Lumanari terapeutice

Lumânările terapeutice pentru urechi – Hopi Candle

lumanari-terapeutice

Terapia cu lumânări terapeutice face parte din categoria terapiilor Orientale, din străvechea Indie și este practicată de pe vremea șamanilor.

Aceste lumânări terapeutice pentru urechi  sunt lucrate manual, 100% naturale, confecționate din pânză de in, îmbibată cu ceară de albine și uleiuri esențiale.

 

Prin căldura degajată în timpul arderii lumânarea crează vid în zona de aplicare, astfel încât toxinele sunt extrase în mod natural, este stimulată circulația sângelui și crește aportul de oxigen.

Efectele benefice ale tratamentului cu lumanari terapeutice vor fi resimțite, în egală măsură de corpului fizic, mental, dar și de cel emoțional.

 • Cafea: stimulent general, intelectual, depurativ, hrănește pielea, mărește elasticitatea pielii, antidepresiv, facilitează și îmbunătățește calitatea somnului;
 • Ceai verde: stimulează nervii cranieni și îmbunătățește gândirea;
 • Levănțica: cefalee, antiinflamator, antiseptic, antibacterial, imunostimulent, antimicotic, dezvoltă celula, eliberează emoțiile, elimină anxietatea și revigorează;
 • Portocale: răceli, stare de stres, antiinflamator, detoxifiant, antidepresiv, antiseptic, hidratează,  protejează pielea;
 • Trandafir: antiseptic, antidepresiv;
 • Menta: detoxifică, revigorează, elimină oboseala, mărește concentrarea și confortul stării de spirit;

Caldura degajată prin  lumânări terapeutice  iradiază plăcut până la baza lumânării și intensifică schimburile celulare la nivelul urechii. Produc, prin ardere, un efect de "horn vacuumat" prin care sunt extrase din corpul uman toxinele acumulate şi sunt eliberate energiile latente pozitive, care demarează procesul de autovindecare a organismului.

Ceara acumulata in conduct este aspirata spre exterior. Sunt necesare mai multe sedinte de tratament cu lumanari terapeutice pentru a curata complet urechea de ceara. Ceara este aspirata pana la baza cilindrului si este deci perfect vizibila la sfarsitul operatiei. Glandele sebacee si sudoripare sunt stimulate. Daca sunt astupate, se golesc si isi reiau activitatea de filtrare si eliminare. Persoana tratata are senzatia clara ca isi simte capul mai usor, aude mai bine, durerile de cap pot sa se diminueze si chiar sa dispara treptat. In timpul arderii, uleiurile esentiale sunt eliberate treptat si absorbite de piele, eliminand astfel toxinele de la nivelul capului si gatului, contribuind astfel la relaxare, eliminarea stresului, reducerea tensiunii, imbunatatirea somnului si stoparea migrenelor;

Terapia dureaza 10-12 minute pentru fiecare ureche (timp de ardere al lumanarii)

Efecte asupra organismului :

 1. Relaxare si eliberare a stresului;
 2. Curatarea urechii de cerumen
 3. Prevenirea si tratarea infectiilor de urechi;
 4. Imbunatatirea functiei auzului;
 5. Eliminarea insomniilor, migrenelor, ametelilor, prevenirea si tratarea sinuzitei si a altor probleme ale urechii.

Fiind 100% din ceara de albine si plante, aceste  lumanari terapeutice nu au reacții adverse, se pot aplica la orice varsta (la copii, peste 3 ani), indiferent de sex si pot sa substituie cu succes produsele farmaceutice cu efect antiinflamator, care sunt foarte puternice, cu efecte secundare neplacute.

Intrebari frecvente

Este sigură procedura de hidrocolonoterapie?

Apa este introdusă într-o presiune scăzută, astfel încât nu există nici un pericol de perforaţie intestinală. Sesiunea de hidrocolonoterapie, spre deosebire de consumul de laxative, nu dă dependență.

Care este pregătirea înainte de terapie?

Primul pas inainte de tratament este consultarea contraindicaţiilor. Dacă aveţi nelămuriri legate de acestea, vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi, fie telefonic (+40768 970 031), fie prin email (Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.).

În momentul în care veţi ajunge la Clinica Remedium, veţi fi invitat să completaţi un chestionar medical necesar desfăşurării în condiţii optime a terapiei. Înainte cu o zi de tratament, se vor evita băuturile carbogazoase, fasolea, lintea, nucile, varza, brocoli şi conopida.

De asemenea, este indicat să evitaţi alcoolul cu 24 de ore înainte şi după terapie. În ziua tratamentului vă recomandăm să mâncaţi uşor, iar cu două ore înainte de terapie să nu mânacaţi nimic, dar puteţi bea apă sau ceai.

Cum decurge şedinţa de hidrocolonoterapie?

