Colon hidroterapia este o procedura cu efecte miraculoase care detoxifica si reechilibreaza organismul
Un colon curat, ingrijit inseamna un ten luminos, un corp tonifiat si plin de energie
Sanatatea feminina incepe cu sanatatea intima
Misterul colonhidroterapiei: o stare generala de bine; hidroterapia colonului se adreseaza in egala masura atat barbatilor cat si femeilor
Ionii negativi sunt responabili cu longevitatea si vitalitatea corpului uman

facebook 

Ionic Detox

Cel puţin o şedinţă pe lună te întinereşte, dă vigoare, sănătate şi frumuseţe
Procedura este plăcută, simplă şi relaxantă, dar mai ales, este individualizată, în funcţie de afecţiunile, dorinţele sau necesităţile tale.
Detoxifierea se poate face si fara diagnosticare.

ionic-detoxDetoxifierea se realizează prin osmoză.
Osmoza este un proces de difuziune a uneia sau mai multor substanţe (dintr-o soluţie) printr-o membrană permeabilă sau semipermeabilă. În cazul nostru soluţia este sângele, limfa şi alte fluide corporale, iar membrana permeabilă este pielea picioarelor.
Procedura durează 30 de minute timp în care vei sta cu picioarele într-o cădiţă cu apă caldă iar aparatul ionizeaza apa din cadiţă cu microcurenţi prin electrozii de inox. Prin corpul tau nu trece nici un curent şi nu creează nici un fel de senzaţie.  Toxinele din organism se aduna în cadiţă prin fenomenul de osmoza şi vor colora apa în mod diferit în funcţie de setarea aparatului sau de afecţiunile tale.

Procedura permite eliminarea toxinelor din organele şi sistemele principale ale corpului, astfel ficatul, rinichii, colonul, sistemul circulator şi cel limfatic îmbunătăţindu-şi considerabil funcţionarea. Efectele pozitive ale tratamentului sunt: întinerirea ţesuturilor, învigorarea, energizarea, îmbunătăţirea circulaţiei şi a funcţionării celulelor organismului. Procedura nu are efecte negative şi este recomandată oricărei persoane. Persoanele sanătoase pot face minim o sedinţă pe luna de eliminare a toxinelor,  pentru a avea o sanătate de invidiat.

Cu siguranţă te-ai întrebat care sunt cauzele simptomelor: dureri de cap, ameţeli, somnolenţă, apatie, oboseală, diminuarea energiei, gânduri sumbre, iritabilitate, hipertensiune, digestie proastă sau alte probleme digestive, senzaţia de balonare, depuneri pe limbă sau miros neplăcut în gură, pe care le-ai avut sau le-ai întâlnit la cei din jurul tau.

ionic-detox-1Factorii din mediul ambiant care este supraîncărcat cu substanţe toxice, precum: pesticidele, îngrăşămintele, produsele petrolifere, ce pătrund în organism prin aerul inspirat, prin alimentele sau lichidele consumate. De altfel, chiar şi corpul nostru produce deşeuri metabolice toxice care trebuie eliminate pentru a ne menţine sănătatea şi vitalitatea.

1. Alimentaţia incorectă sau simpla hrănire necorespunzătoare a corpului, precum şi bolile sau alţi factori încetinesc procesul de depuraţie al organismului, iar toxinele se acumulează. Un corp sănătos însă, elimină în mod natural toxinele prin plămâni, piele, rinichi şi intestinul gros (colon). Otrăvirea sa cu toxine este obstacolul de temut în calea longevităţii.

Care este soluţia?
Cura periodică de detoxifiere

În timpurile în care trăim nu putem evita inhalarea substanţelor toxice pentru organism. Corpul nostru, într-o anumită măsură, le poate neutraliza şi chiar elimina. Dar, odată cu trecerea anilor, randamentul acestui mecanism de depurare scade semnificativ, apărând primele semne ale bolilor. Aşadar, este deosebit de important să ne sprijinim organismul în procesul de eliminare a toxinelor.

ionic-detox-3Băile electrolitice reprezintă una din metodele de detoxifiere a organismului, eficient, rapid şi profund. Eliminarea toxinelor se produce prin ionizarea băii de picioare, apa interacţionând cu lichidele corporale.  În timpul celor 30 de minute, cât durează o şedinţă, apa se va colora în diferite nuanţe în funcţie de substanţele eliminate prin electroliză. Astfel, circulaţia sangvină este stimulată, întregul corp se va reechilibra şi relaxa. În plus, va fi susţinut şi îmbunătăţit procesul de regenerare a organismului, efecte ce se vor observa într-un timp foarte scurt.  Şedinţele regulate de electroliză vă vor spori starea de bine, de sănătate, vă vor ajuta în reglarea greutăţii, sprijinind procesele de echilibrare proprii organsimului dvs.

