Cabinet de colon hidroterapie si nutritie
+40 (768) 970-031
Suna pentru programare
Str. Alexandru Moruzzi Voievod, Nr. 4A
Sector 3, București

Clinica Remedium

Acasa / Cabinet de colon hidroterapie si nutritie

Ionii Negativi

In urma cercetarilor s-au demonstrat efectele benefice ale ionilor negativi asupra sanatatii omului. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca ionii negativi ofera organismului o stare de bine. Ionii negativi sunt molecule de oxigen, care au o sarcina electrica negativa in exces .

Ionii negativi sunt benefici organismului datorita multiplelor efecte pozitive. Ionii negativi stimuleaza si armonizeaza majoritatea proceselor vitale, dar si pe cele din sfera psihicului si a emotionalului.

Alte efecte ale ionilor sunt cresterea capacitatii de concentrare si vigilenta, micsorarea tendintei de raceala prin imbunatatirea sistemului imunitar, alinarea durerii de cap si a iritatiilor cailor respiratorii si a nasului .

Este important, chiar vital as putea spune, prezenta ionilor negativi in aerul respirat. Insa, in urma studiilor s-a dovedit o mai mica prezenta a ionilor negativi in zonele urbane decat in restul zonelor (s-a demonstrat stiintific ca in zonele de munte, concentratia de ioni negativi creste pana la 5000 ioni negativi pe centimetrul cub, in timp ce in Bucuresti, concentratia este de numai 100-250 ioni negativi pe centimetrul cub , adica de circa 40 de ori mai mica, iar la ses atinge 400 ioni negativi pe centimetrul cub.

Intrebarea de baza este unde se formeaza ionii negativi?

Cel mai mare generator de ioni negativi este pamantul, care degaja milioane de metri cubi de gaze radioactive care elibereaza electroni.

Acestia se fixeaza pe atomii de oxigen,  transformandu-l in ioni negativi de oxigen. Insa surse destul de importante sunt si muntele si padurea. In zonele montane,  mai ales in zonele cu paduri de rasinoase , in apropierea cascadelor , a cursurilor de apa .

Cercetatorii au demonstrat ca un arbore de talie mijlocie elibereaza pe parcursul a 24 de ore oxigenul necesar pentru trei oameni. Ploile, furtunile si, in general, miscarea aerului, apei, pamantului sunt factori importanti in formarea acestor ioni negativi.

Pentru ca acesti ioni sa fie prezenti sunt necesari copacii, vegetatia, apa.

Importanta ionilor determina cresterea importantei elementelor enumerate anterior.

” Aerul reprezinta originea tuturor lucrurilor ”.

Ionizarea este un proces natural ce se produce ca urmare a coliziunilor dintre particule,  proces în timpul căruia o moleculă a câștigat sau a pierdut un electron.

Exista „ioni negativi”, benefici pentru sănătate (moleculele care au castigat un electron) si „ioni pozitivi”, dăunători pentru oameni (moleculele care au pierdut un electron). Aceștia sunt creați în natură sub formă de molecule de aer ce se despart ca urmare a luminii soarelui, radiației, și a mișcării aerului și apei.” Apa in cădere are suficientă energie pentru a desprinde electronii din aer.

Atunci când este suficienta energie ce acționează asupra unei molecule precum dioxidul de carbon, oxigenul sau apa, aceasta desprinde un electron.

Atunci când apa purificată și ionizată natural este absorbită prin pori, aceasta este introdusă în fluxul sangvin, cauzând numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv: îmbunătățiri ale tonului, concentrării și somnului, eliminarea eficientă a stresului și oboselii, tratarea durerilor de cap și migrenelor și lupta împotriva depresiei.

Ionii NegativiCercetătorii de la Academia Rusă de Științe din Moscova au descoperit că ionii negativi sunt capabili să ajute la protejarea corpului împotriva stresului fizic indus.

1. Când nivelul de serotonină al corpului scade, anxietatea și oboseala preiau conducerea. Generatoarele electronice de ioni negativi au fost folosiți pentru a trata migrenele, astmul și depresia. Ionii negativi pot trata depresia.

2. Ionii negativi distrug bacteriile, virușii (gripă/răceală) și microbii. Elimină praful, polenul și alți poluanți, ușurându-le suferința celor care suferă de alergii și diverse probleme respiratorii precum astm, sinuzită și bronșită. Ionii negativi îndepărtează particulele de praf și alergenii din aer. Acești ioni se adună în jurul particulelor de praf și poluanți, formând particule mai mari. Aceasta face ca particulele să devină prea grele pentru a rămâne suspendate în aer. Ca rezultat, ele cad și nu mai pot cauza probleme respiratorii.

