Cabinet de colon hidroterapie si nutritie
+40 (768) 970-031
Suna pentru programare
Str. Alexandru Moruzzi Voievod, Nr. 4A
Sector 3, București

Clinica Remedium

Acasa / Cabinet de colon hidroterapie si nutritie

Avantajele hidroterapiei colonului

Suntem ceea ce măncâm!

Când are nevoie organismul nostru de dezintoxicare şi de curăţare a colonului?

Dacă problemele legate de dezintoxicare şi curăţare a colonului se ivesc pentru prima dată în viaţa atunci probabil niciodată nu v-aţi gândit daca organismul este curat – din interior?

Întotdeauna alocăm atenţie igienei exterioare: îndepărtăm impurităţile prin spălare, de pe corp, de pe dinţi şi de pe păr, dar oare suntem curaţi din interior?

În zilele de azi când organsimul întâmpină din ce în ce mai mulţi agenţi toxici, devine indispensabil procesul de dezintoxicare şi de curăţare a colonului (conductei de apă poluată al organismului), al ficatului şi ale celorlalte organe interne, ca şi schimbul de ulei în cazul unei maşini.

Când devine actual procesul de dezintoxicare şi curăţarea colonului?

Care sunt simptomele după care aflăm că în organism s-a acumulat o cantitate de toxine, germeni patogeni intestinali sau alte reziduuri intestinale care depăşesc limitele normale?

Noi vă ajutăm. În următoarele rânduri vom enumera principalele simptome, iar în cazul apariţiei unuia sau a mai multora dintre aceştia a sosit timpul pentru dezintoxicare şi curăţare a colonului:

  • Oboseala frecventa si astenie;
  • Balonare, gaze si meteorism;
  • Tulburari digestive;
  • Constipatie cronica;
  • Sindromul colonului iritabil;
  • Candida;
  • Dureri stomacale;
  • Paraziti intestinali;
  • Constipatie.

„Moartea porneşte din colon” (Hipocrates)

Citatul de mai sus, ne atrage atenţia asupra faptului că nici chiar în zilele de azi, într-o lume dezvoltată, civilizată nu se discută deschis despre „secretele obscure” ale subiectelor legate de curăţarea colonului, respectiv de dezintoxicare. Probabil starea generală a intestinelor, ca subiect, apare pe ultimul loc al listei care conţine temele principale ale „discuţiilor politicoase”.

Trebuie să privim faţă în faţă problemele: sindromul colonului iritabil, constipaţia, balonările, inflamaţiile colonului (diverticulita) şi cancerul de colon, toate acestea sunt inca subiecte tabu in discutiile de zi cu zi. Întrebaţi pe oricare dintre medicii anatomo-patologi. De multe ori, autopsiile arată că reziduurile de materie fecală pot cauza ocluziuni în colon reducând diametrul acestora într-o proporţie de până la 80%.

Ce anume stă la baza tulburărilor digestive? Ce credeţi, ce fel de senzaţie ar fi dacă datorită lipsei de curăţarea colonului în mod regulat sau în lipsa procesului de dezintoxicare regulat, reziduurile fecale saturate cu toxine ar adera pe pereţii colonului?

Această formaţiune de reziduuri fecale este responsabilă pentru apariţia Sindromului Colonului Iritabil şi pentru formarea altor boli, constipaţia, balonarea. Are efect iritant asupra tractului intestinal, iar totodată poate să fie cauzatoare a nenumeratelor boli şi simptome. Simptome abdominale, constipaţie, senzaţie de epuizare fizică, balonare severă, cefalee, creştere ponderală, tulburări digestive, abdomen protuberant mărit la volum.

Colon hidroterapia reprezinta o metoda de tratament naturala de curatare profunda a intestinului gros si de detoxifiere a intregului organism. In cadrul Clinicii Remedium, procedura se efectueaza cu ajutorul unui aparat de ultima generatie. Procedura presupune irigarea colonului cu apa purificata si dezinfectata avand ca rezultat indepartarea pe cale naturala a tuturor toxinelor depuse pe peretii acestuia, fara a apela la medicamente.

Principiul fundamental al tuturor tratamentelor alternative de sanatate este ca organismul uman are o predispozitie naturala spre echilibru si sanatate optima. De fapt, corpul nostru detine puterea de auto-vindecare.

Este drept ca pentru a se putea vindeca, trebuie sa il ajutam. Prin detoxifierea organismului putem facilita procesul de auto-vindecare. Astfel, prin irigarea colonului si prin eliminarea reziduurilor toxice din organism putem preveni si chiar trata bolile degenerative, acute, cronice sau reechilibra starea generala de sanatate. In concluzie, putem sa devenim din nou sanatosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intrebari frecvente
Este sigură procedura de hidrocolonoterapie?

Apa este introdusă într-o presiune scăzută, astfel încât nu există nici un pericol de perforaţie intestinală. Sesiunea de hidrocolonoterapie, spre deosebire de consumul de laxative, nu dă dependență.

Care este pregătirea înainte de terapie?

Primul pas inainte de tratament este consultarea contraindicaţiilor. Dacă aveţi nelămuriri legate de acestea, vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi, fie telefonic (+40768 970 031), fie prin email (office@clinicaremedium.ro).

În momentul în care veţi ajunge la Clinica Remedium, veţi fi invitat să completaţi un chestionar medical necesar desfăşurării în condiţii optime a terapiei. Înainte cu o zi de tratament, se vor evita băuturile carbogazoase, fasolea, lintea, nucile, varza, brocoli şi conopida.