Procedeul electrolizei

Prin băile electrolitice ale picioarelor are loc scăderea acidităţii, eliminarea şi detoxifiera organsimului, tehnică folosită de foarte mult timp în îngrijirea corporală şi în practica terapeutică. Procedeul şi-a dovedit eficienţa remarcabilă, deoarece glandele sudoripare de la nivelul tălpilor permit o eliminare foarte bună a substanţelor toxice. Din acest motiv, picioarele au fost denumite şi „rinichii ajutători” ai organismului, prin această parte terminală, eliminarea este nu doar foarte intensă, dar ajută la detoxifierea celor mai implicate organe în acest proces, şi anume: ficatul şi rinichii.

Sistemul de electroliză folosit acţionează asupra substanţelor dizolvate în lichidele interne ale corpului. Acesta sprijină mecanismul natural de detoxifiere celulară, neforţându-l, corpul fiind cel care va regla, de fapt, eliminarea. Toxinele se vor desprinde şi neutraliza în mod susţinut. Resturile eliminate din organsim, precum şi particulele componente ale apei vor fi oxidate, culoarea băii modificându-se vizibil.

Studiile de laborator au demonstrat că băile electrolitice ajută la eliminarea unei cantităţi importante de acid uric prin pielea plantară (de la nivelul tălpilor), fără a adăuga vreo substanţă chimică, electroliza fiind una din puţinele modalităţi de eliminare a acidului uric atât de nociv pentru organsim.

Prin scăderea acidităţii rezultă îmbunătăţirea analizelor sangvine, chiar şi după doar câteva şedinţe, celulele sangvine fiind descărcate de săruri, acestea fiind eliminate şi, astfel, se recâştigă flexibilitatea iniţială. Urmează apoi o cascadă de retragere a simptomelor datorate acidităţii crescute, cauza majoră a tuturor dereglărilor civilizaţiei actuale.

Pentru detoxifiera optimă a organismului este nevoie de existenţa unui echilibru între aportul, repartiţia şi activitatea ionilor. Alimentaţia, de exemplu, ar trebui să regleze introducerea fizică optimă a particulelor încărcate negativ pentru a menţine un echilibru neutru. În zilele noastre însă, nici fructele sau legumele proaspete nu respectă acest deziderat, deoarece sunt oxidate, încărcate fizic negativ, iar nevoile noastre nutritive nu sunt satisfăcute, fără a mai vorbi despre menţinerea sau reinstaurarea unui echilibru optim acido-bazic.

Baia electrolitică produce un surplus energetic sub forma de particule ionizate care pătrund prin membranele celulare ale tălpilor şi produc o creştere a acestora, acolo unde cantitatea lor era deficitară. Acest schimb de încărcătură electrică la nivel atomic va determina neutralizarea cantităţii de toxine şi radicali liberi ce va putea fi eliminată în exteriorul organismului.
Aceste toxine dereglează funcţionarea normală a organismului, determinând apariţia bolilor, a alergiilor sau a problemelor imunologice. În timpul curei de detoxifiere, curentul electric de mic voltaj aplicat va neutraliza surplusul de ioni pozitivi sau negativi, toxinele fiind eliminate prin osmoză: particulele se deplasează dintr-un mediu cu concentraţie mare – corpul uman, într-un mediu cu concentraţie mică – apa ionizată. Astfel, simptomele cauzate de prezenţa toxinelor, precum durerea, inflamaţia sau edemul, sunt diminuate semnificativ.

Efectuarea periodică a şedinţelor de detoxifiere (a colonului prin hidrocolonoterapie, a ficatului, completarea detoxifierii prin ionic detox foot) la fiecare schimbare de sezon sau cel puţin o dată la 6 luni, primăvara şi toamna, menţin organismul într-un echilibru.

Practicarea exerciţiilor fizice, a mersului activ ce stimulează sistemul cardiovascular şi procesele metabolice, intensifică funcţiile naturale de depuraţie a organsimului.


1. Cel puţin o dată pe săptămână consumul de „hrană vie”, adică de alimente nepreparate termic (mâncare fiartă, gătită, prăjită), ci doar alimente în stare naturală: fructe, legume, sucuri naturale, nuci, stafide, smochine, curmale, cereale integrale, apă, ceaiuri. Pentru cei cu voinţă puternică ce îşi doresc o detoxifiere profundă, consumul de „hrană vie” este recomandat pentru un timp de 5-7 zile.

