Cabinet de colon hidroterapie si nutritie
+40 (768) 970-031
Suna pentru programare
Str. Alexandru Moruzzi Voievod, Nr. 4A
Sector 3, București

Clinica Remedium

Acasa / Cabinet de colon hidroterapie si nutritie

Importanta detoxifierii colonului

Rareori se vorbeste deschis despre sanatatea colonului cuiva si in compania altora.

O varianta nemaipomenita, cititul este ceva ce facem singuri.

Luati-va niste timp si deschideti aceste pagini si nu numai ca veti primii mai multe raspunsuri decat intrebarile pe care le aveati, dar, credeti-ma, sunt niste informatii foarte interesante, benefice pentru organismul vostru!

Designul original al organismului uman a fost intotdeauna la fel. Introducem mancare in corp. Nutrientii sunt asimilati. In final ceea ce ramane este- corul. Multe dintre problemele de sanatate cu care traim pot fi controlate prin eliminarea a ceea ce trece prin organismul nostru si nu colectarea lor.

Spalaturile intestinale au fost folosite de secole in medicina pentru detoxifierea colonului,  tratamentul unor afectiuni dintre cele mai diverse. Cunoscuta indeosebi sub numele de clisma in prima faza, apoi sub denumirea de colonhidroterapie, hidroterapia intestinelor este astazi folosita la scara larga peste tot in lume, ca principiu de detoxifiere si purificare generala a organismului.

Buna functionare a intestinelor are drept consecinta o buna desfasurare a proceselor caracteristice intregului proces imunologic al organismului, de aceea putem afirma ca un corp sanatos se datoreaza in primul rand unor intestine sanatoase.

Hidroterapia colonului reprezinta un proces natural de detoxifiere a colonului, de curatire a intestinelor, iar rezultatul sau imediat este reprezentat de eliminarea oricarui simptom direct sau indirect, legat de proasta functionare a intestinelor.

Acum cativa zeci de ani, in afara de curatirea intestinelor (prin procedeul clismei) se mai practicau si baile intestinale subacvatice, pacientul stand in baie in timp ce un sistem special de tuburi ii spala interiorul intestinelor.

Hidroterapia colonului este simpla si eficienta, putand fi tolerata de toata lumea, problemele fiind rezolvate definitiv.

De mare succes, aceasta terapie este utilizata datorita avantajelor sale si efectelor deosebit de benefice asupra sanatatii omului, asupra detoxifierii colonului, implicit asupra intregului organism.

Dr. B. Jensen, important promotor al hidroterapiei colonului spunea ca    “ putem incepe regenerarea organismului prin curatarea cu ajutorul colonhidroterapiei, al hranei vii si al enzimoterapiei. Daca vom folosi aceste cai, vom obtine mari beneficii; eliminarea inseamna jumatate din target, cealalta parte reprezinta regenerarea tesuturilor distruse”.

Dr. W. Hay, o personalitate in domeniul hidroterapiei colonului spunea ca “in timpul procesului de vindecare, eliminarea rezidurilor este mai importanta ca nutritia, cu toate ca o multitudine de nutrienti au un rol deosebit de important in neutralizarea toxinelor eliberate”.

Dr. Ho Hung spunea ca “ cine doreste sa traiasca mai mult, trebuie sa-si mentina curate intestinele si sa le fereasca de obsructii”.

Dr. N. Walker afirma ca “ dieta perfecta nu va da rezultate mai bune decat cea mai prosta dieta cat timp colonul este blocat datorita acumularilor de materii reziduale nocive. O buna eliminare a materiilor neingerate sau a altor reziduri materiale este la fel de importanta ca si digestia corecta si absortia alimentelor”.

Dr. Ching Tsung Cheng spunea ca “ toti doctorii stiu ca o buna circulatie sangvina si energia vitala sunt cele mai importante pentru sanatate, dar daca stomacul sau intestinele sunt blocate, circulatia sangvina si energia sunt blocate”.

Ce este exact irigarea colonului ?

