Cabinet de colon hidroterapie si nutritie
+40 (768) 970-031
Suna pentru programare
Str. Alexandru Moruzzi Voievod, Nr. 4A
Sector 3, București

Clinica Remedium

Acasa / Cabinet de colon hidroterapie si nutritie

Vindecare prin terapia de purificare a colonului – colonhidroterapia

Mai multi cercetatori au descoperit o metoda radicala de vindecare a numeroase boli grave, si anume înlaturarea din organism a ceea ce este denaturat, toxic, eliminarea materiilor încrustate si depuse timp de ani de zile la nivelul intestinului gros. Dupa opinia lor, aceasta terapie este un pas fundamental pentru a ne mentine singuri o stare de sanatate de exceptie.

Experienta practica arata un fapt evident: tot mai multi oameni se plang, de la varste din ce în ce mai fragede, de perturbari functionale si organice complexe, care uneori nu fac decat sa se complice prin folosirea anumitor medicamente.

În plus, exista si situatiile incredibile ale unor persoane care se confrunta cu simptome dureroase neplacute sau cu stari de indispozitie accentuata si care, adresandu-se medicului, obtin, dupa serii întregi de analize, raspunsul “Nu ai nimic!”.

Dar putin stiu ca o stare generala proasta a organismului poate fi rapid îndepartata prin eliminarea materiilor toxice acumulate de-a lungul timpului în corp, mai ales la nivelul intestinului gros, a colonului. Ideea unei cure de purificare a colonului nu este noua, ea fiind prezenta în terapiile traditionale indiene de mii de ani. Recent, medici renumiti au „redescoperit“ aceasta metoda unica de irigare a colonului cu apa purificata, denumita colonhidroterapie, ce are un rol fundamental în functionarea întregului organism.

Vindecare prin terapia de purificare a colonuluiPrintre promotorii din Occident ai acestei metode inedite de purificare si vindecare sunt dr. Bernard Jensen si dr. Richard Anderson din SUA. Ei au studiat timp de mai bine de 40 de ani modul în care disfunctiile de eliminare a substantelor toxice din organism si implicit activitatea colonului (ca organ principal cu rol în eliminare) se reflecta în starea de sanatate a întregului organism.

Prin aceasta metoda, ei au reusit sa elimine din corpul uman cantitati incredibile de acumulari toxice, ceea ce a avut ca efect vindecari miraculoase si schimbari remarcabile a tonusului general si chiar a starii psihice, mentale si spirituale a fiintei tratate. Prezentam în continuare metoda lor, într-un mod accesibil si adaptat conditiilor tarii noastre.
Functionarea si importanta colonului

Cum ar trebui sa functioneze un intestin sanatos si ce functii trebuie sa îndeplineasca? Prin valva ileo-cecala, chimul (fluidul nutritiv rezultat în urma digestiei) patrunde în cecum din intestinul subtire. În aceasta etapa, chimul este compus din substantele alimentare nedigerate înca sau nedigerabile, sucuri secretate de ficat, pancreas si intestin subtire si apa. În cecum, o mare parte a apei este înlaturata, iar chimul se transforma într-o substanta de consistenta semi-solida care va constitui materiile fecale. Pentru a favoriza eliminarea acestora, celule specializate de la nivelul peretelui intestinal secreta o substanta mucoasa; datorita miscarilor peristaltice ale intestinului, fecalele sunt gradat împinse în intestin catre punctul de evacuare. Aceasta miscare peristaltica este determinata de prezenta hranei în stomac.

Tot la nivelul intestinului gros se desfasoara si alte procese chimice complexe realizate de numeroase tipuri de bacterii “prietenoase”. Rolul acestora este de a realiza o ultima etapa transformatoare, de digestie, prin care din materiile fecale sunt sintetizate si extrase vitamina K, vitamine din complexul B si alte substante nutritive care vor fi resorbite în organism. În mod normal, aceste bacterii „prietenoase“ din intestinul gros nu se gasesc decat într-o infima masura sau chiar deloc la nivelul intestinului subtire. Într-un intestin sanatos, proportia normala a acestor bacterii este de cel putin 80% Lactobacillus acidophillus si L. bifidus si 20 % alte tipuri de bacili; aceasta proportie se poate schimba radical din cauza alimentatiei sau a obiceiurilor gresite.

