Cabinet de colon hidroterapie si nutritie
+40 (768) 970-031
Suna pentru programare
Str. Alexandru Moruzzi Voievod, Nr. 4A
Sector 3, București

Clinica Remedium

Acasa / Cabinet de colon hidroterapie si nutritie

De ce sa ne detoxifiem colonul chiar daca ne simtim complet sanatosi?

Majoritatea alimentele pe care le consumam in fiecare zi contin diferite substante toxice pentru organismul nostru.

Toate acestea ne  ‘polueaza’ in special colonul iar partea si mai rea este ca unele dintre aceste substante se acumuleaza.

Ele nu se pot elimina in mod normal din organism, iar in timp, cu cat consumam mai multe, cu atat substantele devin si mai nocive.

Astfel ca avem o sursa de toxine care ne afecteaza zilnic sanatatea colonului si implicit a intregului corp chiar din interiorul propriului nostru organism.

Acelasi fenomen (de depunere a toxinelor) se poate intampla chiar daca consumam alimente sanatoase, pe care insa le combinam gresit: daca ingeram doua alimente pe care stomacul nu le poate digera in acelasi timp, ele merg mai departe nedigerate si intra in putrefactie in intestin.

Exista insa o procedura simpla de detoxifiere a organismului – colonhidroterapia.

De ce incepem cu detoxifierea colonul?

Colonul este sistemul de canalizare al organismului nostru. Prin colon trec zilnic substantele nefolositoare pe care corpul trebuie neaparat sa le elimine pentru a nu se intoxica.  Daca se intampla ca acest sistem de evacuare sa se deregleze, avem toate sansele sa ramanem cu deseuri in organism – aceste resturi pot ramane lipite de peretii colonului chiar si cativa ani formand o placa mucoidala.

Consecintele sunt – imbatranire prematura, migrene, boli de piele, imbolnavirea altor organe (in epcial ficatul si rinichii) si alte afectiuni.

De ce sa ne detoxifiem colonul chiar daca ne simtim complet sanatosi?Corpul nostru face eforturi imense pentru a elimina o parte cat mai mare de toxine. De aceea si noi ii putem oferi o mana de ajutor prin detoxifierea colonului.

Probabil acum va  intrebati: de unde stiu daca am nevoie de detoxifierea colonului?

Un organism intoxicat prezinta astfel de simptome:
Depuneri albicioase pe limba;

  • Oboseala cronica si trezitul greu dimineata;
  • Transpiratie si respiratie cu miros neplacut;
  • Constipatie;
  • Obezitate sau supaponderabilitate;
  • Mirosul puternic a meteriilor fecale;
  • Pofta puternica de dulciuri sau alimente prajite;

Boli precum: acnee, hemoroizi, cancer, reumatism, artrita, diabet;

Iar pe plan psihologic: anxeitate, nervozitate, lipsa puterii de concentrare si memorare.

Care este legatura dintre colon si aceste stari?

Trebuie sa intelegem ca omul nu este o adunatura de organe, ci este o fiinta intreaga. Fiecare organ al nostru depinde de sanatatea celorlalte organe. Adica orice dezechilibru intr-un organ provoaca dezechilibre in toate celelelalte organe .

Cu atat mai mult colonul, care s-a demonstrat ca influenteaza puternic sanatatea generala a intregului organism. De exemplu: s-a demonstrat ca un colon  ‘murdar’ afecteaza atat sanatatea ficatului cat si rinichilor. Pe langa asta, un colon intoxicat determina afectiuni ca:  slabirea vederii (in special miopia), slablirea auzului, durerile de urechi, reumatismul, acnee, psoriaris, astmul.

Ce putem face?

Metoda naturala de detoxifiere a colonului: colon hidroterapia. Este o metoda simpla si la indemana oricui. Terapia profesionala a colonului, denumita si colon hidroterapie este un proces de eliminare a toxinelor daunatoare prin irigarea intestinului gros cu apa purificata. La finalizarea ciclului de proceduri de colon hidroterapie, deasemenea se recomanda consumul de fibre vegetale pentru a mentine colonul curat.