Beneficii

 • Consolidarea sistemului imunitar;
 • Ajută la recuperare după leziuni şi/sau intervenţii chirurgicale;
 • Calmeză durerea şi rigiditatea în caz de artrită;
 • Îmbunătăţeşte somnul;
 • Elimină metalele grele;
 • Elimină cheagurile de sânge;
 • Îmbunătăţeşte funcţia hepatică şi cea renală;

RECOMANDARI

 • Nu se foloseşte la copiii sub 8 ani;
 • Copiii de peste 8 ani pot folosi acest aparat numai sub supravegherea părinţilor, iar timpul folosirii să fie foarte scurt, max 15 minute;
 • Persoanele între 15 - 50 de ani pot folosi aparatul zilnic în serii de 14 şedinţe. Urmează o pauză de trei săptămâni, apoi se poate relua o nouă serie de proceduri.
 • Persoanele de peste 50 de ani ar trebui să folosească aparatul o dată la fiecare trei zile de 14 ori/serie. După aceea se face o pauză de 2-3 săptămâni, apoi se reia tratamentul.
 • În timpul procedurii tensiunea arterială trebuie să fie la un nivel normal. Dacă urmaţi un tratament medicamentos, folosiţi aparatul înainte de administrarea medicamentelor.
 • Dacă tensiunea arterială este scăzută, vă rugăm să mâncaţi ceva înainte de a face acest tratament. Acest dispozitiv poate determina scăderea glicemiei.
 • Femeile însărcinate sau cele care alăptează nu au voie să folosească acest dispozitiv pentru că, deşi elimină toxinele din ţesut şi grăsime, blochează producerea de lapte necesar fătului sau bebeluşului.
 • Acest dispozitiv poate fi folosit de către persoanele care suferă, urmează proceduri de dializă, iau insulină sau suferă de insuficienţă cardiacă. El ajută corpul să elimine toxinele care nu pot fi curăţate prin rinichi sau inimă. Nu va avea un impact în tratamentele medicale şi nu va scădea indexul insulinei (glicemic).
 • Cei care au implanturi metalice în articulaţii sau schelet să nu utilizeze dispozitivul.
 • Este necesar ca în timpul procedurii să beţi 500 ml de apă.

CONTRAINDICATII

Nu trebuie să folosească aparatul de detoxifiere următoarele persoane:

 • Femeile însărcinate;
 • Persoanele care au instalat un pacemaker;
 • Persoanele care au suportat un transplant de organe, sau inserţii de plăci metalice sau articulaţii metalice;
 • Oricine suferă de epilepsie;
 • Persoanele care urmează un tratament cu radioterapie sau chimioterapie;
 • Persoanele cu diabet de tip 1;
 • Persoanele care au la picioare răni deschise sau rosături;
 • Copii sub 8 ani;
 • Dacă nu sunteţi siguri vă rugăm să consultaţi medicul de familie sau un specialist.

Cel puţin o şedinţă pe lună te întinereşte, dă vigoare, sănătate şi frumuseţe

Procedura este plăcută, simplă şi relaxantă, dar mai ales, este individualizată, în funcţie de afecţiunile, dorinţele sau necesităţile tale.

Detoxifierea se poate face si fara diagnosticare.

Intrebari frecvente

Este sigură procedura de hidrocolonoterapie?

Apa este introdusă într-o presiune scăzută, astfel încât nu există nici un pericol de perforaţie intestinală. Sesiunea de hidrocolonoterapie, spre deosebire de consumul de laxative, nu dă dependență.

Care este pregătirea înainte de terapie?

Primul pas inainte de tratament este consultarea contraindicaţiilor. Dacă aveţi nelămuriri legate de acestea, vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi, fie telefonic (+40768 970 031), fie prin email (Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.).

În momentul în care veţi ajunge la Clinica Remedium, veţi fi invitat să completaţi un chestionar medical necesar desfăşurării în condiţii optime a terapiei. Înainte cu o zi de tratament, se vor evita băuturile carbogazoase, fasolea, lintea, nucile, varza, brocoli şi conopida.

De asemenea, este indicat să evitaţi alcoolul cu 24 de ore înainte şi după terapie. În ziua tratamentului vă recomandăm să mâncaţi uşor, iar cu două ore înainte de terapie să nu mânacaţi nimic, dar puteţi bea apă sau ceai.

Cum decurge şedinţa de hidrocolonoterapie?

Apa filtrată și încălzită este introdusă prin intermediul unui speculum în rect. Apa stimulează peristaltismul intestinal (contracţia de colon), astfel încât la nivelul colonului se va introduce mecanic doar apă, în timp ce resturile sunt eliminate în mod natural de către colon. Întregul tratament se desfăşoară în sistem închis, astfel încât nu se vor simţi mirosuri dezagreabile. De asemenea, pe toată durata procedurii veţi fi complet acoperit, în acest fel respectându-se în totalitate intimitatea dumneavoastră.