Conform studiilor realizate de dr. Bernard Jensen si de profesorul John Harvey Kellog de la Battle Creek Sanitarium, SUA, intervalul optim pentru realizarea eliminarii prin scaun, în cazul unei alimentatii normale, la un adult, trebuie sa fie de aproximativ 18 ore! Fireste, acest interval difera în functie de tipologia si de tipul de metabolism al fiecarui om, dar este important sa existe macar o apropiere de acest optim.

Autointoxicarea organismului

În cazurile în care colonul functioneaza sub normal, din cauza diferitelor disfunctii, deseurile toxice care ajung în acesta sunt partial absorbite în fluxul sanguin, de unde ajung sa fie “distribuite” în diferitele tesuturi corporale. Disfunctia oricaruia dintre sistemele principale de eliminare a toxinelor din corp determina acumularea si depunerea reziduurilor ce nu pot fi eliminate, în propriul organism. Unii medici considera ca toxinele ce persista în colon nu pot fi resorbite în circulatia sangvina sau ca o stare de constipatie în care eliminarea se realizeaza o data la 4-5 zile, poate fi considerata o stare relativ normala.

Realitatea se dovedeste însa mult diferita, iar dovada cea mai concludenta este ca purificarea colonului prin metode adecvate, prin colonhidroterapie, constituie o metoda de “recuperare” a întregului organism si nu numai a tubului digestiv.

O data cu acumularea toxinelor în tesuturi, ca urmare a procesului deja descris, activitatea celulara este influentata negativ si, nu dupa mult timp, digestia începe sa se înrautateasca: hrana si celelalte substante nutritive ajung sa fie digerate incomplet, ceea ce va conduce la alterarea starii diferitelor tesuturi corporale. Nu se pot forma tesuturi sanatoase dintr-o hrana incomplet digerata.

Procesul continua prin faptul ca diferitele tesuturi si organe care deja au ajuns sa fie depozitate  de toxine, vor functiona tot mai lent, generand diferite disfunctii sau boli. Aceste fenomene pot face ca un organism sanatos sa devina intoxicat, cu semne evidente de uzura. În cazul în care constatam ca deja ne aflam într-un astfel de moment, este necesar mai mult ca oricand sa apelam la o terapie de purificare a colonului prin colonhidroterapie.

Un organism intoxicat nu are capacitatea de a elimina singur toate reziduurile nocive; o data cu acest proces de acumulare de toxine, procesele naturale de oxidare din tesuturi se reduc, iar în lipsa oxigenarii adecvate a tesuturilor energia vitala începe sa scada. Oamenii bolnavi sunt aproape întotdeauna persoane obosite si devitalizate, lipsite de energie, care au nevoie în mod imperios de mijloacele naturale de eliminare a acumularilor toxice.

Pentru a fi clar ca aceste fenomene de “autointoxicare” nu sunt rare si pasagere, este bine sa cunoastem faptul ca una dintre cele mai frecvente localizari ale cancerului este la nivelul colonului. Nici o statistica nu mentioneaza, însa, si numeroasele boli care deriva din incapacitatea de eliminare a substantelor toxice de catre organism si care, nu rareori, sunt incluse în categoria “boli din cauza insuficient cunoscuta”.

Principalele cauze ale autointoxicarii

Alimentatia

Studii statistice întreprinse în mai multe tari au aratat ca cei care traiesc mai mult în aer liber, aproape de natura, care consuma o hrana vegetala pura, nu se confrunta decat foarte rar cu disfunctii la nivelul colonului si, implicit, starea lor generala de sanatate este mult mai buna. Populatia ce traieste în zonele urbane se afla, spre deosebire de acestia, la polul opus, suferind de diferite tulburari si afectiuni ale intestinului gros.

