alcoolul!

Câte şedinţe de colonhidroterapie am nevoie?

Numărul de sesiuni de colonhidroterapie va depinde de individ, se iau în vedere gradul de stres și oboseală, alimentația pacientului și stilul său de viață, afecțiunile de care suferă pacientul (dacă există). În urma discuţiei preliminare, terapeutul poate stabili numărul de şedinţe necesare. În general, sunt recomandate la început 6 şedinţe efectuate consecutiv pentru a putea îndepărta cât mai mult din reziduurile stagnante. În funcţie de afecţiunile fiecăruia se pot extinde până la 10 şedinţe. Ulterior, când starea de sănătate a intestinului este ameliorată, se recomandă aproximativ 5-6 şedinţe de două ori pe an.

Devine intestinul gros leneş?

Nu, această terapie chiar este un exerciţiu pentru intestin. Stimularea, contracţia şi relaxarea va ajuta la tonusul şi remodelarea colonului pentru a facilita la eliminarea completă a resturilor nehrănitoare şi toxice.

Ce se întâmplă cu microflora de la nivelul colonului?

Se vor spăla unele bacterii bune, dar se vor spăla o mulţime de bacterii rele. Se recomandă probioticele sub formă de capsule dar şi iaurtul, laptele batut şi kefirul din ciupercă tibetană pentru repopularea bacteriilor bune mai ales pe un teren curat.

Sunt în perioada ciclului menstrual. Pot veni la procedura de hidrocolonoterapie?

Dacă aveţi dureri foarte puternice şi nu vă simțiți suficient de bine pentru a veni, este indicat să anulați procedeul. Dar dacă nu este aşa de rău, atunci acesta poate fi de fapt un moment foarte bun pentru colon.

Care este diferenţa dintre procedura de hidrocolonoterapie şi clismă?

Atât clisma cât şi sesiunea de colonhidroterapie presupun introducerea apei în colon via rectum. Principala diferenţă între cele două proceduri constă în faptul că, dacă în timpul clismei se curaţă doar partea inferioară a colonului (sigmoidul şi o parte din colonul descendent), în cadrul sesiunii de colonhidroterapie se curăţă întreg colonul.

De asemenea, procedura de hidrocolonoterapie presupune infuzii repetate de apă în colon, urmate de eliberări repetate, pe când clisma presupune o singură infuzie. Ca urmare, detoxifierea prin colonhidroterapie este mult mai profundă şi eficienta decât în cazul clismei. În timpul sesiunii de hidrocolonoterapie, reziduurile părăsesc colonul printr-un tub, astfel încât mirosurile dezagrabile sunt evitate. În timpul clismei, reziduurile sunt eliminate la toaleta, discomfortul fiind mărit.

Procedura de colonhidroterapie este efectuată de către personal calificat, cu ajutorul unui aparat specializat care urmăreşte permanent presiunea şi temperatura apei infuzate, pe când clisma nu necesită ajutor calificat, ci se autoadministrează cu ajutorul unui kit ce se găseşte în farmacii, iar presiunea şi temperatura apei sunt greu de controlat.