Ea reprezinta unul din fenomenele principale care duc la agravarea starii colonului si implicit a întregului organism.
Ce este aceasta “placa de mucoid”?
Celule specializate de la nivelul tubului digestiv secreta o forma de mucus, vascos si alunecos, ce formeaza mai multe straturi asemanatoare unei captuseli interioare. În prezenta mediului excesiv de acid însa, acest mucus este secretat în exces (în încercarea organismului de a proteja peretii tubului digestiv), se coaguleaza si formeaza o substanta din ce în ce mai dura.
De-a lungul timpului, acest tip de strat format la nivelul intestinului ajunge sa “prinda” în componenta sa materiale nocive cum ar fi: metale grele toxice, reziduuri ale unor medicamente, pesticide si alte substante distructive. În plus, ea reprezinta mediul ideal pentru dezvoltarea unor bacterii si paraziti intestinali, care gasesc un mediu propice, greu de eliminat prin clismele obisnuite.
Placa de mucoid, foarte rezistenta si aderenta la peretii colonului, avand o structura elastica asemanatoare cauciucului, este adesea confundata cu structura normala a peretilor intestinali. În plus, ea este aproape imposibil de eliminat doar prin mijloace mecanice.
Cei mai multi dintre oameni raspund extraordinar de bine la îndepartarea acestui strat format ca urmare a dezechilibrelor alimentare si a modului gresit de viata. Studii recente pun aparitia cancerului de colon, a polipilor, a diverticulilor si a bolilor inflamatorii ale intestinelor pe seama mutatiilor ce apar la nivelul acestei placi mucoide.
Acest strat poate face ca diametrul colonului sa creasca de 2-3 ori, dar orificiul central, “zona utila” pentru deplasarea substantelor din intestin nu este mai mare decat grosimea unui creion! În astfel de situatii, aceasta placa este un obstacol major în absorbirea substantelor nutritive din colon. Obstructionand functiile normale ale peretelui colonului, ea reprezinta punctul de pornire în intoxicarea sangelui, a limfei si mai apoi a întregului corp.
Prin sedinte repetate si periodice de colonhidroterapie aceasta placa mucoid se poate elimina. Igiena colonului trebuie sa fie la fel de importanta si prezenta ca orice alta igiena a corpului uman. Desigur un stil de viata echilibrat ajuta la diminuarea formarii placii de mucoid.
Colonhidroterapia imbinata cu cu un stil de viata sanatos si cu detoxifierea ficatului periodica, duc la energizarea organismul, la purificare, la echilibrare, la ,,curatare,,. Un om sanatos trebuie sa efectueze minimum 6 terapii de doua ori pe an, pentru a prevenii depunerea alimentelor nedigerate pe peretii colonului.
Prin aceste terapii ale irigarii colonului preantampinam aparatitia diverselor afectiuni si a eruptiilor dermatologice, de multe ori inexplicabile.