Cabinet de colon hidroterapie si nutritie
+40 (768) 970-031
Suna pentru programare
Str. Alexandru Moruzzi Voievod, Nr. 4A
Sector 3, București

Clinica Remedium

Acasa / Cabinet de colon hidroterapie si nutritie

Tratament natural pentru colon – Colonhidroterapia

Colon hidroterapia reprezinta o metoda de tratament naturala de curatare profunda a intestinului gros si de detoxifiere a intregului organism.

In cadrul Clinicii Remedium, procedura se efectueaza cu ajutorul unui aparat de ultima generatie.

Procedura presupune irigarea colonului cu apa purificata si dezinfectata avand ca rezultat indepartarea pe cale naturala a tuturor toxinelor depuse pe peretii acestuia, fara a apela la medicamente.

Principiul fundamental al tuturor tratamentelor alternative de sanatate este ca organismul uman are o predispozitie naturala spre echilibru si sanatate optima. De fapt, corpul nostru detine puterea de auto-vindecare. Este drept ca pentru a se putea vindeca, trebuie sa il ajutam.

Prin detoxifierea organismului putem facilita procesul de auto-vindecare. Astfel, prin irigarea colonului si prin eliminarea reziduurilor toxice din organism putem preveni si chiar trata bolile degenerative, acute, cronice sau reechilibra starea generala de sanatate. In concluzie, putem sa devenim din nou sanatosi.

Terapia naturala a colonului

Terapia profesionala a colonului, denumita si colon hidroterapie este un proces de eliminare a toxinelor daunatoare prin irigarea intestinului gros cu apa purificata. Ne putem intreba de ce este atat de important sa vorbim despre colon atunci cand ne referim la starea noastra de sanatate. Ei bine, colonul este ultima sectiune a tubului digestiv si este responsabil pentru tot ce asimileaza organismul nostru si pentru transportul si eliminarea reziduurilor alimentare si implicit a toxinelor din corp.

Un colon murdar, care nu functioneaza corect, poate afecta negativ intregul proces digestiv. De fapt, un colon infundat determina aparitia de probleme medicale grave. Constipatia cronica, diareea, imbolnavirea tuturor organelor din corp, oboseala persistenta, tulburarile de vedere, tulburarile digestive, durerile de cap severe sunt toate cauze ale unui colon incarcat, care nu functioneaza corect. De asemenea, sanatatea precara a colonului reprezinta un factor important in aparitia cancerului de colon si a obezitatii.

Procesul complet de curatare a intestinului gros presupune urmarirea mai multor etape:

  • curatarea colonului – primul pas in procesul de terapie a colonului il reprezinta curatarea efectiva a colonului prin colon hidroterapie. In timpul tratamentului natural al curatarii, toxinele depozitate in colon sunt indepartate. Odata cu indepartarea rezidurilor, colonul isi recapata capacitatea optima de absorbtie a apei si astfel, se curata intreg aparatul digestiv.
  • refacerea fidelitatii musculare – al doilea obiectiv al tratamentului colonului in mod profesional este realizarea exercitiilor pentru muschii corectali. Acumularea de toxine slabeste capacitatea de functionare corecta a colonului, in special atunci cand aceasta acumulare are loc treptat pe parcursul unei perioade lungi de timp, reziduurile reusind sa incarce peretii colonului si sa il ingreuneze. In timpul sedintelor de colon hidroterapie, intestinul gros se umple usor cu apa calda, urmand ca aceasta sa fie evacuata odata cu depunerile din intestin. Acest procedeu, asemanator cu umplerea lenta a unui balon cu apa permite realizarea unor contractii naturale prin extinderea muschilor, astfel incat acestia sa se poata relaxa si contracta.
  • remodelarea colonului – cel de-al treilea pas in terapia prin irigare are ca scop remodelarea colonului. Colectarea de reziduri in colon este renumita pentru deformarea colonului. Valurile de apa, asociate cu miscarile blande de masaj si cu exercitiile de refacere musculara, permit colonului sa recapete dimensiunile initiale.

Colon hidroterapia atenueaza simptomele de raceala si gripa, constipatia, diareea, alergiile si problemele sinusurilor, durerile de spate, durerile musculare, obezitatea.