Dupa ce captuseala, asemenea tencuielii, s-a format pe peretii colonului, nu orice numar de clisme o va dizolva eficient. Mai mult, eliminarea ei prea repede ar cauza o iritare a peretelui. Aici intervine metoda naturala de detoxifiere a colonului – colonhidroterapia. Stratul de fecale trebuie mai intai inmuiat bine si saturat cu apa calda, purificata, pentru a se putea elimina gradual, confortabil si eficient. Aceasta se poate face printr-o serie de irigari. Pastrati-va organele interne curate si intacte.

Nu va asteptati ca una sau doua irigari sa va vitalizeze organismul, daca i-ati neglijat excretiile 20, 30 sau chiar 60, 80 de ani. Trebuie efectuate consecutiv minim 6 sedinte. Pe baza multor ani de experienta, cercetare si observare, fiecare barbat si femeie matura, ar trebui sa realizeze rapid ca, daca doresc sa aibe o viata lunga si sanatoasa, si pentru a preveni decaderea si aparitia senilitatii, trebuie sa aibe in vedere starea lor si sa faca o serie de irigari de colon (cu zecile daca este necesar ) si sa inceapa programul de curatare.

Beneficii

Detoxifierea trebuie facuta periodic deoarece din cauza alimentatiei, stresului, lipsei sportului si ritmului haotic de viata, organismul are de suferit.

Indepartarea majoritatii sau a intregului continut al intestinelor are urmatoarele efecte:

  • implica evident micsorarea volumului total al colonului, ceea ce inseamna ca presiunea exercitata asupra organelor inconjuratoare este diminuata sau eliminata;
  • din aceleasi considerente, presiunea intraabdominala este redusa incurajand circulatia venoasa sa se intoarca de la extremitatile de jos (celulita, vene varicoase) si regiunea pelviana (hemoroizi) spre inima;
  • presiunea este de asemenea redusa in zona soldurilor si in special in partile dorsale, usurand articulatiile, lucru care are efect benefic asupra intregii coloane vertebrale;
  • oricand exista o patologie legata de trecerea prin intestin, hidroterapia colonului este esentiala inainte de inceperea oricarui tratament;
  • este adesea intalnit cazul cand hidroterapia colonului, singura, este suficienta pentru a corecta constipatia sau diareea, fara a mai fi nevoie sa mai apelam vreodata la produse farmaceutice;
  • efectele relaxante asupra organelor situate mai sus: inima, ficat, plamani;
  • eliminarea; anumite medicamente, urme ale unor elemente care raman de-a lungul digestiei, substante folositoare si in principal apa sunt absorbite; toxinele rezultate din reactiile metabolice normale ale organismului si alte substante ingerate sunt elimina.

O problema pare atunci cand aceste procese sunt inversate si toxinele sunt absorbite cum ar fi cele amintite anterior sau cele rezultate din putrefactia ramasitelor care au persistat prea mult in tractul intestinal; actiunile patologice asupra sistemului de reglare a organelor si corpului sunt binecunoscute.
Obiectivele colonhidroterapiei:

1. 1. eliminarea reziduurilor

2. tehnica reuşeşte evacuarea tuturor elementelor solide rămase în mucoasă sau care sunt reţinute în intestine, precum:

  • fecale;
  • seminţe de fructe sau legume;
  • corpuri străine înghiţite (plastic, metal etc.);
  • asigură o mai bună vizibilitate în interiorul colonului.
  • liminarea gazelor
  • îmbunătăţeşte manipularea aparatului, permiţând o mai adâncă penetrare;
  • reduce tensiunea în intestinul gros, ceea ce sporeşte confortul pacientului;
  • eliminarea mucoasei afectate.

Metode:

Se executa minimum 6 sedinte de hidroterapie de 45-50 minute.

In prima sedinta se elimina rezidurile din rectosignoid si colonul descendent, in a 2-a sedinta se curata curbura splenica si colonul transversal, iar in cea de-a treia sedinta se curata colonul ascendent, cecum-ul (unde se acumuleaza cele mai multe resturi).

Sindromul colonului iritabil

Intestinul subțire (numit astfel deoarece diametrul său, de 3 cm, este cu mult mai mic decât diametrul intestinului gros, de 8 cm) reprezintă segmentul aparatului digestiv, situat între stomac și colon (intestin gros). Poate avea o lungime de până la 7—8 m.

Intestinul subțire constă din 3 părți: 1. Duodenul; 2. Jejunul; 3. Ileonul.