Cercetatorii considera ca radacina acestor dizarmonii consta în modul de cultivare si de preparare a alimentelor pe care le consumam. Hrana procesata, prajita, fiarta excesiv, conservata, chimizata, deshidratata, uscata, supra-rafinata etc, nu este receptata niciodata într-un mod optim de catre organismul nostru. O dieta bazata pe o astfel de hrana prelucrata va determina formarea, la nivelul colonului, a unei materii foarte aderente, greu de eliminat, care îngreuneaza foarte mult tranzitul normal. Daca luam în considerare si faptul ca aceasta alimentatie începe pentru multi de la o varsta foarte frageda putem întelege cum este posibil ca unele boli specifice celor în varsta sa apara tot mai frecvent chiar la copii si adolescenti.

Alimentele mentionate, consumul crescut de alcool, cafea, ciocolata, zahar alb, precum si fumatul, genereaza în scurt timp o modificare a starii de aciditate (pH-ului) a organismului. Astfel, daca pentru un organism sanatos pH-ul colonului ar trebui sa fie alcalin (7,5-8), în cazul organismului intoxicat el devine foarte acid (1-4). În acest mediu corporal acid (fapt ce poate fi constatat prin aciditatea sangelui, urinei si a altor fluide corporale), flora intestinala se schimba radical; aceasta ajunge de la o predominanta a bacteriilor “prietenoase” de tipul Lactobacillus bifidus la dezvoltarea în exces a bacteriilor E. coli si creeaza în acelasi timp un mediu favorabil pentru dezvoltarea Candidei albicans. Lucrurile nu se opresc aici.

În opinia dr. Richard Anderson, specialist în tratarea tulburarilor colonului, schimbarea pH-ului organismului, semn al unei stari toxice crescute, conduce la formarea unei placi de mucoid la nivelul colonului, fenomen responsabil de multe dintre bolile grave.

Reziduurile emotionale

Gandurile si emotiile noastre actioneaza prin mecanismele nervoase si hormonale si pot face ca imunitatea noastra sa creasca sau sa scada peste noapte. Aceasta nu este o figura de stil, ci o realitate. Iata cateva dovezi statistice ale acestui fenomen: peste 60% dintre femeile cu cancer de san au personalitati reprimate, se simt lipsite de speranta sau incapabile sa îsi exprime, si cu atat mai putin sa înlature, anumite emotii negative cum ar fi mania, teama etc. O alta investigatie a aratat ca din 33 de copii bolnavi de leucemie, 31 se confruntasera, în ultimii 2 ani de dinaintea declansarii bolii, cu o pierdere traumatica sau o schimbare radicala traumatizanta în mediul apropiat.

Pentru cei mai multi dintre cei care ajung sa aiba o stare toxica în organism, se poate vorbi de o adevarata “armura emotionala”, similara întrucatva placii mucoide de la nivelul colonului, “armura” ce învaluie constiinta celui în cauza, determinandu-l sa se simta deprimat, trist, lipsit de resurse, pesimist, melancolic, sa sufere de insomnii, cu alte cuvinte sa traiasca o forma sau alta de chin launtric.

Exceptionala din punctul de vedere al practicii modalitatilor de purificare este eliminarea rapida prin colonhidroterapie, o data cu reziduurile fizice, a multor tensiuni si emotii reprimate. Întotdeauna un proces corect de purificare va fi resimtit ca o veritabila usurare pentru întreaga fiinta. Aceasta „platosa“ formata din impuritatile si toxinele acumulate la nivel emotional este de natura sa creeze, asemenea unui magnet psihic, conditiile necesare unei impurificari tot mai accentuate a corpului. “Gandurile negre” scad aproape instantaneu pH-ul fluidelor corporale, ceea ce este în directa legatura, asa cum am aratat, cu acumularile toxice din corp.

