Cabinet de colon hidroterapie si nutritie
+40 (768) 970-031
Suna pentru programare
Str. Alexandru Moruzzi Voievod, Nr. 4A
Sector 3, București

Clinica Remedium

Acasa / Cabinet de colon hidroterapie si nutritie

Colonhidroterapia, o infuzie de viata

Apa este viata.

Suntem inotatori din prima zi, inca dinainte de nastere.

De mici invatam prima sarcina a zilei: sa ne spalam fata si ochii.

Dar pe dinauntru cine ne limpezeste?

Colonhidroterapia foloseste forta vitala a apei pentru purificarea organismului. Pentru regenerarea lui. Picatura cu picatura.

Colonhidroterapia este o terapie cu traditie. Acum e deservita de tehnologia de varf si de medici specializati.

Occidentul i-a redescoperit binefacerile.

Ce este colonhidroterapia? – A nu se confunda cu clisma. Colonhidroterapia (irigarea colonului) este cea mai completa, simpla si sigura metoda de detoxifiere a corpului. Prin folosirea delicata a apei, colonul este curatat de impuritati, hidratat si tonificat. Rezultatul: colonul isi va indeplini functiile ca nou. Si va raspandi o stare de bine in tot organismul.

Tinerete fara batranete? – Se spune ca „Varsta e doar o cifra”. Colonhidroterapia intareste aceasta afirmatie, prin efectele sale binefacatoare. Purifica organismul, ii creste vitalitatea, infrumuseteaza corpul. Tineretea fara batrinete nu mai e doar un basm.

Colonhidroterapia, o infuzie de viataColonhidroterapia de ieri pana azi – In ultimii ani, colonhidroterapia a intrat in meniul zilnic al clinicilor de wellness. Dar terapia nu e noua. Inca de acum 3000 de ani, egiptenii i-au cunoscut efectele binefacatoare. Hipocrate mentioneaza plantele ce trebuiau folosite in timpul curatarii intestinelor. In secolul XVI, irigarea colonului era descrisa in detaliu, iar in 1906 apare in dictionarul Larousse. Azi, terapia este condusa de medici pregatiti teoretic si practic. Hidroterapeutii sunt atestati de foruri specializate.

Pentru cine este indicata colonhidroterapia? – Oricine are de castigat de pe urma acestei terapii. Chiar daca avem o alimentatie corecta si facem exercitiu fizic, suntem expusi la toxinele din mancare, aer si apa.

O curatire periodica ridica tonusul oricui, dar este indicata mai ales pentru:

  • cei care isi schimba dieta sau incep o cura de slabire;
  • sportivii care vor sa imbunatateasca eficienta metabolismului;
  • care au folosit antibiotice timp indelungat;
  • cei care doresc sa renunte la fumat sau alcool;

Cu cine lupta in mod direct?

  • probleme digestive, iritatii intestinale, constipatie, hemoroizi, colita;
  • alergii;
  • astm bronsic;
  • oboseala cronica, dureri musculare, artrita;
  • probleme dermatologice: acnee, iritatii, psoriazis, eczeme.

Cum arata o sedinta de colonhidroterapie? – O sedinta de colonhidroterapie e ca o infuzie de viata. De fapt, o infuzie de apa filtrata. Apa calduta este introdusa cu precizie pe toata lungimea colonului. Apoi este aspirata inapoi.

Procedeul se repeta de mai multe ori. In acest timp, hidroterapeutul ajuta la eliminarea reziduurilor suplimentare prin masarea a abdomenului. Suna relaxant, nu? Asa este.

Care sunt beneficiile colonhidroterapiei? – O sesiune de terapie e ca ploaia pentru pamantul uscat de arsita. Sparge materialul intarit si deshidratat, permitand hidratarea colonului. Prelucrarea reziduurilor se va face mult mai eficient. La fel, asimilarea substantelor nutritive. Ceea ce usureaza munca ficatului si a rinichilor. Si previne „ruginirea” colonului.

Colonhidroterapia concediaza parazitii? – 4 din 5 oameni sunt infectati cu paraziti. Specialistii considera ca medicamentele nu sunt suficiente pentru inlaturarea parazitilor din corp si recomanda irigarea colonului. Totodata, colonhidroterapia concediaza si bacteriile negative. Bacteriilor sanatoase le ofera in schimb un mediu de lucru placut, pentru productia de vitamine B si K, pe care un colon curat le absoarbe imediat.

