Cabinet de colon hidroterapie si nutritie
+40 (768) 970-031
Suna pentru programare
Str. Alexandru Moruzzi Voievod, Nr. 4A
Sector 3, București

Clinica Remedium

Acasa / Cabinet de colon hidroterapie si nutritie

O gramada de truisme

Evident ca suntem ceea ce bem, mancam, facem, citim. Stii si tu asta si din cand in cand poate tii cont. Aici ma intereseaza sa spun ca esti ceea ce mananci, pentru ca, cu cat aceste alegeri sunt mai educate/alese/selecte, traiesti mai mult si mai activ.

Laboratorul nostru intern: stomacul, duodenul, intestinul subtire si gros, va munci mai mult, mai greu, se va oxida mai tare, va imbatrani daca va procesa marfa proasta. Suntem diferiti pentru ca avem arderi diferite si odata cu varsta apar predispozitii variate si in functie de metabolism.

Dupa varsta de 45 de ani motorul nostru incetineste, toaca mai greu, proceseaza mai incet, de aceea trebuie sa alegem cu mare atentie alimentele si bauturile. Prin ceea ce facem la Remedium, prin terapii alternative, mai ales procedura de hidrocolonoterapie, nu facem altceva decat sa dam un pic reset, o reasezare a organismului, pe o linie normala. Insa, daca vrem sa facem o treaba ca la carte, trebuie sa opresti sa te mai intoxici, sa te otravesti in fiecare zi cu bunatati. Si apropo: organismul tolereaza mai bine criza de foame si mai greu intoxicatia zilnica, step by step cu uleiuri si grasimi saturate, cu branzeturi si fainuri rafinate, cu false proteine, cu zaharuri sub diferite forme.

Evident ca viata este o alegere, insa eu sunt aici sa te indrum sa alegi inteligent pentru ca odata bolile instalate, vei trata numai efectul. Aceasta este otrava inconstienta care ne rideaza, ne seaca de energie, ne oboseste. Moartea apare in colon si colonul va ceda, daca nu va fi spalat, curatat si repopulat cu flora noua. Reintroducerea unei diete slaba in carbohidrati si bogata in fibre si vitamine va intari acest proces.

Oxidarea apare oricum cu varsta, timpul oxideaza si el, nervii oxideaza si ei, problemele si copiii. Insa aici, daca vorbim de oxidare avem multe solutii: vegetarianism periodic, poate chiar veganism, miscare, apa un ph de 9 si evident zambetul la purtator!

Poate spun baliverne sau cel putin truisme, oricum nimic nou. Ca sa facem un pas inainte trebuie sa rezolvam una din problemele grave: constipatia. Daca ai rezolvat aceasta tema, nu-i de tine. Daca te regasesti aici si lucrezi la ea si reusesti sa o controlezi, recuperezi 20 de ani. Aici vreau sa punctez: hidrocolonoterapia face minumi doar la pachet.

Si aici depinde de tine daca vrei o schimbare. Cand vorbim de constipatie, vorbim de metabolism, de arderi, de alimentatie, de hidratare, de miscare. Toata lumea stie ca trebuie sa manance cat mai crud, cu mai multe fibre. Daca vorbim de fibre, vorbim de legume, fructe, cereale integrale.

Constipatia are legatura si cu cat mananci, cum amesteci mancarurile, si cu masticatia fiecarei imbucaturi. Incearca sa vezi ce te constipa, ce iti creeaza discomfort digestiv, si ce te face sa iesi la toaleta aproape instant.

In cazul meu, alergatul a minim doi km face minuni impreuna cu masa de fructe/smoothie-ul/semintele de chia servite la micul dejun. Dar inainte de orice, doua pahare de apa calda cu lamaie/ghimbir/turmeric/piper cayenne/miere pe stomacul gol. Periodic curatari ale colonului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intrebari frecvente
Este sigură procedura de hidrocolonoterapie?

Apa este introdusă într-o presiune scăzută, astfel încât nu există nici un pericol de perforaţie intestinală. Sesiunea de hidrocolonoterapie, spre deosebire de consumul de laxative, nu dă dependență.

Care este pregătirea înainte de terapie?

Primul pas inainte de tratament este consultarea contraindicaţiilor. Dacă aveţi nelămuriri legate de acestea, vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi, fie telefonic (+40768 970 031), fie prin email (office@clinicaremedium.ro).

În momentul în care veţi ajunge la Clinica Remedium, veţi fi invitat să completaţi un chestionar medical necesar desfăşurării în condiţii optime a terapiei. Înainte cu o zi de tratament, se vor evita băuturile carbogazoase, fasolea, lintea, nucile, varza, brocoli şi conopida.

De asemenea, este indicat să evitaţi alcoolul cu 24 de ore înainte şi după terapie. În ziua tratamentului vă recomandăm să mâncaţi uşor, iar cu două ore înainte de terapie să nu mânacaţi nimic, dar puteţi bea apă sau ceai.

Cum decurge şedinţa de hidrocolonoterapie?