Cercul vicios al autointoxicarii fizice si mentale poate si trebuie sa fie rupt prin realizarea unei adecvate detoxifieri si regenerari a corpului, ceea ce va crea forta necesara eliminarii definitive a deseurilor nocive de la nivel psihic si mental.

Constipatia, bolile colonului si afectiunile degenerative

Un studiu  recent, realizat asupra unui numar de 1500 de femei, a evidentiat faptul ca în cazul celor care sufera de constipatie severa de mai mult timp, celulele cu structura anormala, modificata, prezente în fluidul extras de la nivelul sanilor este de 5 ori mai mare decat în cazul femeilor ce au o eliminare normala. Acest tip de celule anormale au fost identificate si în cazul femeilor cu cancer de san, ceea ce reveleaza legatura între bolile grave si eliminarea deficitara a acumularilor toxice din organism.

Ce se întelege însa prin constipatie?

În mod curent, multi dintre oameni si chiar medici, considera constipatia o stare în care materiile fecale se elimina o data la 2-3 zile. Din perspectiva unui ciclu corect de eliminare, aceasta este însa o greseala. In urma studiilor, s-a ajuns la concluzia ca trebuie sa existe cel putin 1 sau 2 scaune pe zi pentru a nu se produce nici un fel de obstructionare în functionarea normala a colonului. În urma terapiei de purificare a colonului prin colonhidroterapie realizata de persoanele care sufera de mai multi ani de constipatie, au putut fi eliminate materii încrustate de luni si chiar ani de zile în peretele colonului, imagine socanta si pe deplin convingatoare pentru pacientul în cauza.

Constipatia, considerata de multi doar un fenomen secundar, genereaza în timp unul sau mai multe dintre urmatoarele efecte:

  • creeaza mediul propice pentru dezvoltarea unei placi de mucoid foarte consistente
  • este primul pas spre procesul de autointoxicare a corpului
  • creeaza conditii propice pentru aparitia cancerului de colon, una dintre cele mai frecvent întalnite forme de cancer
  • diminueaza considerabil activitatea sistemului imunitar
  • permite aparitia afectiunilor colonului, cum ar fi: balonarea (gazele intestinale), colitele, ulceratiile, colonul spastic, iritatiile la nivelul colonului, polipii, disfunctii ale secretiei de mucus si chiar prolapsul.
  • permite aparitia parazitilor intestinali si dezvoltarea unor bacterii care pot genera efecte nocive, cum este E. coli.
  • “ajuta” la aparitia afectiunilor cardiovasculare
  • creeaza premizele aparitiei bolilor de piele grave (cum este psoriazisul)
  • favorizeaza si agraveaza boli complexe ca: reumatismul, diabetul, hipertensiunea, tulburarile si congestiile hepatice, problemele renale si urinare (în special infectiile).

Placa de mucoid

Nu este propriu-zis o cauza a autointoxicatiei, ci mai degraba un efect al acesteia. Ea reprezinta unul din fenomenele principale care duc la agravarea starii colonului si implicit a întregului organism.

Ce este aceasta “placa de mucoid”? Celule specializate de la nivelul tubului digestiv secreta o forma de mucus, vascos si alunecos, ce formeaza mai multe straturi asemanatoare unei captuseli interioare. În prezenta mediului excesiv de acid însa, acest mucus este secretat în exces (în încercarea organismului de a proteja peretii tubului digestiv), se coaguleaza si formeaza o substanta din ce în ce mai dura.

De-a lungul timpului, acest tip de strat format la nivelul intestinului ajunge sa “prinda” în componenta sa materiale nocive cum ar fi: metale grele toxice, reziduuri ale unor medicamente, pesticide si alte substante distructive. În plus, ea reprezinta mediul ideal pentru dezvoltarea unor bacterii si paraziti intestinali, care gasesc un mediu propice, greu de eliminat prin clismele obisnuite.

