Cabinet de colon hidroterapie si nutritie
+40 (768) 970-031
Suna pentru programare
Str. Alexandru Moruzzi Voievod, Nr. 4A
Sector 3, București

Procedura de colon hidroterapie

Acasa / Procedura de colon hidroterapie

Procedura de colon hidroterapieSesiunea de colonhidroterapie implica infuzia de apa purificata in colon via rectum la o temperatura de 30-40 grade si o presiune optima, ambele fiind permanent monitorizate.

Instrumentele ce intra in contact cu pacientul sunt de unica folosinta eliminand orice posibilitate de contaminare.

Intreaga procedura de colonhidroterapie se realizeaza in sistem inchis ceea ce permite ca intreg continutul intestinal sa fie transportat direct catre sistemul de evacuare fara nici un fel de miros dezagreabil sau alte situatii ce ar putea sa va lezeze sensibilitatea. In timpul tratamentului de colonhidroterapie se realizeaza o serie de infuzii si descarcari si de asemenea un usor masaj abdominal pentru a facilita dislocarea materialului toxic aderent la peretii colonului. Cu o zi inainte de terapie nu consumati alimente greu de procesat, iar cu doua ore inainte de terapie nu mancati nimic. Puteti bea lichide – apa sau ceai, dar nimic carbogazos.

O sedinta de colonhidroterapie dureaza aproximativ 45 de minute, exceptand prima sesiune care va dura o ora, timp in care se va completa fisa medicala si se vor explica in detaliu pasii procedurii, indicatiile post tratament. In functie de dorinta pacientului, se vor oferi si cateva indicatii cu privire la nutritie.

Dupa instalarea aparatului (pacientul sta in pozitie culcat pe pat), se introduce in colon apa filtrata si purificata, la temperatura corpului, care umple tot intestinul gros, ajungand in toate punctele colonului. Dupa cateva minute apare senzatia de "plin", moment in care incepe evacuarea apei din colon cu toate reziduurile intalnite in cale. Sesiunea de colonhidroterapie este insotita la final de infuzii pe baza de plante, argila, germeni de grau.

In timpul tratamentului de colonhidroterapie se recomanda suplimentele probiotice pentru a repopula intestinul cu bacteriile benefice tubului digestiv.

Pentru a obtine rezultate se executa minimum 6 sedinte de colonhidroterapie de 45-50 minute. In primele sedinte se elimina reziduurile din rectosigmoid si colonul descendent, in urmatoarele doua se curata curbura splenica si colonul transversal, iar in ultimele se curata colonul ascendent, cecum-ul (unde se acumuleaza cele mai multe resturi).

Beneficii :

 • curatarea si detoxifierea colonului de reziduuri (unele acumulate pe parcursul a multi ani de zile) si paraziti;
 • tranzit normal, regulat;
 • refacerea tonusului, formei si functionarii normale a colonului;
 • stimularea si intarirea sistemului imunitar;
 • detoxifierea intregului organism;
 • absorbtie normala a nutrientilor in sange;
 • cresterea energiei si a claritatii mentale;
 • stare generala de bine, optimism;
 • tratarea retentiei hidrice si a celulitei;
 • controlul apetitului si al greutatii;
 • restaurarea unui pH optim al organismului;

Contraindicatii:
Hemoroizi in stare sangeranda, cancer la nivelul colonului, fisuri anale, interventii chirurgicale mai recente de 6 luni, sarcina avansata (peste 3 luni), hernie abdominala, tulburari cardiace severe, insuficienta renala severa.