Cat dureaza o sedinta de colonhidroterapie? – O sedinta tine 30-45 de minute. Este in intregime monitorizata de calculator si de medicul terapeut. Oamenii definesc experienta drept confortabila si relaxanta. Altfel nu s-ar explica popularitatea procedurii in clinicile din strainatate.

Cat dureaza terapia? – Eliminarea mizeriei adunata ani in sir pe peretii colonului nu se poate face intr-o zi. Numarul de sedinte variaza de la un individ la altul. Dupa prima intalnire se apreciaza, de comun acord, frecventa vizitelor. Aceasta tine de istoricul clientului, de dieta si de asteptarile sale privind curatenia organismului.

Apa inseamna curatenie  – Cea mai importanta substanta datatoare de viata din corpul nostru este apa. Concentratia de apa din creier este estimata la 85%. In celelalte organe vitale o regasim in proportie de 75%. Ca sa-si faca treaba, colonul absoarbe cantitati mari de apa. Dar cand peretii sai sunt acoperiti cu mizeria sedimentata in ani de alimentatie nesanatoasa, activitatea sa este zadarnicita. Lucrand cu mizerie, te murdaresti. Periodic, colonul trebuie spalat. Aici intervine colonhidroterapia.

Cine este colonul? – Cand mancarea digerata ajunge in colon (intestinul gros), jumatate din substantele nutritive si 90% din apa au fost deja absorbite de corp. Colonul este responsabil pentru absorbtia apei, a vitaminelor create de microflora bacteriana si pentru evacuarea reziduurilor. E o meserie destul de murdara, care solicita in mod natural o curatare periodica.

Semnalmente: un tub muschiulos si cam cat noi de lung. Misiunea Colonului: eliminarea reziduurilor. Adica, duce gunoiul afara. Pentru aceasta, e echipat cu o captuseala fina ce usureaza avansarea materiilor si ii protejeaza peretii de posibile atacuri ale resturilor de enzime digestive. Daca murdaria nu e vizibila, nu inseamna ca nu e acolo.

Colonul e un tip mereu incordat. Aceasta activitate musculara (peristaltica) ajuta la evacuarea reziduurilor. Daca e lenes si nu duce gunoiul, mizeria se aduna si se intareste pe peretii colonului. Inamicii numarul unu – toxinele – intra in circuitul de sange.

Si atunci treaba nu mai merge: apar constipatia, depresia, pierderea memoriei, balonarea, astenia si alte slabiciuni ale organismului. Si aici intervine tot colonhidroterapia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intrebari frecvente
Este sigură procedura de hidrocolonoterapie?

Apa este introdusă într-o presiune scăzută, astfel încât nu există nici un pericol de perforaţie intestinală. Sesiunea de hidrocolonoterapie, spre deosebire de consumul de laxative, nu dă dependență.

Care este pregătirea înainte de terapie?

Primul pas inainte de tratament este consultarea contraindicaţiilor. Dacă aveţi nelămuriri legate de acestea, vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi, fie telefonic (+40768 970 031), fie prin email (office@clinicaremedium.ro).

În momentul în care veţi ajunge la Clinica Remedium, veţi fi invitat să completaţi un chestionar medical necesar desfăşurării în condiţii optime a terapiei. Înainte cu o zi de tratament, se vor evita băuturile carbogazoase, fasolea, lintea, nucile, varza, brocoli şi conopida.

De asemenea, este indicat să evitaţi alcoolul cu 24 de ore înainte şi după terapie. În ziua tratamentului vă recomandăm să mâncaţi uşor, iar cu două ore înainte de terapie să nu mânacaţi nimic, dar puteţi bea apă sau ceai.

Cum decurge şedinţa de hidrocolonoterapie?

Apa filtrată și încălzită este introdusă prin intermediul unui speculum în rect. Apa stimulează peristaltismul intestinal (contracţia de colon), astfel încât la nivelul colonului se va introduce mecanic doar apă, în timp ce resturile sunt eliminate în mod natural de către colon. Întregul tratament se desfăşoară în sistem închis, astfel încât nu se vor simţi mirosuri dezagreabile. De asemenea, pe toată durata procedurii veţi fi complet acoperit, în acest fel respectându-se în totalitate intimitatea dumneavoastră.

Poate fi dureroasă procedura de colonhidroterapie ?