Ce sunt fibrele?

Fibrele vegetale sunt un tip de glucide aflate in toate alimentele vegetale. Fibrele nu se digera si nu se absorb, astfel ca nu ne hranesc organismul in nici un fel.

De ce sa le consumam, daca nu ne hranesc?

1. In primul rand: pentru ca rolul lor nu este sa ne hraneasca! Ele au rol de transport al alimentelor prin intestin pana acestea ajung afara din corpul nostru. Metaforic vorbind, ele  sunt  „schiurile sau patinele” pe care mancarea  aluneca prin organismul nostru.

2. Mai mult decat atat fibre solubile sunt prebiotice, adica hranesc bacteriile benefice din flora intestinala, astfel incat ea sa ramana echilibrata. Flora intestinala este esentiala pentru sanatate. Mai exact: este pilonul de baza al imunitatii (nu se poate vorbi de sistem imunitar fara flora intestinala). Pe langa asta: faciliteaza absorbirea nutrientilor, fiind o bariera  pentru bacteriile daunatoare  din intestin.

Cum sa folosim  fibrele pentru detoxifierea colonului –  Le mancam.

Consumate cu o cantitate sporita de apa fibrele isi dubleaza eficienta si devin ca un burete care se leaga de substantele toxice de pe intestin transportandu-le afara din organism. Un adult are nevoie in medie de  30g  fibre pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intrebari frecvente
Este sigură procedura de hidrocolonoterapie?

Apa este introdusă într-o presiune scăzută, astfel încât nu există nici un pericol de perforaţie intestinală. Sesiunea de hidrocolonoterapie, spre deosebire de consumul de laxative, nu dă dependență.

Care este pregătirea înainte de terapie?

Primul pas inainte de tratament este consultarea contraindicaţiilor. Dacă aveţi nelămuriri legate de acestea, vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi, fie telefonic (+40768 970 031), fie prin email (office@clinicaremedium.ro).

În momentul în care veţi ajunge la Clinica Remedium, veţi fi invitat să completaţi un chestionar medical necesar desfăşurării în condiţii optime a terapiei. Înainte cu o zi de tratament, se vor evita băuturile carbogazoase, fasolea, lintea, nucile, varza, brocoli şi conopida.

De asemenea, este indicat să evitaţi alcoolul cu 24 de ore înainte şi după terapie. În ziua tratamentului vă recomandăm să mâncaţi uşor, iar cu două ore înainte de terapie să nu mânacaţi nimic, dar puteţi bea apă sau ceai.

Cum decurge şedinţa de hidrocolonoterapie?

Apa filtrată și încălzită este introdusă prin intermediul unui speculum în rect. Apa stimulează peristaltismul intestinal (contracţia de colon), astfel încât la nivelul colonului se va introduce mecanic doar apă, în timp ce resturile sunt eliminate în mod natural de către colon. Întregul tratament se desfăşoară în sistem închis, astfel încât nu se vor simţi mirosuri dezagreabile. De asemenea, pe toată durata procedurii veţi fi complet acoperit, în acest fel respectându-se în totalitate intimitatea dumneavoastră.

Poate fi dureroasă procedura de colonhidroterapie ?

Nu există niciun motiv pentru care să simţiţi durere. Se poate întampla ca în timpul sesiunii de colonhidroterapie, din cauza acumulării de gaze, sau atunci când colonul se contractă pentru a elimina deşeurile depuse pe pereţii lui, să apară o senzaţie de disconfort sau chiar crampe. De cele mai multe ori însă, terapia este confortabilă, nedureroasă, chiar placută.

Cum mă voi simți după sesiunea de hidrocolonoterapie?

Modul în care oamenii se simt după tratament variază enorm. Unii sunt gata să se joace, alţii ar dori să se odinească pentru restul zilei. Ca regulă generală, ar fi minunat ca să dedicaţi restul zilei relaxării, pentru a ajuta organismul în procesul de detoxifiere.