Placa de mucoid, foarte rezistenta si aderenta la peretii colonului, avand o structura elastica asemanatoare cauciucului, este adesea confundata cu structura normala a peretilor intestinali. În plus, ea este aproape imposibil de eliminat doar prin mijloace mecanice. Cei mai multi dintre oameni raspund extraordinar de bine la îndepartarea acestui strat format ca urmare a dezechilibrelor alimentare si a modului gresit de viata. Studii recente pun aparitia cancerului de colon, a polipilor, a diverticulilor si a bolilor inflamatorii ale intestinelor pe seama mutatiilor ce apar la nivelul acestei placi mucoide.

Acest strat poate face ca diametrul colonului sa creasca de 2-3 ori, dar orificiul central, “zona utila” pentru deplasarea substantelor din intestin nu este mai mare decat grosimea unui creion! În astfel de situatii, aceasta placa este un obstacol major în absorbirea substantelor nutritive din colon. Obstructionand functiile normale ale peretelui colonului, ea reprezinta punctul de pornire în intoxicarea sangelui, a limfei si mai apoi a întregului corp.

Prin sedinte repetate si periodice de colonhidroterapie aceasta placa mucoid se poate elimina. Igiena colonului trebuie sa fie la fel de importanta si prezenta ca orice alta igiena a corpului uman. Desigur si un stil de viata echilibrat ajuta la diminuarea formarii placii de mucoid. Colonhidroterapia imbinata cu cu un stil de viata sanatos si cu detoxifierea ficatului periodica, duc la energizarea organismul, la purificare, la echilibrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intrebari frecvente
Este sigură procedura de hidrocolonoterapie?

Apa este introdusă într-o presiune scăzută, astfel încât nu există nici un pericol de perforaţie intestinală. Sesiunea de hidrocolonoterapie, spre deosebire de consumul de laxative, nu dă dependență.

Care este pregătirea înainte de terapie?

Primul pas inainte de tratament este consultarea contraindicaţiilor. Dacă aveţi nelămuriri legate de acestea, vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi, fie telefonic (+40768 970 031), fie prin email (office@clinicaremedium.ro).

În momentul în care veţi ajunge la Clinica Remedium, veţi fi invitat să completaţi un chestionar medical necesar desfăşurării în condiţii optime a terapiei. Înainte cu o zi de tratament, se vor evita băuturile carbogazoase, fasolea, lintea, nucile, varza, brocoli şi conopida.

De asemenea, este indicat să evitaţi alcoolul cu 24 de ore înainte şi după terapie. În ziua tratamentului vă recomandăm să mâncaţi uşor, iar cu două ore înainte de terapie să nu mânacaţi nimic, dar puteţi bea apă sau ceai.

Cum decurge şedinţa de hidrocolonoterapie?

Apa filtrată și încălzită este introdusă prin intermediul unui speculum în rect. Apa stimulează peristaltismul intestinal (contracţia de colon), astfel încât la nivelul colonului se va introduce mecanic doar apă, în timp ce resturile sunt eliminate în mod natural de către colon. Întregul tratament se desfăşoară în sistem închis, astfel încât nu se vor simţi mirosuri dezagreabile. De asemenea, pe toată durata procedurii veţi fi complet acoperit, în acest fel respectându-se în totalitate intimitatea dumneavoastră.

Poate fi dureroasă procedura de colonhidroterapie ?

Nu există niciun motiv pentru care să simţiţi durere. Se poate întampla ca în timpul sesiunii de colonhidroterapie, din cauza acumulării de gaze, sau atunci când colonul se contractă pentru a elimina deşeurile depuse pe pereţii lui, să apară o senzaţie de disconfort sau chiar crampe. De cele mai multe ori însă, terapia este confortabilă, nedureroasă, chiar placută.

Cum mă voi simți după sesiunea de hidrocolonoterapie?

Modul în care oamenii se simt după tratament variază enorm. Unii sunt gata să se joace, alţii ar dori să se odinească pentru restul zilei. Ca regulă generală, ar fi minunat ca să dedicaţi restul zilei relaxării, pentru a ajuta organismul în procesul de detoxifiere.