Nu există niciun motiv pentru care să simţiţi durere. Se poate întampla ca în timpul sesiunii de colonhidroterapie, din cauza acumulării de gaze, sau atunci când colonul se contractă pentru a elimina deşeurile depuse pe pereţii lui, să apară o senzaţie de disconfort sau chiar crampe. De cele mai multe ori însă, terapia este confortabilă, nedureroasă, chiar placută.

Cum mă voi simți după sesiunea de hidrocolonoterapie?

Modul în care oamenii se simt după tratament variază enorm. Unii sunt gata să se joace, alţii ar dori să se odinească pentru restul zilei. Ca regulă generală, ar fi minunat ca să dedicaţi restul zilei relaxării, pentru a ajuta organismul în procesul de detoxifiere.

Dacă acest lucru nu este posibil, vă puteţi relua activităţile fără nicio problemă.Uneori tratamentul iniţiază eliberare emoţionala, (sentimentele noastre sunt depozitate adesea în intestin). Puteţi simți uneori o ușoară vulnerabilitate. În general, pacienții își reiau activitățile fără nici o problemă.

În prima zi ar trebui de asemenea să mâncaţi uşor (supe, salate, fructe) şi să evitaţi produsele de origine animală. Evitaţi produsele condimentate şi grăsimile cel puţin în primele două – trei zile. Consumul de alcool este interzis în primele 48 de ore de la tratament. Acest lucru este important, pentru a permite ficatului să lucreze în scopul înlăturării toxinelor şi nu pentru a metaboliza alcoolul!

Câte şedinţe de colonhidroterapie am nevoie?

Numărul de sesiuni de colonhidroterapie va depinde de individ, se iau în vedere gradul de stres și oboseală, alimentația pacientului și stilul său de viață, afecțiunile de care suferă pacientul (dacă există). În urma discuţiei preliminare, terapeutul poate stabili numărul de şedinţe necesare. În general, sunt recomandate la început 6 şedinţe efectuate consecutiv pentru a putea îndepărta cât mai mult din reziduurile stagnante. În funcţie de afecţiunile fiecăruia se pot extinde până la 10 şedinţe. Ulterior, când starea de sănătate a intestinului este ameliorată, se recomandă aproximativ 5-6 şedinţe de două ori pe an.

Devine intestinul gros leneş?

Nu, această terapie chiar este un exerciţiu pentru intestin. Stimularea, contracţia şi relaxarea va ajuta la tonusul şi remodelarea colonului pentru a facilita la eliminarea completă a resturilor nehrănitoare şi toxice.

Ce se întâmplă cu microflora de la nivelul colonului?

Se vor spăla unele bacterii bune, dar se vor spăla o mulţime de bacterii rele. Se recomandă probioticele sub formă de capsule dar şi iaurtul, laptele batut şi kefirul din ciupercă tibetană pentru repopularea bacteriilor bune mai ales pe un teren curat.

Sunt în perioada ciclului menstrual. Pot veni la procedura de hidrocolonoterapie?

Dacă aveţi dureri foarte puternice şi nu vă simțiți suficient de bine pentru a veni, este indicat să anulați procedeul. Dar dacă nu este aşa de rău, atunci acesta poate fi de fapt un moment foarte bun pentru colon.

Care este diferenţa dintre procedura de hidrocolonoterapie şi clismă?

Atât clisma cât şi sesiunea de colonhidroterapie presupun introducerea apei în colon via rectum. Principala diferenţă între cele două proceduri constă în faptul că, dacă în timpul clismei se curaţă doar partea inferioară a colonului (sigmoidul şi o parte din colonul descendent), în cadrul sesiunii de colonhidroterapie se curăţă întreg colonul.

De asemenea, procedura de hidrocolonoterapie presupune infuzii repetate de apă în colon, urmate de eliberări repetate, pe când clisma presupune o singură infuzie. Ca urmare, detoxifierea prin colonhidroterapie este mult mai profundă şi eficienta decât în cazul clismei. În timpul sesiunii de hidrocolonoterapie, reziduurile părăsesc colonul printr-un tub, astfel încât mirosurile dezagrabile sunt evitate. În timpul clismei, reziduurile sunt eliminate la toaleta, discomfortul fiind mărit.

Procedura de colonhidroterapie este efectuată de către personal calificat, cu ajutorul unui aparat specializat care urmăreşte permanent presiunea şi temperatura apei infuzate, pe când clisma nu necesită ajutor calificat, ci se autoadministrează cu ajutorul unui kit ce se găseşte în farmacii, iar presiunea şi temperatura apei sunt greu de controlat.