Majoritatea alimentele pe care le consumam in fiecare zi contin diferite substante toxice pentru organismul nostru.
Toate acestea ne ‘polueaza’ in special colonul iar partea si mai rea este ca unele dintre aceste substante se acumuleaza.
Ele nu se pot elimina in mod normal din organism, iar in timp, cu cat consumam mai multe, cu atat substantele devin si mai nocive.
Astfel ca avem o sursa de toxine care ne afecteaza zilnic sanatatea colonului si implicit a intregului corp chiar din interiorul propriului nostru organism.
Acelasi fenomen (de depunere a toxinelor) se poate intampla chiar daca consumam alimente sanatoase, pe care insa le combinam gresit: daca ingeram doua alimente pe care stomacul nu le poate digera in acelasi timp, ele merg mai departe nedigerate si intra in putrefactie in intestin.
Exista insa o procedura simpla de detoxifiere a organismului – colonhidroterapia.
De ce incepem cu detoxifierea colonul?
Colonul este sistemul de canalizare al organismului nostru. Prin colon trec zilnic substantele nefolositoare pe care corpul trebuie neaparat sa le elimine pentru a nu se intoxica. Daca se intampla ca acest sistem de evacuare sa se deregleze, avem toate sansele sa ramanem cu deseuri in organism – aceste resturi pot ramane lipite de peretii colonului chiar si cativa ani formand o placa mucoidala.
Consecintele sunt – imbatranire prematura, migrene, boli de piele, imbolnavirea altor organe (in epcial ficatul si rinichii) si alte afectiuni.
Corpul nostru face eforturi imense pentru a elimina o parte cat mai mare de toxine. De aceea si noi ii putem oferi o mana de ajutor prin detoxifierea colonului.
Probabil acum va intrebati: de unde stiu daca am nevoie de detoxifierea colonului?
Un organism intoxicat prezinta astfel de simptome:
Depuneri albicioase pe limba;
Boli precum: acnee, hemoroizi, cancer, reumatism, artrita, diabet;
Iar pe plan psihologic: anxeitate, nervozitate, lipsa puterii de concentrare si memorare.
Care este legatura dintre colon si aceste stari?
Trebuie sa intelegem ca omul nu este o adunatura de organe, ci este o fiinta intreaga. Fiecare organ al nostru depinde de sanatatea celorlalte organe. Adica orice dezechilibru intr-un organ provoaca dezechilibre in toate celelelalte organe .
Cu atat mai mult colonul, care s-a demonstrat ca influenteaza puternic sanatatea generala a intregului organism. De exemplu: s-a demonstrat ca un colon ‘murdar’ afecteaza atat sanatatea ficatului cat si rinichilor. Pe langa asta, un colon intoxicat determina afectiuni ca: slabirea vederii (in special miopia), slablirea auzului, durerile de urechi, reumatismul, acnee, psoriaris, astmul.
Ce putem face?
Metoda naturala de detoxifiere a colonului: colon hidroterapia. Este o metoda simpla si la indemana oricui. Terapia profesionala a colonului, denumita si colon hidroterapie este un proces de eliminare a toxinelor daunatoare prin irigarea intestinului gros cu apa purificata. La finalizarea ciclului de proceduri de colon hidroterapie, deasemenea se recomanda consumul de fibre vegetale pentru a mentine colonul curat.
Ce sunt fibrele?
Fibrele vegetale sunt un tip de glucide aflate in toate alimentele vegetale. Fibrele nu se digera si nu se absorb, astfel ca nu ne hranesc organismul in nici un fel.
De ce sa le consumam, daca nu ne hranesc?
1. In primul rand: pentru ca rolul lor nu este sa ne hraneasca! Ele au rol de transport al alimentelor prin intestin pana acestea ajung afara din corpul nostru. Metaforic vorbind, ele sunt „schiurile sau patinele” pe care mancarea aluneca prin organismul nostru.
2. Mai mult decat atat fibre solubile sunt prebiotice, adica hranesc bacteriile benefice din flora intestinala, astfel incat ea sa ramana echilibrata. Flora intestinala este esentiala pentru sanatate. Mai exact: este pilonul de baza al imunitatii (nu se poate vorbi de sistem imunitar fara flora intestinala). Pe langa asta: faciliteaza absorbirea nutrientilor, fiind o bariera pentru bacteriile daunatoare din intestin.
Cum sa folosim fibrele pentru detoxifierea colonului – Le mancam.
Consumate cu o cantitate sporita de apa fibrele isi dubleaza eficienta si devin ca un burete care se leaga de substantele toxice de pe intestin transportandu-le afara din organism. Un adult are nevoie in medie de 30g fibre pe zi.