Dacă acest lucru nu este posibil, vă puteţi relua activităţile fără nicio problemă.Uneori tratamentul iniţiază eliberare emoţionala, (sentimentele noastre sunt depozitate adesea în intestin). Puteţi simți uneori o ușoară vulnerabilitate. În general, pacienții își reiau activitățile fără nici o problemă.

În prima zi ar trebui de asemenea să mâncaţi uşor (supe, salate, fructe) şi să evitaţi produsele de origine animală. Evitaţi produsele condimentate şi grăsimile cel puţin în primele două – trei zile. Consumul de alcool este interzis în primele 48 de ore de la tratament. Acest lucru este important, pentru a permite ficatului să lucreze în scopul înlăturării toxinelor şi nu pentru a metaboliza alcoolul!

Câte şedinţe de colonhidroterapie am nevoie?

Numărul de sesiuni de colonhidroterapie va depinde de individ, se iau în vedere gradul de stres și oboseală, alimentația pacientului și stilul său de viață, afecțiunile de care suferă pacientul (dacă există). În urma discuţiei preliminare, terapeutul poate stabili numărul de şedinţe necesare. În general, sunt recomandate la început 6 şedinţe efectuate consecutiv pentru a putea îndepărta cât mai mult din reziduurile stagnante. În funcţie de afecţiunile fiecăruia se pot extinde până la 10 şedinţe. Ulterior, când starea de sănătate a intestinului este ameliorată, se recomandă aproximativ 5-6 şedinţe de două ori pe an.

Devine intestinul gros leneş?

Nu, această terapie chiar este un exerciţiu pentru intestin. Stimularea, contracţia şi relaxarea va ajuta la tonusul şi remodelarea colonului pentru a facilita la eliminarea completă a resturilor nehrănitoare şi toxice.

Ce se întâmplă cu microflora de la nivelul colonului?

Se vor spăla unele bacterii bune, dar se vor spăla o mulţime de bacterii rele. Se recomandă probioticele sub formă de capsule dar şi iaurtul, laptele batut şi kefirul din ciupercă tibetană pentru repopularea bacteriilor bune mai ales pe un teren curat.

Sunt în perioada ciclului menstrual. Pot veni la procedura de hidrocolonoterapie?

Dacă aveţi dureri foarte puternice şi nu vă simțiți suficient de bine pentru a veni, este indicat să anulați procedeul. Dar dacă nu este aşa de rău, atunci acesta poate fi de fapt un moment foarte bun pentru colon.

Care este diferenţa dintre procedura de hidrocolonoterapie şi clismă?

Atât clisma cât şi sesiunea de colonhidroterapie presupun introducerea apei în colon via rectum. Principala diferenţă între cele două proceduri constă în faptul că, dacă în timpul clismei se curaţă doar partea inferioară a colonului (sigmoidul şi o parte din colonul descendent), în cadrul sesiunii de colonhidroterapie se curăţă întreg colonul.

De asemenea, procedura de hidrocolonoterapie presupune infuzii repetate de apă în colon, urmate de eliberări repetate, pe când clisma presupune o singură infuzie. Ca urmare, detoxifierea prin colonhidroterapie este mult mai profundă şi eficienta decât în cazul clismei. În timpul sesiunii de hidrocolonoterapie, reziduurile părăsesc colonul printr-un tub, astfel încât mirosurile dezagrabile sunt evitate. În timpul clismei, reziduurile sunt eliminate la toaleta, discomfortul fiind mărit.

Procedura de colonhidroterapie este efectuată de către personal calificat, cu ajutorul unui aparat specializat care urmăreşte permanent presiunea şi temperatura apei infuzate, pe când clisma nu necesită ajutor calificat, ci se autoadministrează cu ajutorul unui kit ce se găseşte în farmacii, iar presiunea şi temperatura apei sunt greu de controlat.