De asemenea, este indicat să evitaţi alcoolul cu 24 de ore înainte şi după terapie. În ziua tratamentului vă recomandăm să mâncaţi uşor, iar cu două ore înainte de terapie să nu mânacaţi nimic, dar puteţi bea apă sau ceai.

Cum decurge şedinţa de hidrocolonoterapie?

Apa filtrată și încălzită este introdusă prin intermediul unui speculum în rect. Apa stimulează peristaltismul intestinal (contracţia de colon), astfel încât la nivelul colonului se va introduce mecanic doar apă, în timp ce resturile sunt eliminate în mod natural de către colon. Întregul tratament se desfăşoară în sistem închis, astfel încât nu se vor simţi mirosuri dezagreabile. De asemenea, pe toată durata procedurii veţi fi complet acoperit, în acest fel respectându-se în totalitate intimitatea dumneavoastră.

Poate fi dureroasă procedura de colonhidroterapie ?

Nu există niciun motiv pentru care să simţiţi durere. Se poate întampla ca în timpul sesiunii de colonhidroterapie, din cauza acumulării de gaze, sau atunci când colonul se contractă pentru a elimina deşeurile depuse pe pereţii lui, să apară o senzaţie de disconfort sau chiar crampe. De cele mai multe ori însă, terapia este confortabilă, nedureroasă, chiar placută.

Cum mă voi simți după sesiunea de hidrocolonoterapie?

Modul în care oamenii se simt după tratament variază enorm. Unii sunt gata să se joace, alţii ar dori să se odinească pentru restul zilei. Ca regulă generală, ar fi minunat ca să dedicaţi restul zilei relaxării, pentru a ajuta organismul în procesul de detoxifiere.

Dacă acest lucru nu este posibil, vă puteţi relua activităţile fără nicio problemă.Uneori tratamentul iniţiază eliberare emoţionala, (sentimentele noastre sunt depozitate adesea în intestin). Puteţi simți uneori o ușoară vulnerabilitate. În general, pacienții își reiau activitățile fără nici o problemă.

În prima zi ar trebui de asemenea să mâncaţi uşor (supe, salate, fructe) şi să evitaţi produsele de origine animală. Evitaţi produsele condimentate şi grăsimile cel puţin în primele două – trei zile. Consumul de alcool este interzis în primele 48 de ore de la tratament. Acest lucru este important, pentru a permite ficatului să lucreze în scopul înlăturării toxinelor şi nu pentru a metaboliza alcoolul!

Câte şedinţe de colonhidroterapie am nevoie?

Numărul de sesiuni de colonhidroterapie va depinde de individ, se iau în vedere gradul de stres și oboseală, alimentația pacientului și stilul său de viață, afecțiunile de care suferă pacientul (dacă există). În urma discuţiei preliminare, terapeutul poate stabili numărul de şedinţe necesare. În general, sunt recomandate la început 6 şedinţe efectuate consecutiv pentru a putea îndepărta cât mai mult din reziduurile stagnante. În funcţie de afecţiunile fiecăruia se pot extinde până la 10 şedinţe. Ulterior, când starea de sănătate a intestinului este ameliorată, se recomandă aproximativ 5-6 şedinţe de două ori pe an.

Devine intestinul gros leneş?

Nu, această terapie chiar este un exerciţiu pentru intestin. Stimularea, contracţia şi relaxarea va ajuta la tonusul şi remodelarea colonului pentru a facilita la eliminarea completă a resturilor nehrănitoare şi toxice.

Ce se întâmplă cu microflora de la nivelul colonului?

Se vor spăla unele bacterii bune, dar se vor spăla o mulţime de bacterii rele. Se recomandă probioticele sub formă de capsule dar şi iaurtul, laptele batut şi kefirul din ciupercă tibetană pentru repopularea bacteriilor bune mai ales pe un teren curat.

Sunt în perioada ciclului menstrual. Pot veni la procedura de hidrocolonoterapie?

Dacă aveţi dureri foarte puternice şi nu vă simțiți suficient de bine pentru a veni, este indicat să anulați procedeul. Dar dacă nu este aşa de rău, atunci acesta poate fi de fapt un moment foarte bun pentru colon.

Care este diferenţa dintre procedura de hidrocolonoterapie şi clismă?

Atât clisma cât şi sesiunea de colonhidroterapie presupun introducerea apei în colon via rectum. Principala diferenţă între cele două proceduri constă în faptul că, dacă în timpul clismei se curaţă doar partea inferioară a colonului (sigmoidul şi o parte din colonul descendent), în cadrul sesiunii de colonhidroterapie se curăţă întreg colonul.

De asemenea, procedura de hidrocolonoterapie presupune infuzii repetate de apă în colon, urmate de eliberări repetate, pe când clisma presupune o singură infuzie. Ca urmare, detoxifierea prin colonhidroterapie este mult mai profundă şi eficienta decât în cazul clismei. În timpul sesiunii de hidrocolonoterapie, reziduurile părăsesc colonul printr-un tub, astfel încât mirosurile dezagrabile sunt evitate. În timpul clismei, reziduurile sunt eliminate la toaleta, discomfortul fiind mărit.

Procedura de colonhidroterapie este efectuată de către personal calificat, cu ajutorul unui aparat specializat care urmăreşte permanent presiunea şi temperatura apei infuzate, pe când clisma nu necesită ajutor calificat, ci se autoadministrează cu ajutorul unui kit ce se găseşte în farmacii, iar presiunea şi temperatura apei sunt greu de controlat.