Apa ionizată s-a dovedit a fi eficientă în tratarea rănilor și a unor boli de piele:

1. Ionii încărcați negativ au un efect benefic asupra organismului uman în patru moduri majore: Ajută la întărirea funcțiilor nervilor autonomi, fortifică colagenul (țesuturi care au legătură cu elasticitatea și întinderea), îmbunătățesc permeabilitatea membranelor plasmatice prototip (îmbunătățesc metabolismul) și fortifică sistemul imunitar al organismului.

2. Sistemul energetic al organismului nostru este esențialmente de natură electromagnetică. Un mediu încărcat negativ stimulează și produce un flux sanguin crescut, ceea ce duce la sporirea capacității celulelor și țesuturilor de a transporta oxigen. Acest lucru îmbunătățește producția de hormonală și contribuie la capacitatea de autovindecare a organismului.

Ionii negativi întăresc imunitatea, îmbunătățesc reacțiile fiziologice și reduc durerile articulare provocate de artrită:

1. Institutul de Cercetare pentru Educație Fizică și Științe Conexe din Liverpool a expus subiecți de sex masculin la ioni negativi și a măsurat reacțiile fiziologice, inclusiv temperatura corporală, ritmul cardiac și respirația, atât în timpul repaosului, cât și în timpul exercițiilor fizice. S-a constatat că ionii negativi îmbunătățesc în mod semnificativ toate stările fiziologice, mai ales în timpul repaosului. Cea mai importantă descoperire a fost faptul că ionii negativi sunt „activi din punct de vedere biologic și pot afecta ritmul circadian al organismului.

2. Ionii negativi pot ajuta la reducerea durerilor articulare cauzate de artrită.

Informații generale:

Oamenii de știință au dovedit că vecinătatea cascadelor, mărilor, munților și pădurilor vă pot oferi beneficii pentru sănătate din abundență. Însă dușul – spun aceștia – are un efect similar! Secretul constă în ionii negativi care sunt benefici sănătătii.

Cum funcționează:

Ca urmare a jetului puternic al Capului de Duș WinSpa, la care se adaugă eficiența filtrului cu bile din zeolit, moleculele de apă se ciocnesc atrăgând un număr mai mare de molecule de aer, formând ioni negativi din aerul înconjurător.

Efectele acestora asupra stărilor psihologice și fiziologice includ următoarele:

Ionii negativi îmbunătățesc starea psihică, concentrarea și somnul, înlătură stresul, durerile de cap și depresia.

Ucid bacteriile dăunătoare, microbii și virușii; luptă eficient împotriva gripei și răcelii; ușurează simptomele de astm și numeroase afecțiuni respiratorii.

Datorită efectului lor unic de hidratare, ionii negativi sănătoși tratează răni și îmbunătățesc diferite complicații la nivelul pielii.

Ionii negativi sănătoși sunt considerați a fi eficienți în tratarea cancerului și creșterea imunității.

Aceștia îmbunătățesc răspunsul fiziologic și reduc durerea de încheieturi cauzată de artrită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intrebari frecvente
Este sigură procedura de hidrocolonoterapie?

Apa este introdusă într-o presiune scăzută, astfel încât nu există nici un pericol de perforaţie intestinală. Sesiunea de hidrocolonoterapie, spre deosebire de consumul de laxative, nu dă dependență.

Care este pregătirea înainte de terapie?

Primul pas inainte de tratament este consultarea contraindicaţiilor. Dacă aveţi nelămuriri legate de acestea, vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi, fie telefonic (+40768 970 031), fie prin email (office@clinicaremedium.ro).

În momentul în care veţi ajunge la Clinica Remedium, veţi fi invitat să completaţi un chestionar medical necesar desfăşurării în condiţii optime a terapiei. Înainte cu o zi de tratament, se vor evita băuturile carbogazoase, fasolea, lintea, nucile, varza, brocoli şi conopida.

De asemenea, este indicat să evitaţi alcoolul cu 24 de ore înainte şi după terapie. În ziua tratamentului vă recomandăm să mâncaţi uşor, iar cu două ore înainte de terapie să nu mânacaţi nimic, dar puteţi bea apă sau ceai.

Cum decurge şedinţa de hidrocolonoterapie?

Apa filtrată și încălzită este introdusă prin intermediul unui speculum în rect. Apa stimulează peristaltismul intestinal (contracţia de colon), astfel încât la nivelul colonului se va introduce mecanic doar apă, în timp ce resturile sunt eliminate în mod natural de către colon. Întregul tratament se desfăşoară în sistem închis, astfel încât nu se vor simţi mirosuri dezagreabile. De asemenea, pe toată durata procedurii veţi fi complet acoperit, în acest fel respectându-se în totalitate intimitatea dumneavoastră.