Apa filtrată și încălzită este introdusă prin intermediul unui speculum în rect. Apa stimulează peristaltismul intestinal (contracţia de colon), astfel încât la nivelul colonului se va introduce mecanic doar apă, în timp ce resturile sunt eliminate în mod natural de către colon. Întregul tratament se desfăşoară în sistem închis, astfel încât nu se vor simţi mirosuri dezagreabile. De asemenea, pe toată durata procedurii veţi fi complet acoperit, în acest fel respectându-se în totalitate intimitatea dumneavoastră.

Poate fi dureroasă procedura de colonhidroterapie ?

Nu există niciun motiv pentru care să simţiţi durere. Se poate întampla ca în timpul sesiunii de colonhidroterapie, din cauza acumulării de gaze, sau atunci când colonul se contractă pentru a elimina deşeurile depuse pe pereţii lui, să apară o senzaţie de disconfort sau chiar crampe. De cele mai multe ori însă, terapia este confortabilă, nedureroasă, chiar placută.

Cum mă voi simți după sesiunea de hidrocolonoterapie?

Modul în care oamenii se simt după tratament variază enorm. Unii sunt gata să se joace, alţii ar dori să se odinească pentru restul zilei. Ca regulă generală, ar fi minunat ca să dedicaţi restul zilei relaxării, pentru a ajuta organismul în procesul de detoxifiere.

Dacă acest lucru nu este posibil, vă puteţi relua activităţile fără nicio problemă.Uneori tratamentul iniţiază eliberare emoţionala, (sentimentele noastre sunt depozitate adesea în intestin). Puteţi simți uneori o ușoară vulnerabilitate. În general, pacienții își reiau activitățile fără nici o problemă.

În prima zi ar trebui de asemenea să mâncaţi uşor (supe, salate, fructe) şi să evitaţi produsele de origine animală. Evitaţi produsele condimentate şi grăsimile cel puţin în primele două – trei zile. Consumul de alcool este interzis în primele 48 de ore de la tratament. Acest lucru este important, pentru a permite ficatului să lucreze în scopul înlăturării toxinelor şi nu pentru a metaboliza alcoolul!

Câte şedinţe de colonhidroterapie am nevoie?

Numărul de sesiuni de colonhidroterapie va depinde de individ, se iau în vedere gradul de stres și oboseală, alimentația pacientului și stilul său de viață, afecțiunile de care suferă pacientul (dacă există). În urma discuţiei preliminare, terapeutul poate stabili numărul de şedinţe necesare. În general, sunt recomandate la început 6 şedinţe efectuate consecutiv pentru a putea îndepărta cât mai mult din reziduurile stagnante. În funcţie de afecţiunile fiecăruia se pot extinde până la 10 şedinţe. Ulterior, când starea de sănătate a intestinului este ameliorată, se recomandă aproximativ 5-6 şedinţe de două ori pe an.

Devine intestinul gros leneş?

Nu, această terapie chiar este un exerciţiu pentru intestin. Stimularea, contracţia şi relaxarea va ajuta la tonusul şi remodelarea colonului pentru a facilita la eliminarea completă a resturilor nehrănitoare şi toxice.

Ce se întâmplă cu microflora de la nivelul colonului?

Se vor spăla unele bacterii bune, dar se vor spăla o mulţime de bacterii rele. Se recomandă probioticele sub formă de capsule dar şi iaurtul, laptele batut şi kefirul din ciupercă tibetană pentru repopularea bacteriilor bune mai ales pe un teren curat.

Sunt în perioada ciclului menstrual. Pot veni la procedura de hidrocolonoterapie?

Dacă aveţi dureri foarte puternice şi nu vă simțiți suficient de bine pentru a veni, este indicat să anulați procedeul. Dar dacă nu este aşa de rău, atunci acesta poate fi de fapt un moment foarte bun pentru colon.

Care este diferenţa dintre procedura de hidrocolonoterapie şi clismă?

Atât clisma cât şi sesiunea de colonhidroterapie presupun introducerea apei în colon via rectum. Principala diferenţă între cele două proceduri constă în faptul că, dacă în timpul clismei se curaţă doar partea inferioară a colonului (sigmoidul şi o parte din colonul descendent), în cadrul sesiunii de colonhidroterapie se curăţă întreg colonul.

De asemenea, procedura de hidrocolonoterapie presupune infuzii repetate de apă în colon, urmate de eliberări repetate, pe când clisma presupune o singură infuzie. Ca urmare, detoxifierea prin colonhidroterapie este mult mai profundă şi eficienta decât în cazul clismei. În timpul sesiunii de hidrocolonoterapie, reziduurile părăsesc colonul printr-un tub, astfel încât mirosurile dezagrabile sunt evitate. În timpul clismei, reziduurile sunt eliminate la toaleta, discomfortul fiind mărit.

Procedura de colonhidroterapie este efectuată de către personal calificat, cu ajutorul unui aparat specializat care urmăreşte permanent presiunea şi temperatura apei infuzate, pe când clisma nu necesită ajutor calificat, ci se autoadministrează cu ajutorul unui kit ce se găseşte în farmacii, iar presiunea şi temperatura apei sunt greu de controlat.