Cabinet de colon hidroterapie si nutritie
+40 (768) 970-031
Suna pentru programare
Str. Alexandru Moruzzi Voievod, Nr. 4A
Sector 3, București

Clinica Remedium

Acasa / Cabinet de colon hidroterapie si nutritie

Va astept la un ceai

Unele dintre cartile mele preferate din anii de gimnaziu au fost: ‘’Legendele Olimpului’’, ‘’La Medeleni’’, ‘’Singur pe lume’’, ‘’Colt alb’’, ‘’Cei trei muschetari’’. Ei bine toata triada: ‘’Vicontele de Bragelonne’’ si ‘’Dupa 20 de ani’’, si usor cu varsta ‘’Anna Karenina’’ si tot ce e din Tolstoi.

Imi aduc aminte perfect camera mea mica si cocheta cu picioarele bagate sub fund, sau culcata pe burta citeam pe nerasuflate si imi inchipuiam ca eram acolo. Lumea din carti traia odata cu mine, eram pe rand toate personajele din naratiune.

Ce lume, ce timpuri!

Nu pot sa nu-mi amintesc micile disectii pe broaste si diferitele combinatii de spirt preparat pentru intarirea picioarele puilor de curcani. Si acum oarecum din reflex, din inertie, ma trezesc citind, cam 5-6 carti deodata, rasfoiesc, aleg si termin cam una-doua.

Lumea creste, se umple de sens odata cu trecerea din copilarie si mai incolo. Asa ajungi dupa 30 de ani, aceeasi fetita cu alta rochita. Uneori ma prinde seara tarziu povestind cu cei care vin la cabinet despre lumi din carti: personaje, situatii comice, momente emotionante si mai ales cata pasiune dezvoltau in noi acele mici gadgeturi numite carti.

Pasiunea mea ramane farmacia, sau mai bine spus chimia, sau substantele active naturale, diferite care te pot imbarbata sau inmuia, revigora sau adormi. Toate acestea se gaesc in natura si vin la pachet cu un numar de fixatori ce potenteaza substanta la 100%.

Incontinuare cartile ma poarta spre ce creeaza din pamant natura care cred ca este arhi suficient pentru a deveni oameni sanatosi. Daca vreti omul viitorului este acela care preponderent este mai vegetarian, care face sport, are masina elctrica si se preocupa de scaderea ratei CO2, este implicat in viata sociala, colecteaza selectiv si recicleaza, si sustine comunitatea din care face parte.

Acum cateva zile o doamna mi-a adus un caiet, pe care mi l-a prezentat ca o mica lucrare personala. Din discutie stiam ca este farmacist, pensionata. Era implicata incontinuare in lucrarea sa. La randul meu mi-am deschis micul meu laborator si asa am inceput sa povestim. M-a coplesit, de fapt aveam in fata un tratat de plante medicinale.

Organizat aproape matematic: demunire stiintifica, familie, ordin, recoltare, pastrare, mod de utilizare, efecte, mod de pastrare: afin, albastrele, alun, anason, anghinare, arnica, brad muguri, busuioc, castan, catina, cicoare, cimbru, coada calului, coltii babei, cuisoare, drobita, filinica, frasin, galbenele, ghimbir, iarba-fetei, iarba-sarpelui, iasomie, lemnul domnului, leustean, lucerna, mac, macese, marar, marul lupului, maselarita, menta, mesteacan, musetel, naprasnic, paducel, pelin, pin muguri, porumbar, matase, roinita, rozmarin, rostopasca, salcam, salcie, scortisoara, scumpie, soc, sunoatoare, tei, trandafir, troscat, tataneasa , untul pamantului, urzica vie. Sunt interesata de puterea acestor mici vietati care ne pot face viata mai frumoasa, sanatoasa, activa.

Ce fac in fiecare zi: citesc, experimentez, descopar noi remedii naturale. Asa ca va astept la un ceai dupa fiecare terapie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intrebari frecvente
Este sigură procedura de hidrocolonoterapie?

Apa este introdusă într-o presiune scăzută, astfel încât nu există nici un pericol de perforaţie intestinală. Sesiunea de hidrocolonoterapie, spre deosebire de consumul de laxative, nu dă dependență.

Care este pregătirea înainte de terapie?

Primul pas inainte de tratament este consultarea contraindicaţiilor. Dacă aveţi nelămuriri legate de acestea, vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi, fie telefonic (+40768 970 031), fie prin email (office@clinicaremedium.ro).

În momentul în care veţi ajunge la Clinica Remedium, veţi fi invitat să completaţi un chestionar medical necesar desfăşurării în condiţii optime a terapiei. Înainte cu o zi de tratament, se vor evita băuturile carbogazoase, fasolea, lintea, nucile, varza, brocoli şi conopida.

De asemenea, este indicat să evitaţi alcoolul cu 24 de ore înainte şi după terapie. În ziua tratamentului vă recomandăm să mâncaţi uşor, iar cu două ore înainte de terapie să nu mânacaţi nimic, dar puteţi bea apă sau ceai.

Cum decurge şedinţa de hidrocolonoterapie?