Poate fi dureroasă procedura de colonhidroterapie ?

Nu există niciun motiv pentru care să simţiţi durere. Se poate întampla ca în timpul sesiunii de colonhidroterapie, din cauza acumulării de gaze, sau atunci când colonul se contractă pentru a elimina deşeurile depuse pe pereţii lui, să apară o senzaţie de disconfort sau chiar crampe. De cele mai multe ori însă, terapia este confortabilă, nedureroasă, chiar placută.

Cum mă voi simți după sesiunea de hidrocolonoterapie?

Modul în care oamenii se simt după tratament variază enorm. Unii sunt gata să se joace, alţii ar dori să se odinească pentru restul zilei. Ca regulă generală, ar fi minunat ca să dedicaţi restul zilei relaxării, pentru a ajuta organismul în procesul de detoxifiere.

Dacă acest lucru nu este posibil, vă puteţi relua activităţile fără nicio problemă.Uneori tratamentul iniţiază eliberare emoţionala, (sentimentele noastre sunt depozitate adesea în intestin). Puteţi simți uneori o ușoară vulnerabilitate. În general, pacienții își reiau activitățile fără nici o problemă.

În prima zi ar trebui de asemenea să mâncaţi uşor (supe, salate, fructe) şi să evitaţi produsele de origine animală. Evitaţi produsele condimentate şi grăsimile cel puţin în primele două – trei zile. Consumul de alcool este interzis în primele 48 de ore de la tratament. Acest lucru este important, pentru a permite ficatului să lucreze în scopul înlăturării toxinelor şi nu pentru a metaboliza alcoolul!

Câte şedinţe de colonhidroterapie am nevoie?

Numărul de sesiuni de colonhidroterapie va depinde de individ, se iau în vedere gradul de stres și oboseală, alimentația pacientului și stilul său de viață, afecțiunile de care suferă pacientul (dacă există). În urma discuţiei preliminare, terapeutul poate stabili numărul de şedinţe necesare. În general, sunt recomandate la început 6 şedinţe efectuate consecutiv pentru a putea îndepărta cât mai mult din reziduurile stagnante. În funcţie de afecţiunile fiecăruia se pot extinde până la 10 şedinţe. Ulterior, când starea de sănătate a intestinului este ameliorată, se recomandă aproximativ 5-6 şedinţe de două ori pe an.

Devine intestinul gros leneş?

Nu, această terapie chiar este un exerciţiu pentru intestin. Stimularea, contracţia şi relaxarea va ajuta la tonusul şi remodelarea colonului pentru a facilita la eliminarea completă a resturilor nehrănitoare şi toxice.

Ce se întâmplă cu microflora de la nivelul colonului?

Se vor spăla unele bacterii bune, dar se vor spăla o mulţime de bacterii rele. Se recomandă probioticele sub formă de capsule dar şi iaurtul, laptele batut şi kefirul din ciupercă tibetană pentru repopularea bacteriilor bune mai ales pe un teren curat.

Sunt în perioada ciclului menstrual. Pot veni la procedura de hidrocolonoterapie?

Dacă aveţi dureri foarte puternice şi nu vă simțiți suficient de bine pentru a veni, este indicat să anulați procedeul. Dar dacă nu este aşa de rău, atunci acesta poate fi de fapt un moment foarte bun pentru colon.

Care este diferenţa dintre procedura de hidrocolonoterapie şi clismă?

Atât clisma cât şi sesiunea de colonhidroterapie presupun introducerea apei în colon via rectum. Principala diferenţă între cele două proceduri constă în faptul că, dacă în timpul clismei se curaţă doar partea inferioară a colonului (sigmoidul şi o parte din colonul descendent), în cadrul sesiunii de colonhidroterapie se curăţă întreg colonul.

De asemenea, procedura de hidrocolonoterapie presupune infuzii repetate de apă în colon, urmate de eliberări repetate, pe când clisma presupune o singură infuzie. Ca urmare, detoxifierea prin colonhidroterapie este mult mai profundă şi eficienta decât în cazul clismei. În timpul sesiunii de hidrocolonoterapie, reziduurile părăsesc colonul printr-un tub, astfel încât mirosurile dezagrabile sunt evitate. În timpul clismei, reziduurile sunt eliminate la toaleta, discomfortul fiind mărit.

Procedura de colonhidroterapie este efectuată de către personal calificat, cu ajutorul unui aparat specializat care urmăreşte permanent presiunea şi temperatura apei infuzate, pe când clisma nu necesită ajutor calificat, ci se autoadministrează cu ajutorul unui kit ce se găseşte în farmacii, iar presiunea şi temperatura apei sunt greu de controlat.