Marea majoritatea a proceselor, ce se desfășoară în cadrul digestiei, au loc în intestinul subțire, printre care cele mai importante procese ar fi:

  • descompunerea grăsimilor în acizi grași;
  • descompunerea carbohidraților complecși în glucoză;
  • ruperea lanțurilor peptidice ale proteinelor și transformarea în aminoacizi simpli;
  • absorbția aminoacizilor, acizilor grași și glucozei în sânge.

Sindromul de intestin iritabil reprezinta o afectiune intestinala care determina dureri sau disconfort abdominal, crampe sau borborisme, diaree sau constipatie. Este o boala cronica, dar care poate fi ameliorata.  Cauza exacta a sindromului de intestin iritabil este necunoscuta.

Cu toate acestea, medicii specialisti cred ca o comunicare intre creier si tractul gastrointestinal reprezinta cauza acestui sindrom. O combinatie complexa de elemente, incluzand stresul psihologic, statusul hormonal, sistemul imun si neurotransmitatorii, par sa interfere cu mesajele dintre creier si intestin. Aceasta comunicatie anormala determina contractii sau spasme abdominale, care cauzeaza adesea crampe. Aceste spasme, fie accelereaza tranzitul intestinal, determinand diareea, fie il incetinesc, determinand constipatia.

Pentru toate aceste afectiuni, ca si procedura moderna, practicata cu rezultate exceptionale in intreaga lume, care implica hidratarea si curatarea colonului cu apa filtrata, purificata, ozonizata si bogata in electroliti, se recomanda colonhidroterapia, procedura care ne detoxifica atat colonul cat si intregul organism.

Rezultatele sunt detoxifierea generala a organismului, evacuarea gazelor, furnizarea oxigenului vital catre organe si piele, optimizarea proceselor metabolice si sprijinirea proceselor de pierdere in greutate, eliminarea materiilor reziduale si a mucusului, inlaturarea bacteriilor si a parazitilor, reglarea metabolismului si a tranzitului intestinal, cresterea imunitatii, obtinerea unei greutati corporale optime, o stare  generala de bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intrebari frecvente
Este sigură procedura de hidrocolonoterapie?

Apa este introdusă într-o presiune scăzută, astfel încât nu există nici un pericol de perforaţie intestinală. Sesiunea de hidrocolonoterapie, spre deosebire de consumul de laxative, nu dă dependență.

Care este pregătirea înainte de terapie?

Primul pas inainte de tratament este consultarea contraindicaţiilor. Dacă aveţi nelămuriri legate de acestea, vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi, fie telefonic (+40768 970 031), fie prin email (office@clinicaremedium.ro).

În momentul în care veţi ajunge la Clinica Remedium, veţi fi invitat să completaţi un chestionar medical necesar desfăşurării în condiţii optime a terapiei. Înainte cu o zi de tratament, se vor evita băuturile carbogazoase, fasolea, lintea, nucile, varza, brocoli şi conopida.

De asemenea, este indicat să evitaţi alcoolul cu 24 de ore înainte şi după terapie. În ziua tratamentului vă recomandăm să mâncaţi uşor, iar cu două ore înainte de terapie să nu mânacaţi nimic, dar puteţi bea apă sau ceai.

Cum decurge şedinţa de hidrocolonoterapie?

Apa filtrată și încălzită este introdusă prin intermediul unui speculum în rect. Apa stimulează peristaltismul intestinal (contracţia de colon), astfel încât la nivelul colonului se va introduce mecanic doar apă, în timp ce resturile sunt eliminate în mod natural de către colon. Întregul tratament se desfăşoară în sistem închis, astfel încât nu se vor simţi mirosuri dezagreabile. De asemenea, pe toată durata procedurii veţi fi complet acoperit, în acest fel respectându-se în totalitate intimitatea dumneavoastră.

Poate fi dureroasă procedura de colonhidroterapie ?

Nu există niciun motiv pentru care să simţiţi durere. Se poate întampla ca în timpul sesiunii de colonhidroterapie, din cauza acumulării de gaze, sau atunci când colonul se contractă pentru a elimina deşeurile depuse pe pereţii lui, să apară o senzaţie de disconfort sau chiar crampe. De cele mai multe ori însă, terapia este confortabilă, nedureroasă, chiar placută.