Apa filtrată și încălzită este introdusă prin intermediul unui speculum în rect. Apa stimulează peristaltismul intestinal (contracţia de colon), astfel încât la nivelul colonului se va introduce mecanic doar apă, în timp ce resturile sunt eliminate în mod natural de către colon. Întregul tratament se desfăşoară în sistem închis, astfel încât nu se vor simţi mirosuri dezagreabile. De asemenea, pe toată durata procedurii veţi fi complet acoperit, în acest fel respectându-se în totalitate intimitatea dumneavoastră.

Poate fi dureroasă procedura de colonhidroterapie ?

Nu există niciun motiv pentru care să simţiţi durere. Se poate întampla ca în timpul sesiunii de colonhidroterapie, din cauza acumulării de gaze, sau atunci când colonul se contractă pentru a elimina deşeurile depuse pe pereţii lui, să apară o senzaţie de disconfort sau chiar crampe. De cele mai multe ori însă, terapia este confortabilă, nedureroasă, chiar placută.

Cum mă voi simți după sesiunea de hidrocolonoterapie?

Modul în care oamenii se simt după tratament variază enorm. Unii sunt gata să se joace, alţii ar dori să se odinească pentru restul zilei. Ca regulă generală, ar fi minunat ca să dedicaţi restul zilei relaxării, pentru a ajuta organismul în procesul de detoxifiere.

Dacă acest lucru nu este posibil, vă puteţi relua activităţile fără nicio problemă.Uneori tratamentul iniţiază eliberare emoţionala, (sentimentele noastre sunt depozitate adesea în intestin). Puteţi simți uneori o ușoară vulnerabilitate. În general, pacienții își reiau activitățile fără nici o problemă.

În prima zi ar trebui de asemenea să mâncaţi uşor (supe, salate, fructe) şi să evitaţi produsele de origine animală. Evitaţi produsele condimentate şi grăsimile cel puţin în primele două – trei zile. Consumul de alcool este interzis în primele 48 de ore de la tratament. Acest lucru este important, pentru a permite ficatului să lucreze în scopul înlăturării toxinelor şi nu pentru a metaboliza alcoolul!

Câte şedinţe de colonhidroterapie am nevoie?

Numărul de sesiuni de colonhidroterapie va depinde de individ, se iau în vedere gradul de stres și oboseală, alimentația pacientului și stilul său de viață, afecțiunile de care suferă pacientul (dacă există). În urma discuţiei preliminare, terapeutul poate stabili numărul de şedinţe necesare. În general, sunt recomandate la început 6 şedinţe efectuate consecutiv pentru a putea îndepărta cât mai mult din reziduurile stagnante. În funcţie de afecţiunile fiecăruia se pot extinde până la 10 şedinţe. Ulterior, când starea de sănătate a intestinului este ameliorată, se recomandă aproximativ 5-6 şedinţe de două ori pe an.

Devine intestinul gros leneş?

Nu, această terapie chiar este un exerciţiu pentru intestin. Stimularea, contracţia şi relaxarea va ajuta la tonusul şi remodelarea colonului pentru a facilita la eliminarea completă a resturilor nehrănitoare şi toxice.

Ce se întâmplă cu microflora de la nivelul colonului?

Se vor spăla unele bacterii bune, dar se vor spăla o mulţime de bacterii rele. Se recomandă probioticele sub formă de capsule dar şi iaurtul, laptele batut şi kefirul din ciupercă tibetană pentru repopularea bacteriilor bune mai ales pe un teren curat.

Sunt în perioada ciclului menstrual. Pot veni la procedura de hidrocolonoterapie?

Dacă aveţi dureri foarte puternice şi nu vă simțiți suficient de bine pentru a veni, este indicat să anulați procedeul. Dar dacă nu este aşa de rău, atunci acesta poate fi de fapt un moment foarte bun pentru colon.

Care este diferenţa dintre procedura de hidrocolonoterapie şi clismă?

Atât clisma cât şi sesiunea de colonhidroterapie presupun introducerea apei în colon via rectum. Principala diferenţă între cele două proceduri constă în faptul că, dacă în timpul clismei se curaţă doar partea inferioară a colonului (sigmoidul şi o parte din colonul descendent), în cadrul sesiunii de colonhidroterapie se curăţă întreg colonul.

De asemenea, procedura de hidrocolonoterapie presupune infuzii repetate de apă în colon, urmate de eliberări repetate, pe când clisma presupune o singură infuzie. Ca urmare, detoxifierea prin colonhidroterapie este mult mai profundă şi eficienta decât în cazul clismei. În timpul sesiunii de hidrocolonoterapie, reziduurile părăsesc colonul printr-un tub, astfel încât mirosurile dezagrabile sunt evitate. În timpul clismei, reziduurile sunt eliminate la toaleta, discomfortul fiind mărit.

Procedura de colonhidroterapie este efectuată de către personal calificat, cu ajutorul unui aparat specializat care urmăreşte permanent presiunea şi temperatura apei infuzate, pe când clisma nu necesită ajutor calificat, ci se autoadministrează cu ajutorul unui kit ce se găseşte în farmacii, iar presiunea şi temperatura apei sunt greu de controlat.