Semne ale unui colon incarcat cu toxine   

Colonul are incorporat un sistem de alarma care detecteaza eficient prezenta materialelor toxice. Primele semne ale detectarii reziduurilor toxice sunt durerile de cap, de spate, durerile musculare, articulare, aparitia de pete pe piele, respiratie si transpiratie urat mirositoare, exces de gaze, balonare, diaree, constipatie si stare generala de oboseala.

Beneficiile tratamentului natural pentru colon – colon hidroterapiei

Un colon sanatos este esential in functionarea normala a organismului si in mentinerea sanatatii. Colonul impreuna cu rinichii, plamanii si pielea sunt responsabili pentru eliminarea reziduurilor din organism. In timp, colonul isi poate pierde capacitatea de a elimina in mod corespunzator toate deseurile in special datorita stilului de viata nesanatos la care este expus corpul nostru (diete drastice, medicamente, pesticide, produse chimice, stres). In acest caz, colonul devine un organ saturat de toxine daunatoare si ne expunem astfel la riscuri grave de sanatate.

Colon hidroterapia este folosita pentru a ajuta la restabilirea unui trai sanatos si a unui organism curat.

Beneficiile curatarii colonului se regasesc in tratarea majoritatii afectiunilor suferite de corpul nostru:

  • afectiuni gastroenterologice: constipatie, diaree cronica, digestie lenta sau dificila, aerofagie, meteorism abdominal, flatulenta, enterocolita, colita spastica, rectocolita, sindrom de colon iritabil, colostomie, ulcer duodenal, gastric, cancer de colon.
  • afectiuni hepato-biliare: disfunctii hepatice, diskinezii biliare.
  • afectiuni cardiace: reglarea ritmului cardiac.
  • afectiuni respiratorii: rinite, sinuzite, otite, bronsite asmatiforme, alergii respiratorii.
  • afectiuni venoase: insuficienta venoasa cronica, boala varicoasa, tromboflebite, tulburari ale circulatiei periferice, boala hemoroidala.
  • afectiuni genito-urinare: dismenoree, cistite, anexite, incontinenta urinara, disfunctii ale prostatei, insuficienta renala cronica.
  • afectiuni infectioase: infectii parazitare, bacteriene, virale.
  • afectiuni metabolice: obezitate, hipotiroidie, gusa nodulara, disfunctii erectile, scaderea apetitului sexual.
  • afectiuni dermatologice: celulita, eczeme, acnee, dermatite, pete tegumentare, cloasma, alergii cutanate, eriteme faciale, imbatranirea prematura a pielii, riduri, piele uscata, descuamari tegumentare, calvitie, psoriazis.
  • afectiuni neurologice: migrene, cefalee, tulburari psihice (anxietate, panica, iritabilitate, stres, insomnie, apatie), sindrom vertiginos.
  • afectiuni reumatologice: spondiloza cervicala, lumbago, afectiuni reumatismale de tip degenerativ (ankiloze, artroze, spondiloza), osteoporoza.
  • maladii cu mecanism complex: boli autoimune (psoriazis, lupus, alte colagenoze), scleroza in placi. – profilaxie: prevenirea cancerului la colon.
  • sport si intretinere corporala: cresterea rezistentei organismului la efort, cresterea vitalitatii, cresterea tonusului muscular, stimularea depunerii calciului in oase.

Colon hidroterapia este aliatul nostru cel mai important si in lupta cu kilogramele in plus si celulita. Pentru rezultate optime, specialistii recomanda a se efectua o curatare profunda a colonului inainte de a urma orice tip de cura de slabire.

Contraindicatiile tratamentului natural al colonului prin colon hidroterapie

Absolute: cardiacilor, gravidelor, persoanelor care prezinta dureri abdominale nediagnosticate, hernie, necroza intestinului gros sau a organelor invecinate, aderente pelviene, cancerul de colon, tumora de colon sau de rect, colita ulcerativa, boala Crohn, diverticulita, ulcer si suspiciuni de perforare digestive, patologii inflamatorii acute ale intestinului;

Relative (discutate in prealabil cu specialistul de colon hidroterapie): Celor care au suferit intervenţii medicale recente, hemoroizi sangeranzi de dimensiuni mari, hemoragii anale, inflamatii acute sau cancer la nivelul colonului, fisuri sau fistule anale, anemie, menstruatie, paralizie splinala, insuficientei renale, diferite boli ale intestinului (mai ales daca patologia creste riscul de ocluzie intestinala).