Apa filtrată și încălzită este introdusă prin intermediul unui speculum în rect. Apa stimulează peristaltismul intestinal (contracţia de colon), astfel încât la nivelul colonului se va introduce mecanic doar apă, în timp ce resturile sunt eliminate în mod natural de către colon. Întregul tratament se desfăşoară în sistem închis, astfel încât nu se vor simţi mirosuri dezagreabile. De asemenea, pe toată durata procedurii veţi fi complet acoperit, în acest fel respectându-se în totalitate intimitatea dumneavoastră.

Poate fi dureroasă procedura de colonhidroterapie ?

Nu există niciun motiv pentru care să simţiţi durere. Se poate întampla ca în timpul sesiunii de colonhidroterapie, din cauza acumulării de gaze, sau atunci când colonul se contractă pentru a elimina deşeurile depuse pe pereţii lui, să apară o senzaţie de disconfort sau chiar crampe. De cele mai multe ori însă, terapia este confortabilă, nedureroasă, chiar placută.

Cum mă voi simți după sesiunea de hidrocolonoterapie?

Modul în care oamenii se simt după tratament variază enorm. Unii sunt gata să se joace, alţii ar dori să se odinească pentru restul zilei. Ca regulă generală, ar fi minunat ca să dedicaţi restul zilei relaxării, pentru a ajuta organismul în procesul de detoxifiere.

Dacă acest lucru nu este posibil, vă puteţi relua activităţile fără nicio problemă.Uneori tratamentul iniţiază eliberare emoţionala, (sentimentele noastre sunt depozitate adesea în intestin). Puteţi simți uneori o ușoară vulnerabilitate. În general, pacienții își reiau activitățile fără nici o problemă.

În prima zi ar trebui de asemenea să mâncaţi uşor (supe, salate, fructe) şi să evitaţi produsele de origine animală. Evitaţi produsele condimentate şi grăsimile cel puţin în primele două – trei zile. Consumul de alcool este interzis în primele 48 de ore de la tratament. Acest lucru este important, pentru a permite ficatului să lucreze în scopul înlăturării toxinelor şi nu pentru a metaboliza alcoolul!

Câte şedinţe de colonhidroterapie am nevoie?

Numărul de sesiuni de colonhidroterapie va depinde de individ, se iau în vedere gradul de stres și oboseală, alimentația pacientului și stilul său de viață, afecțiunile de care suferă pacientul (dacă există). În urma discuţiei preliminare, terapeutul poate stabili numărul de şedinţe necesare. În general, sunt recomandate la început 6 şedinţe efectuate consecutiv pentru a putea îndepărta cât mai mult din reziduurile stagnante. În funcţie de afecţiunile fiecăruia se pot extinde până la 10 şedinţe. Ulterior, când starea de sănătate a intestinului este ameliorată, se recomandă aproximativ 5-6 şedinţe de două ori pe an.

Devine intestinul gros leneş?

Nu, această terapie chiar este un exerciţiu pentru intestin. Stimularea, contracţia şi relaxarea va ajuta la tonusul şi remodelarea colonului pentru a facilita la eliminarea completă a resturilor nehrănitoare şi toxice.

Ce se întâmplă cu microflora de la nivelul colonului?

Se vor spăla unele bacterii bune, dar se vor spăla o mulţime de bacterii rele. Se recomandă probioticele sub formă de capsule dar şi iaurtul, laptele batut şi kefirul din ciupercă tibetană pentru repopularea bacteriilor bune mai ales pe un teren curat.

Sunt în perioada ciclului menstrual. Pot veni la procedura de hidrocolonoterapie?

Dacă aveţi dureri foarte puternice şi nu vă simțiți suficient de bine pentru a veni, este indicat să anulați procedeul. Dar dacă nu este aşa de rău, atunci acesta poate fi de fapt un moment foarte bun pentru colon.

Care este diferenţa dintre procedura de hidrocolonoterapie şi clismă?

Atât clisma cât şi sesiunea de colonhidroterapie presupun introducerea apei în colon via rectum. Principala diferenţă între cele două proceduri constă în faptul că, dacă în timpul clismei se curaţă doar partea inferioară a colonului (sigmoidul şi o parte din colonul descendent), în cadrul sesiunii de colonhidroterapie se curăţă întreg colonul.

De asemenea, procedura de hidrocolonoterapie presupune infuzii repetate de apă în colon, urmate de eliberări repetate, pe când clisma presupune o singură infuzie. Ca urmare, detoxifierea prin colonhidroterapie este mult mai profundă şi eficienta decât în cazul clismei. În timpul sesiunii de hidrocolonoterapie, reziduurile părăsesc colonul printr-un tub, astfel încât mirosurile dezagrabile sunt evitate. În timpul clismei, reziduurile sunt eliminate la toaleta, discomfortul fiind mărit.

Procedura de colonhidroterapie este efectuată de către personal calificat, cu ajutorul unui aparat specializat care urmăreşte permanent presiunea şi temperatura apei infuzate, pe când clisma nu necesită ajutor calificat, ci se autoadministrează cu ajutorul unui kit ce se găseşte în farmacii, iar presiunea şi temperatura apei sunt greu de controlat.