Dacă acest lucru nu este posibil, vă puteţi relua activităţile fără nicio problemă.Uneori tratamentul iniţiază eliberare emoţionala, (sentimentele noastre sunt depozitate adesea în intestin). Puteţi simți uneori o ușoară vulnerabilitate. În general, pacienții își reiau activitățile fără nici o problemă.

În prima zi ar trebui de asemenea să mâncaţi uşor (supe, salate, fructe) şi să evitaţi produsele de origine animală. Evitaţi produsele condimentate şi grăsimile cel puţin în primele două – trei zile. Consumul de alcool este interzis în primele 48 de ore de la tratament. Acest lucru este important, pentru a permite ficatului să lucreze în scopul înlăturării toxinelor şi nu pentru a metaboliza alcoolul!

Câte şedinţe de colonhidroterapie am nevoie?

Numărul de sesiuni de colonhidroterapie va depinde de individ, se iau în vedere gradul de stres și oboseală, alimentația pacientului și stilul său de viață, afecțiunile de care suferă pacientul (dacă există). În urma discuţiei preliminare, terapeutul poate stabili numărul de şedinţe necesare. În general, sunt recomandate la început 6 şedinţe efectuate consecutiv pentru a putea îndepărta cât mai mult din reziduurile stagnante. În funcţie de afecţiunile fiecăruia se pot extinde până la 10 şedinţe. Ulterior, când starea de sănătate a intestinului este ameliorată, se recomandă aproximativ 5-6 şedinţe de două ori pe an.

Devine intestinul gros leneş?

Nu, această terapie chiar este un exerciţiu pentru intestin. Stimularea, contracţia şi relaxarea va ajuta la tonusul şi remodelarea colonului pentru a facilita la eliminarea completă a resturilor nehrănitoare şi toxice.

Ce se întâmplă cu microflora de la nivelul colonului?

Se vor spăla unele bacterii bune, dar se vor spăla o mulţime de bacterii rele. Se recomandă probioticele sub formă de capsule dar şi iaurtul, laptele batut şi kefirul din ciupercă tibetană pentru repopularea bacteriilor bune mai ales pe un teren curat.

Sunt în perioada ciclului menstrual. Pot veni la procedura de hidrocolonoterapie?

Dacă aveţi dureri foarte puternice şi nu vă simțiți suficient de bine pentru a veni, este indicat să anulați procedeul. Dar dacă nu este aşa de rău, atunci acesta poate fi de fapt un moment foarte bun pentru colon.

Care este diferenţa dintre procedura de hidrocolonoterapie şi clismă?

Atât clisma cât şi sesiunea de colonhidroterapie presupun introducerea apei în colon via rectum. Principala diferenţă între cele două proceduri constă în faptul că, dacă în timpul clismei se curaţă doar partea inferioară a colonului (sigmoidul şi o parte din colonul descendent), în cadrul sesiunii de colonhidroterapie se curăţă întreg colonul.

De asemenea, procedura de hidrocolonoterapie presupune infuzii repetate de apă în colon, urmate de eliberări repetate, pe când clisma presupune o singură infuzie. Ca urmare, detoxifierea prin colonhidroterapie este mult mai profundă şi eficienta decât în cazul clismei. În timpul sesiunii de hidrocolonoterapie, reziduurile părăsesc colonul printr-un tub, astfel încât mirosurile dezagrabile sunt evitate. În timpul clismei, reziduurile sunt eliminate la toaleta, discomfortul fiind mărit.

Procedura de colonhidroterapie este efectuată de către personal calificat, cu ajutorul unui aparat specializat care urmăreşte permanent presiunea şi temperatura apei infuzate, pe când clisma nu necesită ajutor calificat, ci se autoadministrează cu ajutorul unui kit ce se găseşte în farmacii, iar presiunea şi temperatura apei sunt greu de controlat.