Procedura de colon hidroterapie

Colon hidroterapia este o metoda blanda ce implica infuzia de apa purificata in colon via rectum la o temperatura de 30-40 grade si o presiune optima, ambele fiind permanent monitorizate. Instrumentele ce intra in contact cu pacientul sunt de unica folosinta eliminand orice posibilitate de contaminare. Intreaga procedura se realizeaza in sistem inchis ceea ce permite ca intreg continutul intestinal sa fie transportat direct catre sistemul de evacuare fara nici un fel de miros dezagreabil sau alte situatii ce ar putea sa va lezeze sensibilitatea.

In timpul tratamentului se realizeaza o serie de infuzii si descarcari si de asemenea un usor masaj abdominal pentru a facilita dislocarea materialului toxic aderent la peretii colonului. Inainte de inceperea sedintei nu trebuie sa mancati timp de 2 ore, iar in ziua premergatoare tratamentului sa nu consumati alimente greu digerabile. Pentru rezultate mai bune, puteti bea un ceai laxativ cu o seara inainte.

O sedinta de colon hidroterapie poate dura intre 45 si 60 de minute. Pentru prima sedinta este recomandat sa va alocati 1 ora in care veti beneficia de o consultatie impreuna cu terapeutul nostru, care va explica mai in detaliu etapele procedurii si indicatiile post tratament. In functie de dorinta pacientului, se vor oferi si cateva indicatii cu privire la nutritie.

Dupa instalarea aparatului (pacientul sta in pozitie culcat pe pat), se introduce in colon apa filtrata si purificata, la temperatura corpului, care umple tot intestinul gros, ajungand in toate „colturile” in care o clisma sau diverse produse de curatare a colonului nu pot ajunge. Dupa cateva minute apare senzatia de „plin”, moment in care incepe evacuarea apei din colon cu toate reziduurile intalnite in cale. Aceasta operatiune se repeta de mai multe ori, pana cand apa iese curata din organism si este insotita de un masaj usor facut de terapeut in zona abdomenului.

In timpul tratamentului se recomanda suplimentele probiotice pentru a repopula intestinul cu bacteriile benefice tubului digestiv.

Pentru a obtine rezultate se executa minimum 3 sedinte de colon hidroterapie de 45-50 minute. In prima sedinta se elimina reziduurile din rectosignoid si colonul descendent, in a 2-a sedinta se curata curbura splenica si colonul transversal, iar in cea de-a treia sedinta se curata colonul ascendent, cecum-ul (unde se acumuleaza cele mai multe resturi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intrebari frecvente
Este sigură procedura de hidrocolonoterapie?

Apa este introdusă într-o presiune scăzută, astfel încât nu există nici un pericol de perforaţie intestinală. Sesiunea de hidrocolonoterapie, spre deosebire de consumul de laxative, nu dă dependență.

Care este pregătirea înainte de terapie?

Primul pas inainte de tratament este consultarea contraindicaţiilor. Dacă aveţi nelămuriri legate de acestea, vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi, fie telefonic (+40768 970 031), fie prin email (office@clinicaremedium.ro).

În momentul în care veţi ajunge la Clinica Remedium, veţi fi invitat să completaţi un chestionar medical necesar desfăşurării în condiţii optime a terapiei. Înainte cu o zi de tratament, se vor evita băuturile carbogazoase, fasolea, lintea, nucile, varza, brocoli şi conopida.

De asemenea, este indicat să evitaţi alcoolul cu 24 de ore înainte şi după terapie. În ziua tratamentului vă recomandăm să mâncaţi uşor, iar cu două ore înainte de terapie să nu mânacaţi nimic, dar puteţi bea apă sau ceai.

Cum decurge şedinţa de hidrocolonoterapie?

Apa filtrată și încălzită este introdusă prin intermediul unui speculum în rect. Apa stimulează peristaltismul intestinal (contracţia de colon), astfel încât la nivelul colonului se va introduce mecanic doar apă, în timp ce resturile sunt eliminate în mod natural de către colon. Întregul tratament se desfăşoară în sistem închis, astfel încât nu se vor simţi mirosuri dezagreabile. De asemenea, pe toată durata procedurii veţi fi complet acoperit, în acest fel respectându-se în totalitate intimitatea dumneavoastră.

Poate fi dureroasă procedura de colonhidroterapie ?