Cum mă voi simți după sesiunea de hidrocolonoterapie?

Modul în care oamenii se simt după tratament variază enorm. Unii sunt gata să se joace, alţii ar dori să se odinească pentru restul zilei. Ca regulă generală, ar fi minunat ca să dedicaţi restul zilei relaxării, pentru a ajuta organismul în procesul de detoxifiere.

Dacă acest lucru nu este posibil, vă puteţi relua activităţile fără nicio problemă.Uneori tratamentul iniţiază eliberare emoţionala, (sentimentele noastre sunt depozitate adesea în intestin). Puteţi simți uneori o ușoară vulnerabilitate. În general, pacienții își reiau activitățile fără nici o problemă.

În prima zi ar trebui de asemenea să mâncaţi uşor (supe, salate, fructe) şi să evitaţi produsele de origine animală. Evitaţi produsele condimentate şi grăsimile cel puţin în primele două – trei zile. Consumul de alcool este interzis în primele 48 de ore de la tratament. Acest lucru este important, pentru a permite ficatului să lucreze în scopul înlăturării toxinelor şi nu pentru a metaboliza alcoolul!

Câte şedinţe de colonhidroterapie am nevoie?

Numărul de sesiuni de colonhidroterapie va depinde de individ, se iau în vedere gradul de stres și oboseală, alimentația pacientului și stilul său de viață, afecțiunile de care suferă pacientul (dacă există). În urma discuţiei preliminare, terapeutul poate stabili numărul de şedinţe necesare. În general, sunt recomandate la început 6 şedinţe efectuate consecutiv pentru a putea îndepărta cât mai mult din reziduurile stagnante. În funcţie de afecţiunile fiecăruia se pot extinde până la 10 şedinţe. Ulterior, când starea de sănătate a intestinului este ameliorată, se recomandă aproximativ 5-6 şedinţe de două ori pe an.

Devine intestinul gros leneş?

Nu, această terapie chiar este un exerciţiu pentru intestin. Stimularea, contracţia şi relaxarea va ajuta la tonusul şi remodelarea colonului pentru a facilita la eliminarea completă a resturilor nehrănitoare şi toxice.

Ce se întâmplă cu microflora de la nivelul colonului?

Se vor spăla unele bacterii bune, dar se vor spăla o mulţime de bacterii rele. Se recomandă probioticele sub formă de capsule dar şi iaurtul, laptele batut şi kefirul din ciupercă tibetană pentru repopularea bacteriilor bune mai ales pe un teren curat.

Sunt în perioada ciclului menstrual. Pot veni la procedura de hidrocolonoterapie?

Dacă aveţi dureri foarte puternice şi nu vă simțiți suficient de bine pentru a veni, este indicat să anulați procedeul. Dar dacă nu este aşa de rău, atunci acesta poate fi de fapt un moment foarte bun pentru colon.

Care este diferenţa dintre procedura de hidrocolonoterapie şi clismă?

Atât clisma cât şi sesiunea de colonhidroterapie presupun introducerea apei în colon via rectum. Principala diferenţă între cele două proceduri constă în faptul că, dacă în timpul clismei se curaţă doar partea inferioară a colonului (sigmoidul şi o parte din colonul descendent), în cadrul sesiunii de colonhidroterapie se curăţă întreg colonul.

De asemenea, procedura de hidrocolonoterapie presupune infuzii repetate de apă în colon, urmate de eliberări repetate, pe când clisma presupune o singură infuzie. Ca urmare, detoxifierea prin colonhidroterapie este mult mai profundă şi eficienta decât în cazul clismei. În timpul sesiunii de hidrocolonoterapie, reziduurile părăsesc colonul printr-un tub, astfel încât mirosurile dezagrabile sunt evitate. În timpul clismei, reziduurile sunt eliminate la toaleta, discomfortul fiind mărit.

Procedura de colonhidroterapie este efectuată de către personal calificat, cu ajutorul unui aparat specializat care urmăreşte permanent presiunea şi temperatura apei infuzate, pe când clisma nu necesită ajutor calificat, ci se autoadministrează cu ajutorul unui kit ce se găseşte în farmacii, iar presiunea şi temperatura apei sunt greu de controlat.