Poate fi dureroasă procedura de colonhidroterapie ?

Nu există niciun motiv pentru care să simţiţi durere. Se poate întampla ca în timpul sesiunii de colonhidroterapie, din cauza acumulării de gaze, sau atunci când colonul se contractă pentru a elimina deşeurile depuse pe pereţii lui, să apară o senzaţie de disconfort sau chiar crampe. De cele mai multe ori însă, terapia este confortabilă, nedureroasă, chiar placută.

Cum mă voi simți după sesiunea de hidrocolonoterapie?

Modul în care oamenii se simt după tratament variază enorm. Unii sunt gata să se joace, alţii ar dori să se odinească pentru restul zilei. Ca regulă generală, ar fi minunat ca să dedicaţi restul zilei relaxării, pentru a ajuta organismul în procesul de detoxifiere.

Dacă acest lucru nu este posibil, vă puteţi relua activităţile fără nicio problemă.Uneori tratamentul iniţiază eliberare emoţionala, (sentimentele noastre sunt depozitate adesea în intestin). Puteţi simți uneori o ușoară vulnerabilitate. În general, pacienții își reiau activitățile fără nici o problemă.

În prima zi ar trebui de asemenea să mâncaţi uşor (supe, salate, fructe) şi să evitaţi produsele de origine animală. Evitaţi produsele condimentate şi grăsimile cel puţin în primele două – trei zile. Consumul de alcool este interzis în primele 48 de ore de la tratament. Acest lucru este important, pentru a permite ficatului să lucreze în scopul înlăturării toxinelor şi nu pentru a metaboliza alcoolul!

Câte şedinţe de colonhidroterapie am nevoie?

Numărul de sesiuni de colonhidroterapie va depinde de individ, se iau în vedere gradul de stres și oboseală, alimentația pacientului și stilul său de viață, afecțiunile de care suferă pacientul (dacă există). În urma discuţiei preliminare, terapeutul poate stabili numărul de şedinţe necesare. În general, sunt recomandate la început 6 şedinţe efectuate consecutiv pentru a putea îndepărta cât mai mult din reziduurile stagnante. În funcţie de afecţiunile fiecăruia se pot extinde până la 10 şedinţe. Ulterior, când starea de sănătate a intestinului este ameliorată, se recomandă aproximativ 5-6 şedinţe de două ori pe an.

Devine intestinul gros leneş?

Nu, această terapie chiar este un exerciţiu pentru intestin. Stimularea, contracţia şi relaxarea va ajuta la tonusul şi remodelarea colonului pentru a facilita la eliminarea completă a resturilor nehrănitoare şi toxice.

Ce se întâmplă cu microflora de la nivelul colonului?

Se vor spăla unele bacterii bune, dar se vor spăla o mulţime de bacterii rele. Se recomandă probioticele sub formă de capsule dar şi iaurtul, laptele batut şi kefirul din ciupercă tibetană pentru repopularea bacteriilor bune mai ales pe un teren curat.

Sunt în perioada ciclului menstrual. Pot veni la procedura de hidrocolonoterapie?

Dacă aveţi dureri foarte puternice şi nu vă simțiți suficient de bine pentru a veni, este indicat să anulați procedeul. Dar dacă nu este aşa de rău, atunci acesta poate fi de fapt un moment foarte bun pentru colon.

Care este diferenţa dintre procedura de hidrocolonoterapie şi clismă?

Atât clisma cât şi sesiunea de colonhidroterapie presupun introducerea apei în colon via rectum. Principala diferenţă între cele două proceduri constă în faptul că, dacă în timpul clismei se curaţă doar partea inferioară a colonului (sigmoidul şi o parte din colonul descendent), în cadrul sesiunii de colonhidroterapie se curăţă întreg colonul.

De asemenea, procedura de hidrocolonoterapie presupune infuzii repetate de apă în colon, urmate de eliberări repetate, pe când clisma presupune o singură infuzie. Ca urmare, detoxifierea prin colonhidroterapie este mult mai profundă şi eficienta decât în cazul clismei. În timpul sesiunii de hidrocolonoterapie, reziduurile părăsesc colonul printr-un tub, astfel încât mirosurile dezagrabile sunt evitate. În timpul clismei, reziduurile sunt eliminate la toaleta, discomfortul fiind mărit.

Procedura de colonhidroterapie este efectuată de către personal calificat, cu ajutorul unui aparat specializat care urmăreşte permanent presiunea şi temperatura apei infuzate, pe când clisma nu necesită ajutor calificat, ci se autoadministrează cu ajutorul unui kit ce se găseşte în farmacii, iar presiunea şi temperatura apei sunt greu de controlat.