Nu există niciun motiv pentru care să simţiţi durere. Se poate întampla ca în timpul sesiunii de colonhidroterapie, din cauza acumulării de gaze, sau atunci când colonul se contractă pentru a elimina deşeurile depuse pe pereţii lui, să apară o senzaţie de disconfort sau chiar crampe. De cele mai multe ori însă, terapia este confortabilă, nedureroasă, chiar placută.

Cum mă voi simți după sesiunea de hidrocolonoterapie?

Modul în care oamenii se simt după tratament variază enorm. Unii sunt gata să se joace, alţii ar dori să se odinească pentru restul zilei. Ca regulă generală, ar fi minunat ca să dedicaţi restul zilei relaxării, pentru a ajuta organismul în procesul de detoxifiere.

Dacă acest lucru nu este posibil, vă puteţi relua activităţile fără nicio problemă.Uneori tratamentul iniţiază eliberare emoţionala, (sentimentele noastre sunt depozitate adesea în intestin). Puteţi simți uneori o ușoară vulnerabilitate. În general, pacienții își reiau activitățile fără nici o problemă.

În prima zi ar trebui de asemenea să mâncaţi uşor (supe, salate, fructe) şi să evitaţi produsele de origine animală. Evitaţi produsele condimentate şi grăsimile cel puţin în primele două – trei zile. Consumul de alcool este interzis în primele 48 de ore de la tratament. Acest lucru este important, pentru a permite ficatului să lucreze în scopul înlăturării toxinelor şi nu pentru a metaboliza alcoolul!

Câte şedinţe de colonhidroterapie am nevoie?

Numărul de sesiuni de colonhidroterapie va depinde de individ, se iau în vedere gradul de stres și oboseală, alimentația pacientului și stilul său de viață, afecțiunile de care suferă pacientul (dacă există). În urma discuţiei preliminare, terapeutul poate stabili numărul de şedinţe necesare. În general, sunt recomandate la început 6 şedinţe efectuate consecutiv pentru a putea îndepărta cât mai mult din reziduurile stagnante. În funcţie de afecţiunile fiecăruia se pot extinde până la 10 şedinţe. Ulterior, când starea de sănătate a intestinului este ameliorată, se recomandă aproximativ 5-6 şedinţe de două ori pe an.

Devine intestinul gros leneş?

Nu, această terapie chiar este un exerciţiu pentru intestin. Stimularea, contracţia şi relaxarea va ajuta la tonusul şi remodelarea colonului pentru a facilita la eliminarea completă a resturilor nehrănitoare şi toxice.

Ce se întâmplă cu microflora de la nivelul colonului?

Se vor spăla unele bacterii bune, dar se vor spăla o mulţime de bacterii rele. Se recomandă probioticele sub formă de capsule dar şi iaurtul, laptele batut şi kefirul din ciupercă tibetană pentru repopularea bacteriilor bune mai ales pe un teren curat.

Sunt în perioada ciclului menstrual. Pot veni la procedura de hidrocolonoterapie?

Dacă aveţi dureri foarte puternice şi nu vă simțiți suficient de bine pentru a veni, este indicat să anulați procedeul. Dar dacă nu este aşa de rău, atunci acesta poate fi de fapt un moment foarte bun pentru colon.

Care este diferenţa dintre procedura de hidrocolonoterapie şi clismă?

Atât clisma cât şi sesiunea de colonhidroterapie presupun introducerea apei în colon via rectum. Principala diferenţă între cele două proceduri constă în faptul că, dacă în timpul clismei se curaţă doar partea inferioară a colonului (sigmoidul şi o parte din colonul descendent), în cadrul sesiunii de colonhidroterapie se curăţă întreg colonul.

De asemenea, procedura de hidrocolonoterapie presupune infuzii repetate de apă în colon, urmate de eliberări repetate, pe când clisma presupune o singură infuzie. Ca urmare, detoxifierea prin colonhidroterapie este mult mai profundă şi eficienta decât în cazul clismei. În timpul sesiunii de hidrocolonoterapie, reziduurile părăsesc colonul printr-un tub, astfel încât mirosurile dezagrabile sunt evitate. În timpul clismei, reziduurile sunt eliminate la toaleta, discomfortul fiind mărit.

Procedura de colonhidroterapie este efectuată de către personal calificat, cu ajutorul unui aparat specializat care urmăreşte permanent presiunea şi temperatura apei infuzate, pe când clisma nu necesită ajutor calificat, ci se autoadministrează cu ajutorul unui kit ce se găseşte în farmacii, iar presiunea şi temperatura apei sunt greu de controlat.